Prospect Diclofenac MK Gel 1% gel 25g

Substanța activă: diclofenac sodic
Producator: Fiterman Pharma Romania
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Categoria: Articulatii, oase, muschi
Grupa farmaceutică: antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Tip: Gel

Indicații Diclofenac MK Gel 1% gel 25g:

Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor. Edeme postoperatorii si posttraumatice.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului; leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi.

Administrare Diclofenac MK Gel 1% gel 25g:

DICLOFENAC MK GEL se administreaza extern 2-4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate. Produsul se administreaza numai la adulti.
Pentru a realiza absorbtia gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
Dupa fiecare utilizare, mainile se spala atent.

Compoziție Diclofenac MK Gel 1% gel 25g:

100 grame gel contin diclofenac sodic 1g, mentol 0,25g si excipienti: carbomer, trolamina, alcool etilic,p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

Precauții:

Produsul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.
Aparitia unei eruptii cutanate dupa aplicare, necesita intreruperea imediata a tratamentului.
In cazul utilizarii timp indelungat, se recomanda purtarea de manusi de catre persoanele care aplica gelul.

Atenționări:

Copii
Produsul se administreaza numai la adulti, datorita absentei studiilor de siguranta la copii.

Reacții adverse ale Diclofenac MK Gel 1% gel 25g:

Reactii locale: rar, apar manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat.
Reactii de hipersensibilitate:
- dermatologice;
- respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
- generale: foarte rare reactii de tip anafilactic si in caz de absorbtie cutanata crescuta.

Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de ex.: digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de gel aplicat, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.

Supradozajul:

In cazul administrarii DICLOFENAC MK GEL este putin probabil sa se produca supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat gelul trebuie spalata cu o cantitate mare de apa.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Datorita absorbtiei sistemice mici a DICLOFENAC MK GEL, in cazul utilizarii conform recomandarilor, este putin probabil sa apara interactiuni medicamentoase.

Administrarea de Diclofenac MK Gel 1% gel 25g în sarcină / alaptare:

Produsul se administreaza in primele 5 luni de sarcina numai daca este absolut necesar; incepand din luna a 6-a, utilizarea sa este contraindicata, datorita riscului de toxicitate cardiopulmonara fetala, determinat de eventuala sa absorbtie sistemica marcata, in caz de administrare in doze mari, aplicate frecvent si timp indelungat, in cazul altor cai de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excreta in laptele matern.

Prin extrapolare si ca masura de precautie, se recomanda evitarea utilizarii DICLOFENAC MK GEL la femeile care alapteaza.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub de aluminiu a 25 g gel.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenac sodic:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Diclofenac MK Gel 1% gel 25g(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Diclofenac MK Gel 1% gel 25g vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.