Prospect AMIKACIN, fiole

Substanța activă: amikacinum
Clasa ATC: [J01GB]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> aminoglicoside >> alte aminoglicozide

Indicații AMIKACIN, fiole:

Amikacin este indicat in tratamentul infectiilor:
- ale sistemului central nervos,
- ale sistemului urogenital,
- ale tractului biliar si intestinal,
- a pielii si ale tesutului subcutanat,
- infectii intraabdominale, pneumonie,
- provocate de microorganisme,
- ale oaselor si articulatiilor.

Contraindicații:

Este contraindicat persoanelor hipersensibile la compozitia Amikacinului, sarcina si alaptare.

Administrare AMIKACIN, fiole:

La adulti si la copii cu functie renala normala se va administra intramuscular sau prin perfuzie intravenoasa lenta intr-o doza de 5 mg/kg greutate corporala; administrarea se va face la fiecare 8 ore sau de 7,5 mg/kg greutate corporala la fiecare 12 ore pe o perioada de 7-10 zile.

Doza zilnica administrata nu trebuie sa depaseasca 15 mg/kg, iar doza totala pentru o cura de tratament nu ar trebuie sa fie mai mica de 15 g.
La sugari si la nou-nascuti prematuri se va administra initial o singura doza de amikacin de 10 mg/kg greutate corporala. Dupa aceasta doza, tratamentul va continua cu o alta doza de 7,5 mg/kg masa corporala la fiecare 12 ore, pe parcursul a 7-10 zile.

Compoziție AMIKACIN, fiole:

O fiola de 2 ml contine 100 mg sulfat de amikacin (50 mg/ml) echivalentul a 100 mg amikacin; 250 mg sulfat amikacin (125 mg/ml) echivalentul a 250 g amikacin sau 500 mg sulfat de amikacin (250 mg/ml) echivalent a 500 mg amikacin.
Alte medicamente cu substanța activă amikacinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AMIKACIN, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AMIKACIN, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.