Prospect GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack

Substanța activă: clotrimazolum
Clasa ATC: [G01AF]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> derivati de imidazol

Indicații GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack:

Infectii ale regiunii genitale (vaginite) provocate de fungi (mai ales Candida) si suprainfectii provocate de bacterii sensibile la Candida.
De asemenea: in infectii cu Torulopsis glabrata, Rhodotorula, bacterii gram pozitive si gram negative (leucoree infectioasa, vaginite, suprainfectii).

Pentru tricomonas este necesara medicatie orala cu un antitricomonazic.

Contraindicații:

- in cazul unei sensibilitati la clotrimazol;
- in primele 3 luni de sarcina;
- in cazul unei infectii repetate mai mult de patru ori in 12 luni;
- contraindicat sub 18 ani.

Administrare GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack:

1 comprimat vaginal dimineata si unul seara, timp de 6-12 zile. A nu se aplica in perioada menstruala, tratamentul trebuind a fi incheiat inainte de inceperea menstruatiei. Dupa primele trei luni de sarcina se poate administra, dar fara a folosi aplicatorul.

Gyno Canesten poate reduce eficacitatea si siguranta unor produse din latex, precum prezervativele si diafragmele. Eficacitatea spermicidelor vaginale poate fi redusa, dar efectul este temporar si dureaza numai in timpul tratamentului.

Mod de utilizare
Inserarea comprimatelor vaginale cu aplicatorul:
1. Trageti de tija aplicatorului pana se opreste. Ca sa introduceti comprimatul vaginal in aplicator, deschiderea acestuia trebuie presata pentru a lua o forma ovala. Puneti comprimatul in aplicator cu varful in sus.
2. Introduceti cu atentie aplicatorul in vagin, cat mai profund.
3. Impingeti tija aplicatorului pana se opreste, astfel inserandu-se comprimatul in vagin. Se scoate tija din aplicator.
Comprimatele vaginale se pot insera si fara aplicator.

Compoziție GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack:

1 comprimat vaginal contine 0,1 g clotrimazol.
Alti ingredienti: calciu lactat pentahidrat, poli(1-vinil-2-pirolidon), bioxid de siliciu foarte dispersat, lactoza 1 H2O, stearat de magneziu, amidon de porumb, metilhidroxipropilceluloza, celuloza microcristalina, acid lactic.

Reacții adverse ale GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack:

In cazuri rare:
- hipersensibilitate sistemica la nivelul pielii (eritem, prurit);
-la nivelul sistemului respirator (probleme respiratorii);
- la nivelul sistemului cardiovascular (hipertensiune);
- la nivelul sistemului gastrointestinal (greata, diaree).
Alte medicamente cu substanța activă clotrimazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GYNO-CANESTEN 6/CANESTEN, kombi pack vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.