Prospect DIAKARMON, sol.inj.

Substanța activă: gentamicinum
Clasa ATC: [J01GB]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> aminoglicoside >> alte aminoglicozide

Indicații DIAKARMON, sol.inj.:

Este un antibiotic bactericid activ impotriva unui spectru extrem de larg de germeni grampozitivi si gram-negativi, cuprinzand Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas aeruginosa, specii de Staph. aureus rezistente la antibiotice.

Este frecvent activ impotriva germenilor rezistenti la streptomicina si kanamicina, ca si la alte antibiotice neinrudite.

Diakarmon injectabil este indicat in infectii ale tractului urinar, infectii pulmonare, bacteriemie, septicemie, infectii postarsuri, plagi traumatice sau chirurgicale infectate sau alte infectii sistemice cauzate de organisme sensibile.

Contraindicații:

Nu va fi folosit in sarcina, exceptand situatiile amenintatoare de viata.
Nu se va folosi nici in caz de hipersensibilitate cunoscuta fata de antibiotic.

Tulburari ale aparatului vestibular (pierderea auzului s-a manifestat mai rar) au fost inregistrate ca urmare a folosirii gentamicinei in prezenta afectarii renale, in doze prea mari sau timp prea indelungat. La cativa pacienti cu afectare renala s-a raportat o crestere tranzitorie a azotului seric, care a revenit la normal dupa incetarea terapiei.

Frecventa administrarii trebuie redusa in cazuri cu functie renala afectata (vezi mai sus). Exista dovezi conform carora orice nefro-toxicitate potentiala a cefolasporinelor, mai ales a cefaloridiniei, poate fi crescuta in prezenta gentamicinei. Daca se foloseste aceasta combinatie, este indicata monitorizarea functiei renale.
Administrarea concomitenta a gentamicinei cu substante cu potential ototoxic sau nefotoxic trebuie evitata.

S-au raportat blocaj neuromuscular si paralizie respiratorie la administrarea aminoglicozidelor la pacienti care au primit musculo-relaxante tip curara in timpul anesteziei.
Alte medicamente cu substanța activă gentamicinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DIAKARMON, sol.inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DIAKARMON, sol.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.