Prospect Advantan 0,1 % crema

Substanța activă: metilprednisolon aceponat
Producator: Bayer Schering Pharma AG Germania
Clasa ATC: [D07AC]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi simpli >> corticosteroizi puternici (grup III)
Categoria: Dermatoze, hiperkeratoze, calozitati
Grupa farmaceutică: Corticosteroizi cu activitate intensa
Tip: Crema

Indicații Advantan 0,1 % crema:

Eczeme endogene (dermatita atopica si neurodermita), eczema de contact, eczema degenerativa, eczema dishidrozica, eczema vulgara, eczeme la copii.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Infectiile specifice (de ex. tuberculoza sau sifilis), localizate pe zonele care trebuie tratate sau afectiunile virale (vaccina, zona zoster, varicela) sunt contraindicatii pentru terapia cu Advantan. (aplicarea pe o zona mare in conditii care favorizeaza absorbtia) sau dupa ingestie accidentala sau intentionata.

Semnele atrofiei cutanate ca urmare a aplicarii unor cantitati mari de glucocorticoizi sau a aplicarii acestora timp indelungat sunt telangiectaziile, striurile si subtierea cutanata. Tratament in cazul aparitiei simptomelor de atrofie cutanata ca urmare a unui supradozaj se recomanda intreruperea tratamentului. In general simptomele dispar in 10-14 zile.

Trebuie evitata aplicarea pe zone intinse ale pielii sau pe perioade lungi de timp.
Interactiuni: Nu se cunosc.

Compoziție Advantan 0,1 % crema:

Un gram crema contine metilprednisolon aceponat 1 mg si excipienti: decil oleat, glicerolmonostearat, alcool cetostearilic, grasime tare (hard fat), Softisan 378, stearat de polioxil-40, glicerol 85%, edetat disodic, alcool benzilic, butilhidroxitoluen, apa purificata.

Atenționări:

In leziuni ale pielii suprainfectate cu bacterii si/sau fungi este necesara asocierea terapiei antiinfectioase specifice. Daca dupa tratamentul cu Advantan crema pielea se usuca prea tare, trebuie inlocuit produsul cu o forma care contine mai multe grasimi (Advantan unguent).

Atunci cand Advantan este aplicat pe fata se va evita contactul cu ochii. In caz de dermatita periorala sau acnee rozacee, Advantan nu se va aplica pe fata. Copii Nu a fost observata, nici la copii nici la adulti, o inhibare a axului HT-HF-CSR in cazul aplicarii tratamentului pe zone intinse ale pielii (40 - 60% din suprafata). Totusi, durata de administrare trebuie sa fie cat mai scurta posibil in aceste cazuri.

Reacții adverse ale Advantan 0,1 % crema:

In cazuri izolate pot sa apara local simptome ca prurit, senzatie de arsura, eritem, vezicule. in cursul tratamentului cu glucocorticoizi cu activitate intensa pot sa apara atrofia pielii, telangiectazii, striuri sau acnee. In timpul studiilor clinice in care s-a administrat Advantan pe perioade mai mici de 12 saptamani la adulti si mai mici de 4 saptamani la copii, nu a aparut nici unul dintre aceste reactii adverse.
Ca si in cazul altor glucocorticoizi administrati topic, pot sa apara rar urmatoarele reactii adverse: foliculita, hipertricoza, dermatita periorala; au fost semnalate rareori reactii alergice.

Supradozajul:

Simptome
Rezultatele studiilor de toxicitate acuta nu indica existenta riscului de intoxicatie acuta dupa o singura aplicare a unei supradoze

Administrarea de Advantan 0,1 % crema în sarcină / alaptare:

Administrarea in timpul sarcinii si alaptarii se va face numai dupa evaluarea de catre medic a raportului beneficiu posibil pentru mama - risc potential pentru fat.

Prezentare ambalaj:

Advantan crema cutie cu un tub a 15 g.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Advantan 0,1 % crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Advantan 0,1 % crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.