Prospect FLUMETAZON PIVALAT N, ung.

Substanța activă: ombinatii
Producator: Antibiotice Iasi
Clasa ATC: [D07CB]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi cu potenta moderata

Indicații FLUMETAZON PIVALAT N, ung.:

Afectiuni cutanate cu predominarea componentei inflamatorii ca: eczeme (inclusiv cea infantila), dermatita atopica, dermatita herpetiforma, dermatita de contact, dermatita seboreica, neurodermita, psoriazis si intertrigo; se mai poate utiliza in dermatoza cronica ca lichenul plan si simplex, de asemenea, in sarcoidoza, de preferinta in asociere cu corticoterapie sistemica.

Contraindicații:

Tuberculoza cutanata, varicela, vaccina.

La gravide nu se recomanda aplicarea prelungita pe suprafete intinse, in special sub pansament ocluziv.

Administrare FLUMETAZON PIVALAT N, ung.:

Unguentul, respectiv crema, se aplica in strat subtire pe zona afectata a pielii, repetand aplicatia de 2-3-4 ori pe zi, dupa necesitate. In dermatozele "uscate", in special in cele cronice, se poate recurge la aplicarea cremei sub pansament ocluziv, a carui schimbare trebuie individualizata (de 1-2 ori pe zi sau la 3-4 zile, de la caz la caz).
Dupa aplicarea cremei, se acopera suprafata respectiva cu o folie din material plastic, fixata de piele cu o banda adeziva sau cu o fasa.
La maini se folosesc manusi din plastic, iar in dermatozele localizate la nivelul capului, ocluzia se realizeaza cu ajutorul unei casti de baie.

Banda adeziva nu se foloseste la bolnavii cu dermatita eczematiforma, care prezinta frecvent fenomene iritative in zonele de contact ale pielii cu adezivul.

La aparitia unei iritatii, aplicarea unguentului, respectiv a cremei, trebuie intrerupta, instituindu-se terapia indicata.
Asocierea unei infectii microbiene sau a unei micoze necesita un tratament antibacterian sau antifungic adecvat.

Acțiune:

Pivalat de flumetazon este un glucocorticoid fluorurat sintetic pentru uz topic, avand actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica si de normalizare a procesului de keratinizare. In general, este lipsit de efecte sistemice.

Compoziție FLUMETAZON PIVALAT N, ung.:

Unguentul si crema contin 0,02% pivalat de flumetazon incorporat intr-o baza grasa si respectiv o baza lavabila.

Reacții adverse ale FLUMETAZON PIVALAT N, ung.:

Uneori se pot inregistra: senzatia de arsura, fenomene iritative locale, foliculita, hipertricoza, eruptii acneiforme, depigmentarea pielii; in cazul aplicarii sub pansament ocluziv se poate produce macerarea pielii, suprainfectia, atrofia pielii, aparitia de striuri.

Prezentare ambalaj:

Flumetazon pivalat unguent. Tuburi de 15 g. Tuburi de 12 g.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu FLUMETAZON PIVALAT N, ung.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul FLUMETAZON PIVALAT N, ung. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.