Prospect TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită

Substanța activă: carbamazepinum
Producator: Novartis Pharma GmbH, Germania
Clasa ATC: [N03AF]: sistemul nervos >> antiepileptice >> antiepileptice >> derivati de carboxamida
Tegretol CR aparţine unui grup de medicamente numite antiepileptice (medicamente pentru convulsii). Datorită modului de acţiune poate fi utilizat şi pentru alte boli.

Indicații TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Tegretol CR este utilizat pentru a trata anumite tipuri de convulsii (epilepsie).
De asemenea este utilizat pentru a trata unele afecţiuni neurologice (precum afecţiunile dureroase ale feţei denumite „nevralgie de trigemen”) şi anumite afecţiuni psihiatrice (crize maniacale din cadrul tulburărilor afective bipolare şi anumite tipuri de depresie).
Nu trebuie utilizat pentru nevralgii sau dureri obişnuite.
Epilepsia este o afecţiune caracterizată prin una sau mai multe convulsii (crize). Convulsiile apar când mesajele creierului către muşchi nu sunt transmise corect în corp, de-a lungul nervilor.
Tegretol CR ajută la controlul transmiterii acestor mesaje.
De asemenea, Tegretol CR reglează funcţiile nervilor în cadrul celorlalte boli amintite anterior.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Tegretol CR
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la carbamazepină sau la oricare dintre celelalte componente ale Tegretol CR enumerate la sfârşitul acestui prospect;
- dacă aveţi o boală cardiacă severă;
- dacă aţi avut în trecut o afecţiune sanguină gravă;
- dacă aveţi o tulburare în producerea porfirinei, un pigment important pentru funcţionarea ficatului şi formarea sângelui (denumită „porfirie hepatică”);
- dacă utilizaţi alte medicamente care aparţin unui grup anume de antidepresive denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO).

Dacă vi se aplică oricare din aceste cazuri, informaţi medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Tegretol CR. Dacă dumneavoastră credeţi că puteţi fi alergic, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Administrare TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Urmaţi cu atenţie instrucţiunile medicului dumneavoastră.
Nu depăşiţi doza recomandată.
Asiguraţi-vă că utilizaţi acest medicament cu regularitate, exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.
Acest lucru vă va ajuta să obţineţi cele mai bune rezultate şi să reduceţi posibilitatea reacţiilor adverse grave.
Nu utilizaţi doze suplimentare de Tegretol CR, nu îl administraţi mai frecvent şi nu îl utilizaţi pentru o perioadă mai lungă decât v-a spus medicul dumneavoastră.
Dacă utilizaţi Tegretol CR, nu întrerupeţi brusc administrarea lui fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va spune dacă şi când puteţi opri administrarea acestui medicament (vezi Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Tegretol CR).

Cât Tegretol CR să luaţi
Tratamentul epilepsiei este început de obicei cu 100 până la 200 mg o dată sau de două ori pe zi la adulţi. Apoi, doza este crescută gradat la 800 până la 1200 mg pe zi (la unii pacienţi poate fi nevoie de 1600 mg sau chiar 2000 mg pe zi), divizate în 2 până la 3 prize.

Tratamentul la copii este început de obicei cu 100 până la 200 mg pe zi (10 până la 20 mg/kg corp pe zi)şi menţinut la 400 până la 600 mg zilnic.
Adolescenţilor li se pot administra între 600 şi 1000 mg pe zi.

Pentru nevralgia de trigemen doza iniţială recomandată este de 200 până la 400 mg zilnic şi este crescută încet până când nu mai există durere (de obicei 200 mg de 3 până la 4 ori pe zi). Doza maximă este de 1200 mg pe zi.
Pentru pacienţii vârstnici se recomandă o doză iniţială mai redusă, 100 mg de două ori pe zi.

Pentru crizele maniacale şi tratamentul de întreţinere al tulburărilor afective bipolare doza uzuală recomandată este de 400 până la 600 mg pe zi (intervalul dozelor: aproximativ de la 400 până la 1600 mg pe zi).
Medicul dumneavoastră vă va spune exact câte doze de Tegretol CR să utilizaţi pe zi.

Când şi cum să luaţi Tegretol CR
Tegretol CR este întotdeauna (excepţie posibilă numai în prima zi) administrat în doze zilnice divizate, adică de 2 până la 4 ori pe zi, în funcţie de starea dumneavoastră.
Dozele prescrise de către medicul dumneavoastră pot fi diferite faţă de cele prezentate mai sus.
În acest caz urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră.
Luaţi Tegretol CR în timpul mesei sau după mese.
Înghiţiţi comprimatele cu puţin lichid (de exemplu un pahar cu apă); dacă este necesar, comprimatele pot fi rupte în jumătăţi de-a lungul liniei.

Dacă aveţi impresia că efectul Tegretol CR este prea slab sau prea puternic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult Tegretol CR decât trebuie

Dacă aţi luat accidental prea multe comprimate, informaţi-l pe medicul dumneavoastră imediat.
Este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală.
Dacă prezentaţi dificultăţi în respiraţie, un puls rapid şi neregulat, pierderea conştienţei, leşin, tremurături, stare de rău şi/sau vărsături este posibil ca doza dumneavoastră să fie prea mare.
Întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Tegretol CR

Dacă uitaţi să luaţi o doză, administraţi-o cât mai curând posibil.
Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, nu administraţi doza uitată; doar reveniţi la programul dumneavoastră regulat de utilizare.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate.
Este foarte important ca medicul dumneavoastră să verifice periodic evoluţia dumneavoastră.
Medicul va dori să vă ia periodic probe de sânge, în mod deosebit când începeţi tratamentul cu Tegretol CR. Acest lucru este normal şi nu trebuie să aveţi motive de îngrijorare.
Înainte de a efectua orice tip de intervenţie chirurgicală, inclusiv dentară sau tratament de urgenţă, informaţi medicul că luaţi Tegretol CR.

Compoziție TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Tegretol CR 200 mg comprimate cu eliberare prelungită
- Substanţa activă este carbamazepina. Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conține carbamazepină 200 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, carboximetilceluloză sodică, dispersie poliacrilat 30%, talc, dispersie polimerică apoasă de etilceluloză, hipromeloză, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), gliceril polietilenglicol stearat, oxid galben de fer (E172), oxid roşu de fer (E 172).

Tegretol CR 400 mg comprimate cu eliberare prelungită
- Substanţa activă este carbamazepina. Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conține carbamazepină 400 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, carboximetilceluloză sodică, dispersie poliacrilat 30%, talc, dispersie polimerică apoasă de etilceluloză, hipromeloză, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), gliceril polietilenglicol stearat, oxid galben de fer (E172), oxid roşu de fer (E 172).

Precauții:

Puteţi utiliza Tegretol CR numai după o examinare medicală completă.
Riscul de apariţie a reacţiilor grave la nivelul pielii la pacienţii de origine chineză Han sau tailandeză, asociate cu carbamazepină sau compuşi înrudiţi chimic, poate fi anticipat prin analiza mostrelor de sânge prelevate de la aceşti pacienţi. Medicul dumneavoastră trebuie să vă poată informa dacă analizele sanguine sunt necesare înainte de a lua Tegretol.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Tegretol CR
- dacă aveţi afecţiuni sanguine (inclusiv acelea produse de alte medicamente);
- dacă aţi avut vreodată o sensibilitate neobişnuită (erupţie cutanată sau alte semne de alergie) la oxcarbazepină sau la oricare alt medicament. Este important să ştiţi că dacă sunteţi alergic la carbamazepină sunt şanse de aproximativ 1 la 4 (25%) să aveţi de asemenea o reacţie alergică la oxcarbazepină.
- dacă aveţi sau aţi avut în trecut boli ale inimii, ficatului sau rinichilor;
- dacă aveţi presiune crescută la nivelul ochiului (glaucom);
- dacă nu puteți ține urina;
- dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că suferiţi de o afecţiune mentală denumită psihoză, care poate fi însoţită de confuzie sau agitaţie;
- dacă sunteţi o femeie care utilizează contracepţie hormonală (medicamente pentru controlul sarcinii). Tegretol CR face ineficiente contraceptivele. Astfel, trebuie să utilizaţi o metodă de contracepţie non-hormonală diferită sau suplimentară în timpul utilizării Tegretol CR. Acest lucru vă poate ajuta să preveniţi o sarcină nedorită. Informaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aveţi sângerări vaginale neregulate sau vă apar pete. Dacă aveţi întrebări suplimentare despre acestea, întrebaţi medicul dumneavoastră sau personalul sanitar.
Dacă vi se aplică oricare din următoarele cazuri, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Dacă apare o reacţie alergică precum febra asociată cu umflarea ganglionilor, erupţie cutanată sau apariţia de băşici pe piele, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital (vezi Reacţii adverse posibile).

Dacă prezentaţi reacţii grave la nivelul pielii, cum sunt erupţii trecătoare la nivelul pielii, înroşirea pielii, vezicule la nivelul buzelor, ochilor sau gurii, descuamarea pielii, însoţite de febră, spuneţi medicului dumneavoastră imediat sau mergeţi la camera de gardă de la cel mai apropiat spital (vezi Reacţii adverse posibile). Aceste reacţii pot fi mai frecvente la pacienţii din unele ţări din Asia (de exemplu, Taiwan, Malaezia şi Filipine) şi la pacienţii de origine chineză.

Dacă prezentaţi o creştere a numărului de crize, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Dacă observaţi simptome care sugerează hepatita, cum ar fi icterul (îngălbenirea pielii şi a albului ochilor), spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi probleme cu rinichii, asociate cu o concentraţie redusă de sodiu în sângele dumneavoastră sau dacă aveţi probleme cu rinichii şi luaţi anumite medicamente care reduc concentraţia de sodiu din sângele dumneavoastră (diuretice, cum sunt hidroclorotiazidă, furosemid).

Nu întrerupeţi tratamentul cu Tegretol CR fără a vă adresa mai întâi medicului.

Pentru a preveni înrăutăţirea bruscă a crizelor, nu întrerupeţi brusc tratamentul dumneavoastră.

Rareori, în timpul tratamentului cu Tegretol CR, pot surveni reacţii adverse cutanate grave. Acest risc poate fi prevăzut prin prelevarea unei probe de sânge în cazul persoanelor de origine chineză şi Thai. Dacă sunteţi de această origine, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Tegretol CR.

La un număr mic de pacienţi trataţi cu medicamente antiepileptice precum carbamazepina s-a constatat apariţia unor gânduri de auto-vătămare sau de sinucidere. În cazul în care vă apar astfel de gânduri, contactaţi-vă imediat medicul, indiferent de moment.

Copii şi vârstnici
Tegretol CR poate fi folosit în siguranţă la copii şi vârstnici dacă se ţine cont de recomandările medicului.
Dacă este necesar, se vor oferi informaţii suplimentare, legate de doze sau de monitorizarea atentă (a sevedea şi secţiunea 3. Cum să luaţi Tegretol CR şi secţiunea 4. Reacţii adverse posibile).

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Tegretol CR vă poate face să vă simţiţi somnoros, ameţit sau să aveţi vedere înceţoşată, vedere dublă sau lipsa coordonării musculare, mai ales la începutul tratamentului sau la creşterea dozei.
Astfel, fiţi atenţi când conduceţi un vehicul, folosiţi un utilaj sau efectuaţi alte activităţi care necesită o atenţie sporită.

Reacții adverse ale TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită:

Ca toate medicamentele, Tegretol CR poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Majoritatea sunt, de obicei, uşoare până la moderate şi, de regulă, dispar după câteva zile de tratament.

Anumite reacţii adverse pot fi grave.
(Aceste reacţii adverse pot afecta până la 1 din 1000 de persoane)
Informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau asiguraţi-vă că altcineva poate face acest lucru în locul dumneavoastră, dacă apar oricare din următoarele reacţii adverse.
Ele pot fi primele semne ale unor afectări grave a sângelui, ficatului, rinichilor sau a altor organe ale dumneavoastră şi pot necesita urgent tratament medical.
- dacă aveţi febră, dureri în gât, erupţii pe piele, ulceraţii în gură, glande umflate sau vă infectaţi mai uşor (semne ale unui deficit de globule albe din sânge);
- dacă sunteţi obosit, aveţi dureri de cap, scurtarea respiraţiei când efectuaţi exerciţii, ameţeală; sunteţi palid, aveţi infecţii frecvente care produc febră, frisoane, dureri în gât sau ulceraţii în gură; sângeraţi sau vă învineţiţi mai uşor decât este normal, aveţi sângerări nazale (deficit al tuturor celulelor din sânge);
- dacă aveţi pete de culoare roşie, în special pe faţă, însoţite de oboseală, febră, greaţă, scăderea apetitului (semne ale lupusului eritematos sistemic);
- dacă prezentaţi îngălbenirea părţii albe a ochilor sau a pielii (semne de hepatită);
- dacă aveţi urina de culoare închisă (semne de porfirie sau hepatită);
- dacă aveţi o scădere severă a cantităţii de urină eliminate datorită afecţiunilor rinichilor sau aveţi sânge în urină;
- dacă aveţi dureri severe ale părţii superioare a abdomenului, vărsături, scăderea apetitului alimentar (semne ale pancreatitei);
- dacă aveţi erupţii pe piele, înroşirea pielii, băşici la nivelul buzelor, ochilor sau gurii, descuamarea pielii, însoţită de febră, frisoane, dureri de cap, tuse, dureri ale părţilor corpului (semne ale unor reacţii cutanate grave);
- dacă aveţi umflături ale feţei, ochilor sau limbii, dificultăţi la înghiţire, respiraţie şuierătoare, urticarie sau mâncărimi generalizate, erupţii pe piele, febră, crampe abdominale, disconfort sau apăsare la nivelul pieptului, dificultăţi în respiraţie, pierderea cunoştinţei (semne ale angioedemului şi ale reacţiilor alergice severe);
- dacă sunteţi apatic, confuz, aveţi spasme musculare sau o înrăutăţire semnificativă a convulsiilor (simptome care pot fi asociate concentraţiilor scăzute de sodiu din sânge).
- dacă aveţi febră, greaţă, vărsături, dureri de cap, gât înţepenit şi sensibilitate mare la lumina puternică (semne ale meningitei);
- dacă aveţi rigiditate musculară, febră mare, stare de conştiinţă afectată, hipertensiune arterială, salivare excesivă (semne ale sindromului neuroleptic malign);
- dacă aveţi puls neregulat, durere în piept;
- dacă prezentaţi afectarea stării de conștienţă, leşin.
- dacă aveţi diaree, durere abdominală şi febră (semne ale inflamaţiei colonului). Frecvenţa acestei reacţii adverse nu este cunoscută.
Dacă prezentaţi oricare dintre acestea, vă rugăm să spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Alte reacţii adverse
Spuneţi medicului dumneavoastră cât mai curând posibil dacă apar următoarele reacţii adverse, deoarece acestea pot necesita îngrijire medicală:
- Foarte frecvente (aceste reacţii adverse pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): pierderea coordonării musculare, inflamarea pielii, cu erupţii trecătoare pe piele însoţite de mâncărimi şi înroşire, erupţii însoţite de mâncărimi;
- Frecvente (aceste reacţii adverse pot afecta până la 1 din 10 persoane): umflarea gleznelor, picioarelor sau a părţii inferioare a picioarelor (edem), modificări ale comportamentului, confuzie, slăbiciune, creşterea frecvenţei crizelor (convulsiilor, din cauza cantităţii insuficiente de sodiu din organismul dumneavoastră.
- Mai puţin frecvente (aceste reacţii adverse pot afecta până la 1 din 100 persoane): tremurături, mişcări ale corpului necontrolate, spasme musculare.
- Rare (aceste reacţii adverse pot afecta până la 1 din 1000 persoane): mâncărime, umflarea glandelor, agitaţie sau ostilitate (în special la vârstnici), leşin, dificultăţi la vorbire sau vorbire neclară, depresie cu nelinişte, nervozitate sau alte schimbări comportamentale sau mentale, halucinaţii, vedere înceţoşată, vedere dublă, mâncărime însoțită de înroşire şi umflarea ochiului (conjunctivită), senzaţie de presiune/durere la nivelul ochiului (semne ale presiunii crescute la nivelul ochiului), mişcări necontrolate ale ochiului, ţiuit sau alte sunete inexplicabile în urechi, scăderea acuităţii auditive, probleme de respiraţie, durere în piept, puls rapid sau neobişnuit de lent, amorţeală, furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor, slăbiciune, urinare frecventă, scăderea bruscă a cantităţii de urină, tulburări ale gustului, secreţie neobişnuită de lapte, creşterea sânilor la bărbaţi, umflarea sau înroşirea zonei de-a lungul unei vene, care este extrem de sensibilă la atingere, adesea dureroasă (tromboflebită), creşterea sensibilităţii pielii la soare, dedurizarea, slăbirea sau scăderea rezistenţei osoase care determină un risc crescut de rupere al oaselor (lipsa vitaminei D, osteoporoză).

Unele reacţii adverse au o frecvenţă necunoscută: reactivarea infecţiei cu virusul herpes (poate fi gravă când sistemul imunitar este afectat), pierderea completă a unghiilor, fractură, scăderea densităţii osoase.

De regulă, următoarele reacţii adverse nu necesită îngrijire medicală.
Cu toate acestea, dacă durează mai mult de câteva zile sau vă deranjează, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.
- Foarte frecvente (aceste reacţii adverse pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): vărsături, greaţă, ameţeală, somnolenţă, instabilitate, creştere în greutate;
- Frecvente (aceste reacţii adverse pot afecta până la 1 din 10 persoane): cefalee, gură uscată;
- Rare (aceste reacţii adverse pot afecta până la 1 din 1000 persoane): constipaţie, diaree, durere abdominală, dureri ale încheieturilor sau ale muşchilor, transpiraţii abundente, scăderea apetitului alimentar, căderea părului, păr în exces pe corp și față, tulburări sexuale, infertilitate masculină, limbă roşie şi dureroasă, leziuni la nivelul gurii, modificarea pigmentării pielii, acnee.

Unele reacţii adverse au o frecvenţă necunoscută: somnolenţă, pierderea memoriei, umflături de culoare roşu închis sau roşie care pot fi însoţite de mâncărime.

Dacă oricare dintre acestea vă afectează sever, informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente obţinute fără prescripţie medicală, pentru că acestea pot interacţiona cu Tegretol CR (carbamazepină).
Este foarte important pentru Tegretol CR, deoarece multe alte medicamente interacţionează cu el.
Este posibil să aveţi nevoie de o modificare a dozei sau câteodată să întrerupeţi unul dintre medicamente.
Contraceptivele hormonale (medicamente pentru controlul sarcinii) pot deveni mai puţin eficiente, prin urmare, trebuie să aveţi în vedere utilizarea altor metode contraceptive (non-hormonale).

Folosirea Tegretol CR cu alimente şi băuturi:
Nu beţi alcool etilic în timpul tratamentului cu Tegretol CR.
Nu beţi suc de grepfrut şi nu mâncaţi grepfrut deoarece acest lucru poate creşte efectul Tegretol CR.
Alte sucuri, precum sucul de portocale sau de măr, nu au acest efect.

Administrarea de TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită în sarcină / alaptare:

Sarcina
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată sau doriţi să rămâneţi însărcinată.
Este important să controlaţi crizele epileptice în timpul sarcini. Cu toate acestea, există un risc posibil asupra copilului dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente antiepileptice (medicamente pentru convulsii) în timpul sarcinii.
Medicul va discuta cu dumneavoastră riscul potenţial al utilizării Tegretol CR în timpul sarcinii.
Nu întrerupeţi tratamentul cu Tegretol CR înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră.

Alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă alăptaţi. Substanţa activă din Tegretol CR trece în lapte.
Puteţi alăpta atât timp cât medicul dumneavoastră este de acord în mod particular în cazul dumneavoastră şi copilul este atent supravegheat în ceea ce priveşte apariţia reacţiilor adverse.
Cu toate acestea, dacă apar reacţii adverse, de exemplu copilul dumneavoastră devine foarte somnoros, întrerupeţi alăptatul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Femei cu potenţial fertil
La femeile care utilizează contraceptive hormonale (medicamente pentru controlul sarcinii) şi Tegretol CR pot apărea neregularităţi ale ciclului menstrual. Contraceptivele hormonale pot deveni mai puţin eficiente şi trebuie să aveţi în vedere utilizarea altor metode contraceptive (non-hormonale).

Prezentare ambalaj:

Tegretol CR 200 mg comprimate cu eliberare prelungită
Comprimate, ovale, uşor biconvexe, de culoare bej portocaliu, cu o linie mediană pe fiecare faţă, imprimate pe o faţă cu specificaţia „H/C” şi pe cealaltă cu specificaţia „C/G”,cu lungimea de aproximativ 12,2 mm, lăţimea aproximativ 5,6 mm şi înălţimea aproximativ 5 mm.
Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Tegretol CR 400 mg comprimate cu eliberare prelungită
Comprimate ovale, uşor biconvexe, de culoare bej portocaliu, cu o linie mediană pe fiecare faţă, imprimate pe o faţă cu specificaţia „CG/CG” şi pe cealaltă cu specificaţia „ENE/ENE”, cu lungimea de aproximativ 16,7 mm, lăţimea aproximativ 6,7 mm şi înălţimea aproximativ 6 mm.
Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Tegretol CR 200 mg comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 5 blistere PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită

Tegretol CR 400 mg comprimate cu eliberare prelungită
Cutie cu 3 blistere PVC-PE-PVdC/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate
Nu utilizaţi Tegretol CR după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă carbamazepinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TEGRETOL CR 200 mg, 400 mg comprimate cu eliberare prelungită vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.