Prospect TIMENTIN, flac.inj.

Substanța activă: ticarcillinum+acidum clavulanicum
Producator: Smithkline Beecham
Clasa ATC: [J01CR]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> peniciline cu spectru larg >> peniciline in combinatii inclusiv inhibitori de betalactamaza

Indicații TIMENTIN, flac.inj.:

Timentin este indicat intr-o gama larga de infectii cu microorganisme sensibile sau presupuse ca sensibile. Indicatiile tipice sunt: Infectii severe, de exemplu: Septicemii, Bacteriemii, Peritonite; Infectii intra-abdominale; Infectii post-chirurgicale; Infectii osteo-articulare; Infectii cutanate si ale partilor moi; Infectii dovedite sau presupuse, la pacientii cu aparare antiinfectioasa afectata; Infectii ale tractului respirator; Infectii renale grave sau complicate (ex., pielonefrite); Infectii ale sferei ORL. Fata de unele microorganisme, Timentin actioneaza sinergic cu aminoglicozidele, de exemplu, fata de Pseudomonas. Prescris concomitent cu o aminoglicozida, Timentin-ul poate deveni antibioticul ideal in tratamentul pe termen lung al unor infectii, in special la pacientii cu apararea antiinfectioasa deficitara. In aceste situatii, cele doua produse trebuie administrate separat si in dozele corespunzatoare.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la peniciline.

Administrare TIMENTIN, flac.inj.:

Adulti (inclusiv varstnici): Doza uzuala este de 1,6 g-3,2 g Timentin la 6-8 ore, in concordanta cu greutatea corporala. Doza maxima admisa este de 3,2 g la fiecare 4 ore. In afectiunile renale: Afectiuni usoare: (Clearance creatinina 30 ml/min)-3,2 g la fiecare 8 ore; Afectiuni moderate (Clearance creatinina 10-30 ml/min) - 1,6 g la fiecare 8 ore; Afectiuni severe: (Clearance creatinina 10 ml/min) - 1,6 g la fiecare 12 ore. Copii: Doza uzuala de Timentin pentru copii este de 80 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore. Pentru copiii prematuri si cei nascuti la termen, in perioada perinatala, doza este de 80 mg/kg corp la fiecare 12 ore, ulterior crescandu-se frecventa administrarii la fiecare 8 ore.

Precauții:

Studiile pe animale de laborator au demonstrat lipsa efectelor teratogene. Totusi, nu exista date clinice privind administrarea de Timentin in cursul sarcinii umane; de aceea, nu se recomanda administrarea sa in cursul sarcinii. La unii pacienti a fost observata modificarea parametrilor functionali hepatici sub tratamentul cu Timentin. Nu se cunoaste semnificatia clinica a fenomenului; cu toate acestea, se recomanda folosirea cu prudenta a Timentin-ului la pacientii cu disfunctie hepatica severa. La pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe, dozele de Timentin trebuie ajustate conform recomandarilor de la sectiune "Posologie". In cazuri rare, au fost raportate tulburari de sangerare la doze mari de ticarcilina. Daca in cursul tratamentului cu Timentin se observa aparitia acestor tulburari, tratamentul se intrerupe si se instituie o terapie adecvata daca medicul considera necesar.

Reacții adverse ale TIMENTIN, flac.inj.:

Efectele secundare sunt rare si comune cu alte peniciline injectabile.
Alte medicamente cu substanța activă ticarcillinum+acidum clavulanicum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TIMENTIN, flac.inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TIMENTIN, flac.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.