Prospect ESTROFEM, compr.

Substanța activă: estradiolum
Producator: Novo Nordisk
Clasa ATC: [G03CA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> estrogeni >> estrogeni naturali si semisintetici

Indicații ESTROFEM, compr.:

Sindromul de deficienta estrogenica, prevenirea osteoporozei la femeia in postmenopauza expusa riscului de fractura. La femeia cu uter intact a se lua in considerare terapia combinata.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la componente, neoplasm de san suspectat, cunoscut, sau in antecedente, neoplazie de natura estrogenica suspectata sau cunoscuta (ex. neoplasm de endometru), porfirie.

Administrare ESTROFEM, compr.:

1 tableta/zi administrata fara intrerupere: femeile histerectomizate si cele aflate in postmenopauza pot incepe tratamentul in oricare zi; cele care mai au ciclu menstrual pot incepe tratamentul in a 5-a zi de sangerare. Doza crescuta de 4 mg 17-estradiol este indicata acelor femei la care remisiunea simptomelor vasomotorii nu se obtine la doza de 2 mg 17-estradiol.

Compoziție ESTROFEM, compr.:

estradiol 2mg/4mg.

Precauții:

Tratamentul cu estrogen necombinat poate creste riscul hiperplaziei de endometru si a neoplasmului de endometru, risc ce poate fi evitat daca se administreaza o doza minima de progesteron cel putin 10 zile ale fiecarui ciclu menstrual. Studiile au aratat ca la doze mici de estrogeni administrate in perioade scurte de timp mortalitatea prin cancer de san nu este crescuta, in timp ce o folosire indelungata a estrogenilor - mai mult de 10 ani - poate determina o crestere minora a incidentei cancerului de san. Inaintea initierii terapiei estrogenice este necesara o anamneza completa: antecedente medicale si familiale, precum si o examinare fizica si ginecologica. Se va exclude daca este cazul - hiperplazia/malignitatea la pacientele cu uter intact care au urmat terapie estrogenica necombinata sau cele cu uter intact ce prezinta sangerari pasagere de etiologie necunoscuta. Se va face monitorizarea periodica a testelor hepatice la pacientele ce sufera de afectiuni acute sau cronice sau au in antecedente afectiuni hepatice cu permanentizarea unor modificari biochimice; a pacientelor cu afectiuni tromboembolice in prezent sau in antecedente; a pacientelor aflate in tratament pentru hipertensiune arteriala, epilepsie, migrene, diabet zaharat, astm sau insuficienta cardiaca. Prin administrare de estrogeni un uter fibromatos preexistent poate creste in volum iar simptomatologia endometriozelor poate fi exacerbata. Daca apar sangerari neregulate si anormale se va stabili diagnosticul prin aspiratie sau chiuretaj biopsic pentru a exclude un posibil uter malign. Estrogenii nu vor fi administrati fara examene fizice si ginecologice periodice. Tratamentul profilactic pe termen lung al osteoporozei trebuie aplicat doar femeilor cu risc crescut de a dezvolta fracturi. Indicatiile pentru intreruperea imediata a administrarii estrogenice sunt: afectiuni tromboembolice venoase, aparitia icterului, debutul unei cefalee de tip migrenos, tulburari de vedere aparute brusc, cresterea semnificativa a tensiunii arteriale. Estrofem nu are efect contraceptiv.

Reacții adverse ale ESTROFEM, compr.:

In aproximativ 10% din cazuri pot aparea: tensiunea sanilor, greata, edeme, simptome ce se remit in cateva luni.
Alte medicamente cu substanța activă estradiolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ESTROFEM, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ESTROFEM, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.