Prospect DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole

Substanța activă: etamsylatum
Producator: Om Pharma
Clasa ATC: [B02BX]: sange si organe hematopoietice >> antihemoragice >> vitamina k si alte hemostatice >> alte hemostatice sistemice

Indicații DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole:

Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor per- si postoperatorii in toate interventiile delicate sau pe tesuturi bogat vascularizate: ORL, ginecologie, obstetrica, urologie. In chirurgia interna: profilaxia si tratamentul hemoragiilor capilare de diverse etiologii si localizari ca hematurie, hematemeza si melena, metroragie, menoragii primare sau provocate de dispozitive intrauterine, epistaxis, gingivoragie. In neonatalogie: profilaxia hemoragiilor periventriculare la prematuri.

Administrare DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole:

Dicynone Adulti: Preoperator: 1-2 fiole i.v. sau i.m. cu 1 ora inainte de interventie. Peroperator: 1-2 fiole i.v.; se repeta la nevoie. Postoperator: 1-2 fiole (1-2 comprimate) la intervale de 4-6 ore cat persista riscul hemoragic. In caz de urgenta: in functie de severitatea cazului: 1-2 fiole i.v. sau i.m. Se repeta la intervale de 4-6 ore cat persista riscul hemoragic. In caz de urgenta: in functie de severitatea cazului: 1-2 fiole i.v. sau i.m. Se repeta la intervale de 4-6 ore pana la disparitia riscului hemoragic. Aplicatii locale: se imbiba o compresa cu continutul unei fiole si se aplica pe zona hemoragica sau in alveola dupa extractii dentare. Aplicatia poate fi repetata la nevoie, sau asociata cu administrarea orala sau parenterala a medicamentului. Copii: Neonatalogie: 10 mg/kg corp greutate (0,1 ml = 12,5 mg) in injectii intramusculare, in intervalul primelor 2 ore de la nastere si apoi la fiecare 6 ore, timp de 4 zile. Dicynone 500: Adulti: Postoperator: 1 comprimat la 4-6 ore, atata timp cat pericolul hemoragic exista; in medicina interna: in general 2-3 comprimate pe zi, durata tratamentului depinde de rezultatele obtinute; in ginecologie: la meno-metroragii 3 comprimate pe zi, incepand cu 5 zile inainte de aparitia presupusa a ciclului si continuand pana la a 5-a zi a ciclului (10 zile). Copii: jumatate din doza adultului.

Acțiune:

Etamsilatul este un antihemoragic si un angioprotector de sinteza care actioneaza asupra primei faze a hemostazei (interactiune endotelioplachetara). Ameliorand adezivitatea plachetara si restaurand rezistenta capilara, produce scurtarea timpului de sangerare si reducerea pierderilor sanguine. Etamsilatul nu poseda efect vasoconstrictor, nu influenteaza fibrinoliza si nu modifica factorii plasmatici ai coagularii.

Compoziție DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole:

Dicynone: Fiecare fiola a 2 ml contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Dicynone 500: Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 500 mg.

Precauții:

Ca majoritatea medicamentelor, Dicynone si Dicynone 500 nu se vor administra femeilor in timpul primului trimestru al sarcinii.

Reacții adverse ale DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole:

Etamsilatul nu provoaca efecte secundare serologice sau alergice.
Alte medicamente cu substanța activă etamsylatum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DICYNONE® / DICYNONE® 500, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.