Prospect Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate

Substanța activă: acarbosum
Producator: West Pharma - Produções Especialidades FarmacÃ
Clasa ATC: [A10BF]: >> >> >>

Indicații Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate:

Acarbose Tecnimede este folosit în tratamentul diabetului zaharat non-insulino-dependent la pacienţii inadecvat controlaţi doar cu dietă sau la pacienţii care urmează o dietă asociată cu medicamente antidiabetice orale.
Acest medicament v-a fost prescris de medicul dumneavoastră pentru tratamentul diabetului zaharat. Acarbose Tecnimede este utilizat pentru controlul valorilor de zahăr din sângele dumneavoastră . Acest lucru este posibil fiindcă Acarbose Tecnimede acţionează prin încetinirea digestiei carbohidraţilor (zaharuri complexe) din regimul dumneavoastră, iar aceasta scade valorile anormal de mari de zahăr din sânge, care apar după fiecare masă.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Acarbose Tecnimede
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acarboză sau la oricare dintre componentele din Acarbose Tecnimede. Dacă nu sunteţi sigur cu privire la acest lucru, adresaţi-vă medicului.
- Dacă suferiţi de inflamaţia sau ulceraţia intestinelor, de exemplu colită ulceroasă sau boala lui Crohn.
- Dacă aveţi, sau sunteţi susceptibil la, o obstrucţie a intestinelor.
- Dacă aveţi o disfuncţie hepatică.
- Dacă aveţi o boală intestinală din cauza căreia nu aveţi o digestie adecvată sau alimentele nu se absorb în mod corespunzător.
- Dacă aveţi o hernie mare sau orice altă condiţie pe care gazele în cantitate mare din intestin o pot înrăutăţi.
- Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Dacă aveţi o tulburare hepatică, nu utilizaţi Acarbose Tecnimede fără a consulta medicul dumneavoastră înainte.
Dacă nu sunteţi sigur dacă prezentaţi vreuna din aceste condiţii, adresaţi-vă medicului.
Pentru pacienţii vârstnici, nu este necesară nicio modificare a dozei normale pentru adulţi.
Acarbose Tecnimede nu este recomandat pacienţilor cu vârsta sub 18 ani.

Administrare Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate:

Pentru a obţine beneficiul maxim de la Acarbose, trebuie urmaţi dieta pe care a prescris-o doctorul. Acest lucru va ajuta de asemenea la diminuarea reacţiilor adverse pe care le-aţi putea avea.
Utilizaţi întotdeauna Acarbose Tecnimede exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza obişnuită este unul sau două comprimate luate împreună cu alimente de trei ori pe zi. Totuşi, atunci când începeţi tratamentul, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi comprimatele o dată sau de două ori pe zi, înainte de a creşte doza la de trei ori pe zi. Acest medicament este destinat utilizării pe termen lung.
Comprimatele de Acarbose Tecnimede trebuie mestecate împreună cu prima cantitate de alimente. Dacă preferaţi să nu mestecaţi comprimatele, atunci înghiţiţi-le întregi cu o cantitate mică de lichid chiar înainte de masă.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Acarbose Tecnimede
Dacă depăşiţi doza prescrisă, sau în cazul unui supradozaj, puteţi prezenta diaree sau alte simptome intestinale, cum ar fi flatulenţa (gaze) şi dureri abdominale.
Dacă luaţi mai mult decât doza prescrisă, sau în cazul unui supradozaj, evitaţi consumul de alimente sau băuturi care conţin carbohidraţi şi cereţi imediat asistenţă medicală. Dacă este posibil, luaţi cu dumneavoastră comprimatele sau ambalajul, pentru a le arăta medicului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Acarbose Tecnimede
Dacă aţi uitat să luaţi una sau mai multe doze de Acarbose Tecnimede, nu luaţi comprimatele între mese ci aşteptaţi următoarea doză şi masă programată şi continuaţi ca înainte.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa un comprimat uitat.

Compoziție Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate:

Substanţa activă este acarboza. Un comprimat conţine acarboză 100 mg.
Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi stearat de magneziu.

Precauții:

Tratamentul episoadelor de hipoglicemie. Ca diabetic, s-ar putea să primiţi alte tratamente pentru diabetul zaharat.
- Dacă luaţi insulină sau derivaţi de sulfoniluree pentru controlul valorilor dumneavoastră de zahăr din sânge, probabil că sunteţi obişnuit să evitaţi episoadele de hipoglicemie prin administrarea de zahăr atunci când simţiţi că nivelul de zahăr din sânge este prea scăzut.
ATUNCI CÂND UTILIZAŢI ACARBOSE TECNIMEDE, NU TRATAŢI UN EPISOD DE HIPOGLICEMIE CU ZAHĂR OBIŞNUIT (ZAHAROZĂ). ÎN SCHIMB, LUAŢI GLUCOZĂ (CUNOSCUTĂ, DE ASEMENEA, DREPT DEXTROZĂ) SUB FORMĂ DE COMPRIMATE, SIROP SAU DULCIURI, CARE AR TREBUI SĂ FIE DISPONIBILĂ LA FARMACISTUL DUMNEAVOASTRĂ LOCAL.
Acest medicament poate afecta valorile anumitor proteine din sânge, denumite enzime. Este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să vă vadă mai des pentru a monitoriza valorile acestor enzime.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acarbose Tecnimede nu ar trebui să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Acarbose Tecnimede
Acest medicament conţine următorii excipienţi: celuloză microcristalină, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi stearat de magneziu.

Reacții adverse ale Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate:

Frecvenţa următoarelor reacţii nu este cunoscută şi se bazează pe raportări izolate: Totuşi, dacă aveţi vreuna dintre aceste reacţii, solicitaţi imediat asistenţă medicală.
• O scădere a numărului de trombocite din sânge (asociată cu erupţie trecătoare pe piele, vânătaie sau sângerare uşoară)
• Reacţii alergice cum ar fi o erupţie trecătoare pe piele, roşeală a pielii, erupţii cutanate, mâncărime
• Diminuarea activităţii la nivelul intestinelor (ileus asociat cu durere abdominală severă, vărsături şi absenţa gazelor sau a mişcărilor intestinului)
• Inflamaţia ficatului (hepatită asociată cu icter - îngălbenirea pielii şi a ochilor)
Ca toate medicamentele, Acarbose Tecnimede poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
În primele zile sau săptămâni de tratament cu Acarbose Tecnimede, puteţi prezenta o flatulenţă crescută (gaze), zgomote la nivelul stomacului, o senzaţie de plenitudine şi posibil crampe abdominale. Este, de asemenea, posibil să aveţi scaune mai moi sau chiar diaree, mai ales după o masă cu alimente care conţin zahăr sau zaharoză. În mod normal, aceste simptome se remit dacă continuaţi tratamentul şi urmaţi dieta prescrisă.
Următoarea reacţie adversă a apărut foarte frecvent (la mai mult de 1 din 10 pacienţi) în studiile clinice:
• Flatulenţă (gaze)
Următoarele reacţii adverse au apărut frecvent (la mai puţin de 1 din 10 pacienţi dar mai mult de 1 din 100 pacienţi) în studiile clinice:
• Diaree
• Dureri abdominale şi ale stomacului
În mod normal, aceste simptome dispar dacă continuaţi tratamentul şi vă conformaţi regimului prescris.
Următoarele reacţii adverse au apărut mai puţin frecvent (la mai puţin de 1 din 100 pacienţi dar mai mult de 1 din 1000 pacienţi) în studiile clinice:
• Greaţă
• Vărsături
• Indigestie
• Creştere temporară a valorilor enzimelor hepatice
• Icter (îngălbenirea pielii)
NU LUAŢI MEDICAMENTE PENTRU INDIGESTIE (ANTIACIZI) PENTRU TRATAMENTUL SIMPTOMELOR DE DURERE ABDOMINALĂ, DIAREE ŞI FLATULENŢĂ, FIINDCĂ ACESTEA NU VOR AVEA PROBABIL EFECTE BENEFICE. DACĂ SIMPTOMELE DUMNEAVOASTRĂ PERSISTĂ MAI MULT
DE 2 SAU 3 ZILE SAU DACĂ SUNT GRAVE, CONSULTAŢI MEDICUL, MAI ALES ÎN CAZUL DIAREEI.
Aceste reacţii dispar atunci când tratamentul este întrerupt.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Acarbose Tecnimede poate modifica efectul altor medicamente sau, alternativ, alte medicamente pot modifica efectul medicamentului Acarbose Tecnimede. Dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente, vorbiţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament:
- Medicamente cunoscute ca absorbante intestinale, de exemplu cărbunele.
- Medicamente care ajută digestia (preparate pe bază de enzime digestive, de exemplu amilaza, pancreatina).
- Antibioticele, neomicină.
- Colestiramina, un medicament utilizat pentru tratamentul valorilor crescute de colesterol.
- Digoxină.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Acarbose Tecnimede cu alimente şi băuturi
Comprimatele de Acarbose Tecnimede pot fi înghiţite cu o cantitate mică de lichide imediat înainte de masă.

Administrarea de Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate în sarcină / alaptare:

Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. Dacă utilizaţi Acarbose Tecnimede şi credeţi că sunteţi gravidă, sau dacă planificaţi o familie, consultaţi medicul.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Comprimate rotunde, de culoare albă, plate, cu o linie mediană pe o faţă.
Acarbose este disponibil sub formă de comprimate de 100 mg în ambalaje cu câte 10, 20, 30, 50, 60, 90, 120 şi 270 comprimate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu folosiţi Acarbose Tecnimede după data expirării marcată pe blister sau pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat împotriva luminii soarelui şi umezelii.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă acarbosum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Acarbose Tecnimede 100 mg, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.