Prospect NAFAZOLIN, sol.ext.

Substanța activă: naphazolinum
Clasa ATC: [R01AA]: aparatul respirator >> preparate nazale >> decongestionante nazale de uz topic >> simpatomimetice

Indicații NAFAZOLIN, sol.ext.:

Nafazoplin face parte dintr-un grup de medicamente denumite decongestionante si antialergice si este utilizat in tratamentul conjunctivitelor acute si cronice provocate de factori nebacterieni, de natura alergica (polen), in iritatii minore ale conjunctivei datorate unor factori de mediu (fum, vant, praf, apa din piscina) sau datorate purtarii lentilelor de contact.

Acțiune:

Nafazoptin contine clorura de benzalconiu (conservant). De aceea, purtatorii lentilelor de contact trebuie sa le scoata inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie sa le reaplice mai devreme de 15 minute.

Clorura de benzalconiu poate, de asemenea, irita ochii.

Precauții:

Dupa administrarea Nafazoptin vederea se poate incetosa pentru o perioada sau poate fi temporar afectata la lumina intensa. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia acestor simptome.

Reacții adverse ale NAFAZOLIN, sol.ext.:

* Reactii la nivelul ochiului: senzatie trecatoare de arsura sau intepatura (de la cateva secunde la cateva minute), vedere neclara, sensibilitate la lumina, dilatarea pupilei, cresterea presiunii intraoculare, iar in cazul utilizarii indelungate, inrosirea ochilor.

* Reactii sistemice: greata, cresterea frecventei batailor inimii, cresteri ale tensiunii arteriale, tulburari de ritm ale inimii, crize de angina pectorala, tremuraturi, dureri de cap, oboseala, insomnie. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Alte medicamente cu substanța activă naphazolinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NAFAZOLIN, sol.ext.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NAFAZOLIN, sol.ext. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.