Prospect PEVISONE, crema

Substanța activă: combinatii
Producator: Janssen Pharmaceutica
Clasa ATC: [D07CB]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi cu potenta moderata

Indicații PEVISONE, crema:

Eczema; dermatoze inflamatorii cu infectie micotica si/sau bacteriana. Dermatomicoze inflamatorii produse de dermatofiti, levuri sau alti fungi. Afectiuni micotice in pliurile pielii, de asemenea in prezenta infectiilor bacteriene secundare si/sau mixte. Pevisone crema este util in special in tratamentul dermatozelor umede, supurative, acute/subacute. Pevisone unguent este foarte util in tratamentul dermatozelor uscate subcronice/cronice. Pevisone crema si unguent sunt de asemenea indicate in tratamentul: paronichiei, perleche, dermatitei produsa de scutece, piodermiei superficiale.

Contraindicații:

Ca orice alt preparat continand corticoizi, Pevisone este contraindicat in cazuri de infectii tuberculoase, luetice sau virale (herpes, vaccinia, varicela) ale pielii. In general astazi se recomanda ca in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, medicamentele sa fie administrate numai dupa ce beneficiile lor potentiale au fost bine cantarite in raport cu posibilele riscuri.

Administrare PEVISONE, crema:

(daca medicul nu prescrie altfel): Se aplica crema sau unguentul Pevisone pe zonele de piele afectate, de doua ori pe zi (dimineata si seara) si se maseaza usor. Ca si in cazul oricarui alt preparat continand corticoizi, tratamentul cu Pevisone trebuie sa se limiteze, daca este posibil, la o perioada de 3-4 saptamani, pentru a preveni vatamarea pielii de catre corticoizi (atrofie, telangiectazie, striatii). Atentie! Se va evita aplicarea prelungita pe pielea subtire si pe fata. Terapia bolilor eczematoase timp de 2-4 saptamani va avea in general ca rezultat vindecarea completa. Tratamentul cu Pevisone al micozelor inflamatorii se va continua pana cand inflamatia dispare. Daca este necesar, terapia poate fi continuata utilizand Pevaryl pana la vindecarea completa.

Acțiune:

Pevisone este o combinatie bine echilibrata de nitrat de econazol si triamcinolon acetonid, conceputa pentru utilizare in dermatologie. Nitratul de econazol este un antimicotic cu spectru larg care actioneaza impotriva dermatofitilor, levurilor si a altor fungi; in plus, este de asemenea activ impotriva bacteriilor gram-pozitive (de ex. Stafilococilor). Triamcinolon acetonidul dezvolta efecte antiinflamatorii, antipruriginoase si antialergice accentuate. S-a demonstrat ca atat nitratul de econazol cat si triamcinolon acetonidul isi dezvolta eficacitatea deplina in combinatie in preparatul de combinatie Pevisone. Crema Pevisone se bazeaza pe o emulsie de ulei in apa. Unguentul Pevisone se bazeaza pe o emulsie de tip apa in ulei. Acesti agenti fac posibil un contact strans intre substantele active si piele.

Compoziție PEVISONE, crema:

Econazonitric 1%, Triamcinolon-acetonid 0,1%, conserv. (Acida benzoic, buthilhidroxianisol), excip. ad unguent emulgat.

Reacții adverse ale PEVISONE, crema:

Aceste preparate sunt de asemenea adecvate pentru uz terapeutic pe piele delicata. Doar in cazuri foarte rare s-a observat o hipersensibilitate.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PEVISONE, crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PEVISONE, crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.