Prospect SEPTOZYL, crema

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [D07CB]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi cu potenta moderata

Indicații SEPTOZYL, crema:

Eczema, inclusiv a copiilor, dermatitele, seborea, arsurile solare, otita externa, psoriazisul, neurodermite diverse, lupusul eritematos sistemic, lichenul plan, pruritul perineal, genital si anal.

Preparatul este deosebit de indicat, daca exista riscul infectiei bacteriene secundare, pe suprafete umede si zemuinde.

Contraindicații:

Infectiile cutanate provocate de fungi patogeni, virusuri sau bacterii anaerobe, sarcina, indeosebi in primul trimestru, lactatia, bolile renale severe, psihozele sau predispozitia la ele, predispozitia la hemoragii gastro-intestinale la pacientii cu ulcer peptic, hipersensibilitatea la preparat.

Administrare SEPTOZYL, crema:

Se aplica topic in strat subtire de 2-3 ori pe zi prin frictiune usoara.
In unele cazuri este suficienta o singura aplicare pe zi.

Acțiune:

Preparatul are actiune antiinflamatoare, antialergica, antiexudativa si antipruriginoasa datorita dexametasonului si antibacteriana cauzata de neomicina.

Precauții:

Inainte de tratament se recomanda aprecierea sensibilitatii microflorei la antibiotice.
Tratamentul trebuie prelungit inca o saptamina dupa atingerea rezultatului pozitiv.
Unguentul nu se recomanda sa se aplice in conductul auditiv extern, daca timpanul este perforat.

Preparatul nu trebuie utilizat timp prea indelungat si in cantitati mari pentru a evita riscul neurotoxicitatii neomicinei.

Reacții adverse ale SEPTOZYL, crema:

Iritatie in locul aplicarii. In tratamentul indelungat, cu doze mari sau pe suprafete extinse sunt probabile hiperglicemie si glucozurie la diabetici, alcaloza hipokaliemica, retentia de apa si sodiu cu edeme si hipertensiune arteriala, striuri, atrofia pielii, teleangiectazii, incetinirea cicatrizarii ranilor chirurgicale.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu SEPTOZYL, crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul SEPTOZYL, crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.