Prospect Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă

Substanța activă: amiodaronum
Producator: Krka, d.d., Slovenia
Clasa ATC: [C01BD]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> antiaritmice clasa i si iii >> antiaritmice clasa III
Amiokordin aparține grupului de medicamente antiaritmice și este recomandat pentru tratament tulburări cardiace (aritmii). Un coordonator amator întrerupe aritmia, îi împiedică să se întoarcă și îmbunătățește funcția inimii.

Indicații Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă:

Solutia injectabila Amiokordin este utilizata atunci cind este necesar un raspuns rapid la tratament sau cind tratamentul per os este imposibil, in special in tratamentul tulburarilor severe de ritm cardiac: tahicardia supraventriculara, inclusiv sindromul Wolf-Parkinson-White, tahicardia ventriculara, tahicardia sinusala, flutterul atrial, extrasistoliile supraventriculare si ventriculare.

Contraindicații:

Amiodarona este contraindicata in caz de hipersensibilitate la componentele preparatului si la iod, bradicardie sinusala si bloc sinoatrial, boala nodului sinusal (cu exceptia cazurilor implantarii de cardiostimulator (pacemaker)), bloc atrioventricular, bloc de ramura bifascicular si trifascicular, cind nu este implantat cardiostimulatorul (pacemaker-ul), colaps circulator, hipotensiune severa, insuficienta respiratorie severa, cardiomiopatie decompensata, insuficienta cardiaca severa, tratament concomitent cu preparate care pot induce tahicardie ventriculara polimorfa de tip "torsade de pointes", patologii tiroidiene, sarcina si perioada de alaptare.

Administrare Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă:

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum va spus medicul dumneavoastră. Dacă aveți îndoieli, vă rugăm să reveniți pentru a vedea un medic sau un farmacist.

Amiokordin nu trebuie amestecat cu alte medicamente într-o singură seringă sau flacon de perfuzie.
Amiokordin soluție injectabilă poate fi amestecată numai cu o soluție de glucoză de 5%.
Infuziile intravenoase trebuie administrate cu ajutorul unei pompe volumetrice prin intermediul unui cateter venos central.

Utilizarea la copii
Există doar date limitate privind siguranța și eficacitatea medicamentului Amiokordin la copii. Medicul va alege doza corectă de medicament.

Doze și mod de administrare
Injecții intravenoase
Doza uzuală este de 5 mg / kg greutate corporală; această doză trebuie administrată cel puțin pentru 3 minute. Nu vă administrați următoarea injecție intravenoasă înainte de 15 minute după prima administrare. Pentru a menține efectul medicamentului, trebuie utilizată o perfuzie.

Infuzie intravenoasă
Inițial (doza de încărcare): 5 mg / kg greutate corporală este de obicei folosită în 250 ml glucoză 5% pentru o perioadă de 20 minute până la 2 ore. Doza poate fi repetată de două până la trei ori în 24 de ore.
Doza zilnică maximă de 1.200 mg nu trebuie depășită.
Doza de întreținere este de 10 până la 20 mg / kg și zi (de obicei 600 până la 800 mg pe zi, dar nu mai mult de 1.200 mg), administrată în 250 ml glucoză 5%. Tratamentul cu o perfuzie persistă, de obicei de la 4 la 5 zile. Dacă medicul intenționează un tratament mai lung, luați amiodaronă sub formă de comprimate; va începe imediat după prima zi de tratament cu perfuzie.

Dacă luați mai mult Amiokordin decât ar trebui
Există puține informații despre supradoze. Numai câteva cazuri sunt cunoscute când au fost observate efecte cardiace semnificative, aritmii cardiace și insuficiență circulatorie și disfuncție hepatică. Dacă vă simțiți rău, o acțiune mai lentă inima sau aritmii în timpul tratamentului, spuneți-i medicului dumneavoastră.

Dacă uitați să utilizați Amiokordin
Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau asistenta medicală.

Compoziție Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă:

- Substanța activă este clorhidratul de amiodaronă. 1 ml de soluție conține 50 mg clorhidrat de amiodaronă, corespunzând la 47,33 mg amiodaron. 3 ml soluție (1 fiolă) conține 150 mg clorhidrat de amiodaronă echivalent cu 141,98 mg amiodaronă.
- Celelalte componente sunt: ​​alcool benzilic, polisorbat 80, apă pentru preparate injectabile.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Nu există date privind efectele medicamentului asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Amiokordinul conține alcool benzilic
3 ml (1 fiolă) de soluție Amiokordin conține 60,6 mg alcool benzilic. medicament Amiokordin nu trebuie administrat copiilor prematuri și nou-născuților. La copiii cu vârsta de până la 3 ani, medicamentul poate provoca reacții toxice sau reacții alergice (hipersensibilitate).

Reacții adverse ale Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă:

Din partea sistemului cardiovascular: hipotensiune arteriala, bradicardie, bloc sinoatrial, bloc AV de diferit grad, exacerbarea aritmiei existente sau aparitia unei forme noi, insuficienta cardiaca sau agravarea celei existente. Dereglarile de conductibilitate sunt reversibile la suspendarea tratamentului. Din partea sistemului respirator: tuse, dispnee progresiva, pneumonite interstitiale, fibroza pulmonara, pleurite sau bronsite obstructive.
Din partea tractuiui gastrointestinal: greata, voma, constipatie sau pierderea poftei de mincare, rareori afectarea hepatica temporara (cresterea activitatii enzimelor hepatice). Sunt de asemenea posibile insuficienta hepatica acuta (cresterea activitatii enzimelor hepatice, icter) si insuficienta hepatica cronica (hepatite pseudoalcoolice, ciroze).
Din partea glandei tiroide: hipotiroidismul sau hipertiroidismul. Dupa suspendarea tratamentului functia tiroidiana se normalizeaza de obicei in citeva luni.
Din partea sistemului nervos: neuropatie periferica, parestezii, tremor, ataxie cerebeloasa, cefalee, neuropatie optica si/sau neurita, polineuropatie, vertije, cresterea presiunii intracraniene, cosmaruri si halucinatii auditive.
Din partea ochilor: microdepozite in cornee si dereglari vizuale (diminuarea acuitatii vizuale, reducerea cimpului vizual).
Din partea tegumentelor:in timpul tratamentului cu amiodarona si la citeva saptamini dupa suspendarea lui se poate dezvolta fotosensibilitatea partilor corpului expuse luminii sau coloratia gri-albastrie a pielii, care este reversibila si dispare de obicei dupa suspendarea tratamentului.
Reactii alergice: eruptii cutanate, edemul angioneurotic, soc anafilactic, sindromul Stevens-Johnson, epidermoliza toxica.
Altele: miopatie, epididimita, impotenta, vasculita, insuficienta renala cu cresterea nivelului seric de creatinina, pancitopenie, neutropenie, trombocitopenie si cazuri solitare de anemie hemolitica sau aplastica, flebita.

Supradozajul:

Simptome: bradicardie sinusala, bloc cardiac, tahicardie ventriculara, tahicardie ventriculara polimorfa de tip "torsade de pointes", insuficienta circulatorie si afectare hepatica.
Tratament: terapie simptomatica. O eventuala bradicardie poate fi tratata cu atropina, p-agonisti, glucagon sau cu cardiostimulator (pacemaker) temporar. Hipotensiunea trebuie sa fie tratata cu agenti inotropi si/sau vasopresori. Hemodializa este ineficienta.

Administrarea de Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, puteți fi însărcinată sau intenționați să aveți un copilul, trebuie să consultați un medic sau un farmacist înainte de a utiliza acest medicament.
Amiokordin nu trebuie administrat femeilor gravide decât dacă se dezvoltă anumite circumstanțe.
Medicamentul este excretat în lapte; dacă este necesară utilizarea Amiokordinului, opriți alăptarea.

Prezentare ambalaj:

Lichid transparent de culoare galben-pal.

Condiții de păstrare:

Medicamentul trebuie depozitat într-un loc care este invizibil și inaccesibil copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. termen valabilitate înseamnă ultima zi a lunii specificate.

A nu se păstra la temperaturi peste 25 ° C.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. ar trebui să întrebați farmacistului, cum să eliminați medicamentele care nu mai sunt utilizate. Un astfel de comportament va ajuta la protejarea mediu.
Alte medicamente cu substanța activă amiodaronum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Amiokordin 150 mg/3 ml soluție injectabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.