Prospect HIDROCORTIZON ACETAT, fiole

Substanța activă: hydrocortizonum
Producator: Fabiol
Clasa ATC: [H02AB]: preparate hormonale sistemice (exclusiv hormoni sexuali) >> corticosteroizi de uz sistemic >> corticosteroizi sistemici >> glucocorticoizi

Indicații HIDROCORTIZON ACETAT, fiole:

Hidrocortizon Acetat suspensie injectabila este indicat in special in poliartrita reumatoida, osteoartrita cu interesarea a una sau doua articulatii (ca adjuvant al tratamentului cortizonic sistemic sau cand exista contraindicatii pentru aceasta), alte afectiuni inflamatorii articulare si periarticulare, lombosciatica si alte algii radiculare; cheloide si cicatrice hipertrofice, boala Dupuytren, afectiuni inflamatorii si alergice grave ale ochiului. De asemeni, in leziuni cicatrice ale urechii medii, sinuzite alergice, polipoza nazala.

Contraindicații:

Hidrocortizon Acetat suspensie injectabila nu se administreaza in articulatii intervertebrale, artrite infectioase, infectii de vecinatate in special cu bacilul Koch. Prudenta la sportivi deoa-rece Hidrocortizon Acetat suspensie se absoarbe in parte (gluco-corticoizii administrati sistematic figureaza pe lista substantelor dopante).

Administrare HIDROCORTIZON ACETAT, fiole:

Inainte de utilizare, Hidrocortizon Acetat suspensie injectabila se agita 1 ? 2 minute pentru a deveni omogen continutul fiolei. Se administreaza intraarticular sau periarticular 5 ? 10 mg la fiecare 8 ? 10 zile, de asemenea intralezional la nivelul ochiului (subconjunctival sau intranazal 7 ? 75 mg hidrocortizon acetat dupa caz diluat 1 fiola hidrocortizon acetat cu o fiola solutie salina izotonica); clisma cu 100 mg hidrocortizon in 60 ? 120 ml solutie salina izotonica. Nu se administreaza intravenos.

Acțiune:

Glucocorticoid cu actiune antiinflamatoare, este eficient local. Hidrocortizonul determina o toleranta scazuta la hidrocarbonat, produce o crestere a excretiei de azot si acid uric si o relatie a sodiului, clorului si a apei, de asemenea determina o marire a eliminarilor de potasiu, calciu si fosfor. In lichidele tisulare, Hidrocortizonul are o solubilitate lenta, se mentine mai mult timp permitand astfel un interval marit intre infectii. Asa se explica si slaba modificare a metabolismului general.

Compoziție HIDROCORTIZON ACETAT, fiole:

Fiole a 1 ml suspensie apoasa injectabila continand 25 mg Hidrocortizon acetat.
Alte medicamente cu substanța activă hydrocortizonum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu HIDROCORTIZON ACETAT, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul HIDROCORTIZON ACETAT, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.