Prospect Noliprel, comprimate
Substanța activă: combinatii
Producator: Les Laboratoires Servier Franta
Clasa ATC: [C09BA]:
sistem cardiovascular >>
produse active pe sistemul renina-angiotensina >>
combinatii de inhibitori A.C.E. >>
inhibitori ai enzimei de conversie si diuretice � combinatii
Grupa farmaceutică: inhibitori ai enzimei de conversie a angtoiensinei si diuretice, combinatii
Tip: Comprimate
Indicații Noliprel, comprimate:
Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.Contraindicații:
- hipersensibilitate la perindopril, la orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau la sulfonamide;- antecedente de edem angioneurotic (edem Quincke) asociat cu terapia cu IECA;
- edem angioneurotic ereditar/ idiopatic;
- sarcina;
- alaptare;
- insuficienta renala severa (clearance creatinina = 30ml/min);
- encefalopatie hepatica;
- disfunctie hepatica severa;
- hipokaliemie;
- pacienti dializati si pacienti cu insuficienta cardiaca decompensata netratata (datorita unei experiente terapeutice insuficiente) .
Administrare Noliprel, comprimate:
Produsele se administreaza oral.Doza recomandata este de un comprimat Noliprel® pe zi, de preferat dimineata, inainte de masa. Daca tensiunea arteriala nu este controlata adecvat, doza poate fi crescuta la 2 comprimate Noliprel® sau un comprimat Noliprel® forte.
Se va respecta recomandarea medicului. Comprimatul va fi administrai impreuna cu o cantilate suficienta de lichid (un pahar de apa). in cazul in care ati omis o doza nu luati o doza dubla.
Compoziție Noliprel, comprimate:
Un comprimat contine perindopril 2 mg (sub forma de sare de tert-butilamina), indapamida 0,625 mg si excipienti; dioxid de siliciu coloidal hidrofob, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, celuloza microcristalina.Precauții:
Este posibla aparitia unei tuse seci. In acest caz va trebui consultat medicul pentru a decide daca tratamentul trebuie continuat.Este necesar sa informati medicul:
- daca apar reactii alergice;
- daca ati constatat aparitia unui edem al fetei, buzelor sau laringelui;
- daca trebuie sa urmati un tratament de hemodializa.
Medicul dumneavoastra poate decide efectuarea de analize sanguine pentru a urmari efectul tratamentului (determinarea natriemiei, kaliemiei,calcemiei, glicemiei, uricemiei).
in cazul in care urmeaza sa suferiti o operatie chirurgicala trebuie sa informati medicul anestezist ca luati acest medicament.
Sportivi
Sportivii trebuie atentionati ca acest produs contine o substanta activa ce poate determina o reactie pozitiva la testul antidoping.
Atenționări:
Exista risc de aparitie a neutropeniei/agranulocitozei la pacientii imunodeprimati.Administrarea Noliprel® va fi oprita in caz de afectiune hepatica.
Acest medicament se va utiliza cu precautie in cazul:
- pacientilor cu tulburari ale echilibrului electrolitic sau insuficienta cardiaca (risc de hipotensiune arteriala); ateroscleroza (boala cardiaca ischemica sau insuficienta circulatorie cerebrala); hipotensiune arteriala sau dieta cu restrictie de sodiu; stenoza aortica sau cadiomiopatie hipertrofica; interval QT prelungit; diabet zaharat, guta; anemie;
- pacientilor cu insuficienta renala, stenoza de artera renala;
- pacienti in varsta.
Copii
Eficacitatea si tolerabilitatea perindoprilului la copii, singur sau in asociatie, nu au fost stabilite.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
La anumiti pacienti pot sa apara unele reactii individuale legate de reducerea tensiunii arteriale. In consecinta, capacitatea de a conduce un vehicul sau de a lucra cu anumite masini poate sa aiba de suferit.
Reacții adverse ale Noliprel, comprimate:
Tratamentul este in general bine tolerat. Acest medicament poate determina insa aparitia unor reactii adverse la anumiti pacienti.Aceste efecte pot fi:
- astenie (senzatia de oboseala), ameteala, vertij;
- cefalee, tulburari de dispozitie sau de somn, crampe musculare, parestezii;
- hipotensiune arteriala;
- reactii alergice, eruptii cutanate (eruptii macropapulare, purpura), agravarea lupusului eritematos diseminat preexistent, rar edem angioneurotic (edem Quincke);
- tulburari gastro-intestinale (dureri de stomac, pierderea apetitului, greata, durere abdominala, constipatie, tulburari ale senzatiei gustative);
- uneori poate sa apara o tuse seaca;
- uscaciunea gurii;
- risc crescut de deshidratare la pacienti in varsta sau la cei cu insuficienta cardiaca;
- modificari ale rezultatelor analizelor sanguine, mai ales ale concentratiei plasmatice a potasiului in special la pacienti in varsta sau subnutriti, a concentratiei plasmatice a sodiului, calciului, ureei, creatininei, acidului uric, calciului si a glicemiei;
- in caz de insuficienta hepatica poate sa apara encefalopatie hepatica;
Medicul poate decide efectuarea de teste sanguine pentru monitorizarea acestor parametri. Medicul trebuie informat in legatura cu aparitia oricarui efect nedorit care nu este mentionat in aceasta lista de informatii.
Supradozajul:
Cea mai frecventa reactie adversa in caz de supradozaj este hipotensiunea arteriala, uneori asociata cu greata, varsaturi, crampe musculare, ameteli, somnolenta, confuzie,oligurie ce poate progresa catre anurie (datorita hipovolemiei). Pot aparea tulburari de retentie hidro- salina (hiponatremie, hipokaliemie). in cazul in care hipotensiunea arteriala este pronuntata, aceasta se poate trata asezand pacientul intins pe spate, cu membrele inferioare suprainaltate. In cazul unui supradozaj accidental sau intentionat, medicul va fi anuntat imediat.Interacțiuni cu alte medicamente:
Pentru a evita posibilele interactiuni intre medicamente trebuie sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati orice alt medicament cum ar fi: litiu, antidiabetice (insulina, sulfonamide hipoglicemiante), baclofen, antiinflamatoare nesteroidiene (sistemice), salicilati in doza mare, antidepresive triciclice, neuroleptice, glucocorticoizi, tetracosactid, diuretice care economisesc potasiul (spironolactona, triamteren, singure sau in combinatie), potasiu (saruri), anestezice generale, alopurinol, citostatice sau agenti imunosupresivi, procainamida. Agenti antihipertensivi, medicamente non antiaritmice ce prelungesc intervalul QT sau produc torsada varfurilor (astemizol, bepridil, eritromicina I.V., halofandrina, pentamidina, sultoprida, terfenadina, vincamina), medicamente hipokaliemiante: amfotericina B (cale i.v.), mineralocorticoizi (sistemici), laxative stimulante, digitalice, medicamente antiaritmice ce produc torsada varfurilor antiaritmice clasa IA (chinidina, hidrochinidina,disopiramida), amiodarona, bretiliu, sotalol, metformina, substanta de contrast iodata, calciu (saruri), ciclosporina.
Administrarea de Noliprel, comprimate în sarcină / alaptare:
Produsele Noliprel® si Noliprel® forte sunt contraindicate in timpul sarcina si alaptarii.Prezentare ambalaj:
Noliprel® Cutie cu un blister a 30 comprimate.Condiții de păstrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Noliprel, comprimate(din aceeași clasă):
- Accuzide 10mg/12,5mg
- Accuzide Forte 20mg/12,5mg
- Accuzide Forte Plus 20 mg/25 mg, comprimate filmate
- Ampril HD, comprimate
- Ampril HL, comprimate
- Co-conderan 2 mg/0,625 mg comprimate
- Co-conderan 4 mg/1,25 mg comprimate
- Co-Perineva 2 mg/0,625 mg comprimate
- Co-Perineva 4 mg/1,25 mg comprimate
- Co-Perineva 8 mg/2,5 mg, comprimate
- CO-PRENESSA 2 mg/0,625 mg comprimate
- CO-PRENESSA 4 mg/1,25 mg comprimate
- Co-Prenessa 8 mg/2,5 mg comprimate
- CO-RENITEC, comprimate.
- Co-Tertensif, comprimate
- Cotrezen 2 mg/0,625 mg comprimate
- Danurit 2 mg/0,625 mg comprimate
- Danurit 4 mg/1,25 mg comprimate
- Edolfix H 20mg/12,5mg, comprimate filmate
- ENAP H 10 mg/25 mg comprimate
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Noliprel, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!