Prospect Altargo 1% unguent

Substanța activă: retapamulinum
Clasa ATC: [D06AX]: preparate dermatologice >> antibiotice si chimioterapice de uz dermatologic >> antibiotice preparate pentru aplicatii locale >> alte antibiotice pentru aplicatii locale
Categoria: Antibiotice, antimicotice, antiinfectioase

Indicații Altargo 1% unguent:

Substanta activa continuta de Altargo, retapamulin, este un antibiotic ce apartine clasei "pleuromutilin". Este derivatul unui compus produs de anumite tipuri de ciuperci. Functioneaza prin blocarea ribozomilor bacterieni (partile celulelor unde se produc proteinele), inhiband cresterea bacteriilor.

Contraindicații:

Altargo nu trebuie administrat pacientilor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la retapamulin sau la oricare din celelalte ingrediente.

Administrare Altargo 1% unguent:

Altargo trebuie utilizat doar pentru aplicatii cutanate. Se aplica pe zona afectata in strat subtire, de doua ori pe zi, timp de cinci zile. Zona tratata poate fi acoperita cu un bandaj sau cu o compresa de tifon, sterile. Altargo poate fi administrat pacientilor incepand de la varsta de noua luni, dar la pacientii cu varsta sub 18 ani, zona care urmeaza a fi tratata nu trebuie sa depaseasca 2% din suprafata corporala. in cazul in care dupa doua pana la trei zile nu se constata niciun raspuns la tratament, medicii trebuie sa reevalueze pacientul si sa aiba in vedere tratamente alternative.

Acțiune:

Altargo este un antibiotic. El este utilizat in tratamentul de scurta durata al infectiilor cutanate superficiale. Poate fi folosit pentru a trata impetigo (o infectie a pielii care determina aparitia unor cruste), precum si mici laceratii (taieturi), escoriatii (zgarieturi) si plagi suturate (cusute) " infectate. Altargo nu trebuie utilizat pentru a trata infectii a caror cauza este sau se presupune a fi Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (SAMR), deoarece este posibil ca Altargo sa nu aiba efect impotriva acestui tip de infectie. Totusi, el poate fi folosit pentru tratarea infectiilor determinate de alte tipuri de Staphylococcus aureus. Cei care prescriu Altargo trebuie sa aiba in vedere recomandarile oficiale cu privire la utilizarea agentilor antibacterieni. Medicamentul se elibereaza numai pe baza de reteta.

Compoziție Altargo 1% unguent:

Altargo este un unguent ce contine substanta activa retapamulin.

Reacții adverse ale Altargo 1% unguent:

Cea mai frecventa reactie secundara a unguentului Altargo (prezenta la 1 pana la 10 pacienti din 100) este iritatia la locul de aplicare.

Prezentare ambalaj:

5 g.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Altargo 1% unguent(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Altargo 1% unguent vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.