Prospect LANATOZID C, draj.

Substanța activă: lanatosidum c
Producator: Biofarm S.A
Clasa ATC: [C01AA]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> glicozizi cardiotonici >> glicozizi digitalici

Indicații LANATOZID C, draj.:

Insuficienta cardiaca, mai ales la bolnavii cu tendinta de acumulare a digitalicelor; fibrilatie atriala si flutter atrial cu ritm rapid.

Contraindicații:

Aceleasi ca pentru digoxina (respectiv digitoxina); ca si in cazul digoxinei riscurile toxicitatii sunt relativ mici; insuficienta renala si varsta inaintata favorizeaza acumularea (doze mici).

Administrare LANATOZID C, draj.:

Adulti: tratament de atac cu 1,5-2 mg/zi oral, timp de 3-5 zile, intretinere cu 0,25-1 mg/zi; copii: 0,02-0,04 mg/kilocorp si zi (in 3 prize), pentru digitalizare, apoi 0,01-0,025 mg/kg corp si zi (in 3 prize) pentru intretinere. Dozarea trebuie individualizata sub control medical.

Acțiune:

Tonicardiac cu proprietati asemanatoare digoxinei; are actiune intensa, rapida (apare la 1-2 ore, este maxima la cca 6 ore de la administrarea orala, concentratia plasmatica constanta se realizeaza dupa 6-7 zile de tratament) si de durata relativ scurta (in conditiile digitalizarii totale compensarea se mentine cca 6 zile dupa oprirea medicatiei).

Compoziție LANATOZID C, draj.:

Drajeuri continand lanatozida C 0,25 mg

Reacții adverse ale LANATOZID C, draj.:

Aceleasi ca pentru digoxina (respectiv digitoxina); ca si in cazul digoxinei riscurile toxicitatii sunt relativ mici; insuficienta renala si varsta inaintata favorizeaza acumularea (doze mici).
Alte medicamente cu substanța activă lanatosidum c:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LANATOZID C, draj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LANATOZID C, draj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.