Prospect GENTAMYCIN, crema

Substanța activă: gentamicinum
Producator: Lek
Clasa ATC: [D06AX]: preparate dermatologice >> antibiotice si chimioterapice de uz dermatologic >> antibiotice preparate pentru aplicatii locale >> alte antibiotice pentru aplicatii locale

Indicații GENTAMYCIN, crema:

- infectii primare ale pielii
- arsuri si rani infectate
- alte infectii secundare ale pielii

Contraindicații:

Sensibilitate la gentamicina.

Administrare GENTAMYCIN, crema:

Se va aplica un strat subtire de crema pe piele de 3 pana la 4 ori pe zi.

Acțiune:

Gentamicina este un antibiotic bactericid cu spectru larg de actiune din grupa aminoglicozidelor. Actioneaza asupra germenilor Gram-pozitivi si Gram negativi.
Importanata este actiunea asupra Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella spp., Enterobacter, Serratia, Escherichia coli, tulpini pozitive si indol negative de Proteus si mai putin activ asupra Salmonella, Shigella, Neisseria gonorrhoeae si a stafilococilor, printre care si Staphylococcus aureus. Gentamicina administrata local este eficace in tratamentul infectiilor primare si secundare ale pielii.

Compoziție GENTAMYCIN, crema:

Un gram de crema (0,1%) contine 1 mg de gentamicina in forma de sulfat de gentamicina.

Reacții adverse ale GENTAMYCIN, crema:

Sunt foarte rare.
Poate apare eritem si prurit, care insa nu sunt periculoase.
Gentamicina poate determina crestera numarului de microorganisme, cum sunt ciupercile. In acest caz se va intrerupe tratamentul cu gentamicina.

Prezentare ambalaj:

Tub a 15 g crema.

Condiții de păstrare:

Se va pastra la temperatura de pana la 25°C.
Alte medicamente cu substanța activă gentamicinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GENTAMYCIN, crema(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GENTAMYCIN, crema vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.