Prospect NIDOFLOR, ung.

Substanța activă: combinatii
Producator: Antibiotice-Iasi
Clasa ATC: [D07CB]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antibiotice >> corticosteroizi cu potenta moderata

Indicații NIDOFLOR, ung.:

Intertrigo de natura microbiana, candidozica sau mixta, perionichii si dermite alergice de contact, microbiene sau candidiene.

Contraindicații:

Tuberculoza si virozele cutanate (inclusiv herpesul simplu, vaccina si varicele); cazurile de sensibilizare la oricare din componentele cremei.

Administrare NIDOFLOR, ung.:

Se aplica de 2-3 ori pe zi un strat subtire de crema pe zona cutanata lezata masand usor regiunea pentru a favoriza patrunderea cremei.

Acțiune:

Nistatina este un antibiotic fungistatic si fungicid, lipsit de activitate antibacteriana. Este activ fata de Candida albicans, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Histo-plasma capsulatum, unele blastomicete si Sporotrichum. In terapeutica se foloseste, in principal, impotriva candidozelor, curativ si profilactic. Neomicina este un antibiotic activ fata de diferite tulpini de germeni grampozitivi si gramnegativi: Staphylococus aureus (inclusiv tulpinile rezistente la alte antibiotice), Streptococcus pneumoniae si pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella, Haemophilus influenzae, Salmonella typhi, Shigella si Mycobacterium tuberculosis (inclusiv tulpinile rezistente la streptomicina); este inconstant, activ fata de Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, spirochete, actinomicete si Entamoeba hystolytica. Nu are actiune antivirala. Triamcinolon acetonid este un glucocorticoid de sinteza pentru uz topic, cu actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica. Normalizeaza procesul de keratinizare.

Compoziție NIDOFLOR, ung.:

la 100 g de crema:

Nistatina 10.000.000 UI
Neomicina sulfat 0,382 g
Triamcinolon acetonid 0,100 g
Lanette N 16,000 g
Eutanol G 4,000 g
Glicerina 12,000 g
Nipagin 0,150 g
Nipasol 0,050 g
Apa demineralizata 63,988 g

Precauții:

Daca, in cursul unor tratamente prelungite, se produce o suprainfectie cu germeni rezistenti la neomicina, se impune suprimarea aplicarii cremei si instituirea unei antibioterapii adecvate. La gravide nu se recomanda aplicarea cremei pe suprafete cutanate intinse, timp prea indelungat.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NIDOFLOR, ung.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NIDOFLOR, ung. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.