Prospect NAPHCON, sol. oft.

Substanța activă: naphazolinum
Producator: Alcon
Clasa ATC: [S01GA]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> decongestionante si antialergice >> simpatomimetice folosite ca decongestionante

Indicații NAPHCON, sol. oft.:

Pentru ameliorarea iritatiei oculare si/sau congestiei, sau pentru tratamentul afectiunilor oculare alergice sau inflamatorii.

Contraindicații:

Hipersensibilitate fata de oricare din componentele acestui preparat. Nu se va utiliza de catre pacientii cu glaucom cu unghi ingust. Atentie: Pacientii sub tratament cu inhibitori MAO pot dezvolta o criza severa de hipertensiune, la administrarea unui medicament simpatomimetic. Folosirea la copii poate produce deprimarea SNC, mergand pana la coma si scaderea marcata a temperaturii corpului.

Administrare NAPHCON, sol. oft.:

Una sau doua picaturi instilate in fiecare ochi la fiecare 3-4 ore sau mai putin frecvent, in functie de simptomatologie.

Precauții:

Numai pentru uz topic (local) - nu se injecteaza. Preparatul trebuie folosit cu prudenta la pacientii varstnici cu afectiuni cardiovasculare severe, incluzand aritmii cardiace; pacienti cu hipertensiune arteriala insuficient controlata; pacienti cu diabet, in special cei cu tendinta spre cetoacidoza diabetica. Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a solutiei, trebuie avuta grija pentru ca picuratorul sa nu atinga pleoapele sau zonele invecinate.

Reacții adverse ale NAPHCON, sol. oft.:

Pot aparea urmatoarele reactii adverse: midriaza, cresterea presiunii intraoculare, efecte sistemice secundare absorbtiei (hipertensiune, tulburari de ritm cardiac, hiperglicemie).
Alte medicamente cu substanța activă naphazolinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NAPHCON, sol. oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NAPHCON, sol. oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.