Prospect Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule

Substanța activă: atazanavirum
Producator: Remedica Ltd., Cipru; Lek Pharmaceuticals d.d.
Clasa ATC: [J05AE]: antiinfectioase de uz sistemic >> antivirale de uz sistemic >> antivirale actionand direct pe virus >> inhibitori de proteaze HIV
Atazanavir Sandoz este un medicament antiviral (sau antiretroviral). Aceasta aparţine unei clase de medicamente cunoscută sub denumirea de inhibitori ai proteazelor. Aceste medicamente controlează infecția cu HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) prin blocarea unei proteine de care HIV are nevoie pentru multiplicare. Acestea acționează prin reducerea cantității de HIV din organism și consolidează sistemul imunitar. În acest fel, Atazanavir Sandoz reduce riscul dezvoltării unor boli asociate cu infecția HIV.

Indicații Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule:

Atazanavir Sandoz capsule poate fi utilizat de adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani. Medicul dumneavoastră v-a prescris Atazanavir Sandoz deoarece sunteți infectat cu HIV care produce SIDA (Sindromul Imunodeficienței Umane Dobândite). Acesta este administrat, în mod normal, cu alte medicamente anti-HIV. Medicul dumneavoastră va stabili care este cea mai adecvată combinație cu Atazanavir Sandoz pentru dumneavoastră.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Atazanavir Sandoz:
- dacă sunteţi alergic la atazanavir sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă aveți probleme moderate sau severe ale ficatului. Medicul dumneavoastră va evalua cât de severe sunt aceste probleme înainte de a decide dacă puteți lua Atazanavir Sandoz.
- dacă luați unul dintre următoarele medicamente: vezi Alte medicamente și Atazanavir Sandoz
• rifampicină (un antibiotic utilizat în tratamentul tuberculozei)
• astemizol sau terfenadină (utilizate frecvent în tratamentul simptomelor alergiilor, aceste medicamente pot fi disponibile fără prescripție medicală); cisapridă (utilizată pentru a trata refluxul gastrointestinal, uneori numit arsură gastrică); pimozidă (utilizată pentru a trata schizofrenia); chinidină sau bepridil (utilizate pentru regla bătăile inimii); ergotamină, dihidroergotamină, ergonovină, metilergonovină (utilizate pentru a trata durerile de cap); și alfuzosină (folosită în tratamentul hiperplaziei de prostată)
• quetiapină (utilizată pentru a trata schizofrenia, tulburarea bipolară și afecțiunile depresive majore); lurasidonă (utilizată în schizofrenie)
• medicamente care conțin sunătoare (Hypericum perforatum, un medicament din plante)
• triazolam și midazolam administrat oral, folosite pentru a vă ajuta să dormiți sau pentru a vă reduce anxietatea)
• simvastatină sau lovastatină (folosite pentru reducerea concentrațiile de colesterol din sânge)
• medicamente care conțin grazoprevir, inclusiv combinațiile în doze fixe de elbasvir/grazoprevir (utilizate în tratamentul hepatitei C cronice)

Nu luați sildenafil împreună cu Atazanavir Sandoz atunci când sildenafil este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare. Sildenafil este folosit și pentru tratarea disfuncției erectile.

Dacă oricare dintre aceste situații este valabilă în cazul dumneavoastră, spuneți imediat medicului dumneavoastră.

Administrare Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule:

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. În acest mod, puteţi fi sigur că medicamentul este complet eficace şi reduceţi riscul dezvoltării rezistenţei virusului la tratament.

Doza recomandată de Atazanavir Sandoz capsule la adulţi este de 300 mg, o dată pe zi, împreună cu 100 mg ritonavir o dată pe zi şi cu alimente, în asociere cu alte medicamente anti-HIV. Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza de Atazanavir Sandoz în acord cu terapia anti-HIV.

Pentru copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 6 ani şi mai puţin de 18 ani), medicul copilului dumneavoastră va decide doza corectă bazată pe greutatea corporală a copilului. Doza de Atazanavir Sandoz capsule pentru copii şi adolescenţi este calculată în funcţie de greutatea corporală şi se administrează o dată pe zi, cu alimente şi cu 100 mg ritonavir, aşa cum se menţionează mai jos:

Greutatea corporală (kg) → Doza de Atazanavir Sandoz administrat o dată pe zi (mg) → Doza de ritonavir* administrat o dată pe zi (mg)
15 până la mai puțin de 35 → 200 → 100
cel puțin 35 → 300 → 100
*Se poate utiliza ritonavir capsule, comprimate sau soluție orală.

Pot fi disponibile și alte forme farmaceutice pentru utilizare la copii cu vârsta de cel puţin 3 luni şi greutatea corporală de minimum 5 kg. Trecerea la tratamentul sub formă de capsule de la alte forme farmaceutice este recomandată imediat ce pacienții sunt capabili să înghită în mod constant capsule.

La trecerea de la alte forme farmaceutice la capsule se permite modificarea dozei. Medicul dumneavoastră va decide care este doza corectă pe baza greutăţii corporale a copilului dumneavoastră.

Nu există recomandări privind doza de Atazanavir Sandoz la copii cu vârsta mai mică de 3 luni.

Luaţi Atazanavir Sandoz capsule împreună cu alimente (la masă sau cu o gustare consistentă). Înghiţiţi capsulele întregi.
Nu deschideţi capsulele.

Dacă luaţi mai mult Atazanavir Sandoz decât trebuie
Pot apărea simptome precum îngălbenirea pielii şi/sau ochilor (icter) şi bătăi neregulate ale inimii (prelungirea intervalului QTc) dacă dumneavoastră sau copilului dumneavoastră utilizați/i se administrează prea mult Atazanavir Sandoz.

Dacă, în mod accidental, aţi luat mai multe capsule de Atazanavir Sandoz decât v-a recomandat medicul dumneavoastră, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră specializat în tratamentul infecţiei cu HIV sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru recomandări.

Dacă uitaţi să luaţi Atazanavir Sandoz
Dacă aţi omis o doză, luaţi doza omisă cât mai curând posibil cu alimente şi apoi luaţi doza următoare programată la momentul obişnuit. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, nu luaţi doza omisă. Aşteptaţi şi luaţi doza următoare la momentul programat. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Atazanavir Sandoz
Nu întrerupeţi administrarea Atazanavir Sandoz, decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să o faceţi.

Dacă aveți alte întrebări cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule:

- Substanţa activă este atazanavir.

Atazanavir Sandoz 100 mg capsule:
Fiecare capsulă conţine atazanavir 100 mg (sub formă de sulfat).

Atazanavir Sandoz 150 mg capsule:
Fiecare capsulă conține atazanavir 150 mg (sub formă de sulfat).

Atazanavir Sandoz 200 mg capsule:
Fiecare capsulă conține atazanavir 200 mg (sub formă de sulfat).

Atazanavir Sandoz 300 mg capsule:
Fiecare capsulă conține atazanavir 300 mg (sub formă de sulfat).

- Celelalte componente sunt:
Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg capsule:
Lactoză monohidrat, crospovidonă (tip A) (E1202), dioxid de siliciu coloidal (E551), stearat de magneziu (E470b). Capsula şi cerneala de inscripţionare conţin gelatină, dioxid de titan (E171), indigotină (E132), shellac, propilenglicol (E1520).

Atazanavir Sandoz 300 mg capsule:
Lactoză monohidrat, crospovidonă (tip A) (E1202), dioxid de siliciu coloidal (E551), stearat de magneziu (E470b). Capsula şi cerneala de inscripţionare conţin gelatină, dioxid de titan (E171), oxid roșu de fier (E172), indigotină (E132), shellac, propilenglicol (E1520).

Precauții:

Atazanavir Sandoz nu este un tratament pentru vindecarea infecției cu HIV. Puteți dezvolta în continuare infecții sau alte boli asociate cu infecția HIV. De asemenea, puteți transmite HIV în timpul acestei terapii, cu toate că riscul este redus prin terapie antiretrovirală eficientă. Discutați cu medicul măsurile de precauție necesare pentru a evita infectarea altor persoane.

Unele persoane au nevoie de îngrijire specială înainte sau în timpul utilizării Atazanavir Sandoz. Discutați cu medicul sau farmacistul înainte de a lua Atazanavir Sandoz și asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe:
• dacă aveți hepatită B sau C
• dacă aveți semne sau simptome de calculi biliari (dureri în partea dreaptă a abdomenului)
• dacă aveți hemofilie de tipul A sau B
• dacă aveți nevoie de hemodializă

Atazanavir Sandoz poate afecta buna funcționare a rinichilor dumneavoastră.

La pacienții tratați cu atazanavir au fost raportate cazuri de calculi renali. Dacă apar semne sau simptome de calculi renali (durere lombară, sânge în urină, durere la urinare), vă rugăm să spuneți imediat medicului dumneavoastră.

La unii pacienţi cu infecţie HIV avansată (SIDA) şi antecedente de infecţii, imediat după începerea tratamentului anti-HIV, pot să apară semne şi simptome ale inflamaţiilor determinate de infecţiile precedente. Se crede că aceste simptome sunt determinate de îmbunătăţirea răspunsului imun al organismului, capacităţii organismului de a lupta cu infecţiile care au fost prezente în antecedente fără simptome evidente clinic. Dacă observaţi orice fel de simptome de infecţie, vă rugăm să îl informaţi imediat pe medicul dumneavoastră. În plus faţă de infecţiile cu germeni oportuniști, pot, de asemenea, să apară afecţiuni autoimune (o afecţiune care apare atunci când sistemul imunitar atacă un ţesut sănătos din organism), după ce începeţi să luaţi medicamente pentru a vă trata infecţia cu HIV. Afecţiunile autoimune pot să apară la mai multe luni de la începerea tratamentului. Dacă observaţi orice simptom de infecţie sau alte simptome, ca de exemplu slăbiciune musculară, slăbiciune care începe la nivelul mâinilor şi picioarelor şi se deplasează în sus către trunchi, palpitaţii, tremurături sau hiperactivitate, vă rugăm să îl informaţi imediat pe medicul dumneavoastră să caute tratamentul necesar.

Unii dintre pacienţii la care s-a administrat terapie antiretrovirală combinată pot prezenta o afecţiune osoasă numită osteonecroză (moarte a ţesutului osos provocată de pierderea vascularizaţiei la nivelul osului). Durata terapiei antiretrovirale combinate, folosirea corticosteroizilor, consumul de alcool etilic, imunosupresia severă, indicele de masă corporală crescut, pot fi unii dintre multiplii factori de risc pentru apariţia acestei afecţiuni. Semnele de osteonecroză sunt: rigiditate articulară, dureri articulare (în special a şoldului, genunchiului şi umărului) şi dificultate la mişcare. Dacă observaţi apariţia oricărui simptom din cele menţionate, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.

La pacienții care utilizează atazanavir a apărut hiperbilirubinemie (o creștere a concentrației de bilirubină din sânge). Semnele acesteia pot să fie o îngălbenire uşoară a pielii sau a albului ochilor. Dacă observaţi oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Erupţii grave pe piele, inclusiv sindrom Stevens-Johnson, au fost raportate la pacienţii trataţi cu Atazanavir Sandoz. Dacă vă apare o erupţie pe piele, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Dacă observaţi o modificare a modului în care bate inima dumneavoastră (schimbare a ritmului cardiac), vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră. Copiii cărora li se administrează Atazanavir Sandoz pot necesita monitorizarea inimii. Medicul copilului dumneavoastră va decide acest lucru.

Copii
Nu administraţi acest medicament la copii cu vârsta mai mică de 3 luni şi cu greutatea corporală sub 5 kg. Utilizarea Atazanavir Sandoz la copii cu vârsta mai mică de 3 luni şi greutatea corporală sub 5 kg nu a fost investigată din cauza riscului de complicaţii severe.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă vă simţiţi ameţit sau confuz, nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Atazanavir Sandoz conţine lactoză
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide (de exemplu lactoză), vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Când este tratată infecţia cu HIV, nu totdeauna este uşor să se identifice care reacţii adverse sunt determinate de Atazanavir Sandoz şi care sunt determinate de medicamentele administrate sau care sunt determinate de infecţia cu HIV în sine. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi orice eveniment neobişnuit legat de sănătatea dumneavoastră.

În timpul terapiei pentru infecţia cu HIV poate să apară o creştere a greutăţii corporale şi a concentraţiei lipidelor plasmatice şi a glicemiei. Aceasta este parţial asociată cu îmbunătăţirea stării de sănătate şi cu stilul de viaţă, şi, uneori, în cazul lipidelor plasmatice, cu administrarea medicamentelor folosite în tratamentul infecţiei cu HIV. Medicul dumneavoastră vă va supune unei evaluări în cazul în care apar aceste modificări.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele reacţii adverse grave:
• Au fost raportate erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi care pot fi uneori severe. Erupţia pe piele dispare de obicei în interval de 2 săptămâni fără nicio modificare a tratamentului cu Atazanavir Sandoz. Erupția severă pe piele poate apărea în asociere cu alte simptome care pot fi grave. Întrerupeţi administrarea Atazanavir Sandoz şi adresaţi-vă imediat medicului dacă vă apare o erupție severă pe piele sau o erupţie asociată cu simptome asemănătoare gripei, vezicule, febră, ulcerații la nivelul gurii (afte), dureri musculare sau articulare, umflare a feţei, inflamare a ochilor cauzând înroşirea acestora (conjuctivită), sau noduli roşii, dureroși, calzi.
• A fost raportată frecvent îngălbenirea pielii sau a porţiunii albe a ochilor cauzată de creşterea concentrațiilor de bilirubină din sânge. Această reacţie adversă nu este de obicei periculoasă la adulţi şi la copii cu vârsta mai mare de 3 luni, dar poate fi simptomul unei probleme grave. În cazul în care pielea sau porţiunea albă a ochilor dumneavoastră se îngălbeneşte, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
• Pot apărea ocazional modificări ale modului în care bate inima dumneavoastră (modificări de ritm cardiac). Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi stare de ameţeală sau de leşin sau senzaţie bruscă de slăbiciune. Acestea pot fi simptome ale unei probleme cardiace grave. Pot apărea mai puţin frecvent probleme cu ficatul. Medicul dumneavoastră trebuie să vă efectueze teste de sânge înainte să începeţi tratamentul cu Atazanavir Sandoz sau în timpul tratamentului. Dacă aveţi probleme cu ficatul, inclusiv o infecţie cu virusul hepatitic B sau C, este posibil să manifestaţi o agravare a problemelor dumneavoastră cu ficatul. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi simptome precum urină închisă la culoare (de culoarea ceaiului), mâncărimi, îngălbenire a pielii sau porţiunii albe a ochilor, durere la nivelul abdomenului, scaun deschis la culoare sau greaţă.
• La persoanele care urmează tratament cu Atazanavir Sandoz pot apărea, mai puţin frecvent, probleme ale vezicii biliare. Simptomele care semnalează probleme ale vezicii biliare pot include durere în zona dreaptă sau mediană superioară a abdomenului, greaţă, vărsături, febră sau îngălbenire a pielii sau a porţiunii albe a ochilor.
• Atazanavir Sandoz poate afecta buna funcționare a rinichilor dumneavoastră.
• Apariţia calculilor renali este mai puţin frecventă la persoanele care iau Atazanavir Sandoz. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi simptome asociate cu prezenţa calculilor renali, care pot include durere în zona lombară sau zona inferioară a abdomenului, urină cu sânge sau durere în timpul urinării.

Alte reacţii adverse raportate în cazul pacienţilor trataţi cu atazanavir sunt următoarele:
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• durere de cap
• vărsături, diaree, durere abdominală (durere de stomac cu disconfort), greaţă, dispepsie (indigestie)
• epuizare (oboseală extremă)

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):
• neuropatie periferică (amorţeli, slăbiciune, furnicături sau dureri în braţe şi picioare)
• hipersensibilitate (reacţii alergice)
• astenie (oboseală sau slăbiciune neobişnuite)
• scădere în greutate, creştere în greutate, anorexie (pierdere a poftei de mâncare), poftă de mâncare crescută
• depresie, anxietate, tulburări de somn
• dezorientare, amnezie (pierdere a memoriei), ameţeală, somnolenţă (stare de somn), vise neobişnuite
• sincopă (leşin), hipertensiune arterială (tensiune arterială mare)
• dispnee (scurtarea respiraţiei)
• pancreatită (inflamaţie a pancreasului), gastrită (inflamaţie a stomacului), stomatită aftoasă (ulceraţii în gură şi puncte dureroase), disgeuzie (insuficienţa perceperii senzaţiilor de gust), flatulenţă (vânturi), uscăciune a gurii, balonare
• angioedem (umflare severă a pielii şi a altor ţesuturi, cel mai frecvent a buzelor sau ochilor)
• alopecie (cădere sau subţiere neobişnuită a părului), prurit (mâncărime)
• atrofie musculară (micşorare a muşchilor), artralgie (apariţia durerii în articulaţii), mialgie (durere musculară)
• nefrită interstiţială (inflamaţie a rinichiului), hematurie (sânge în urină), proteinurie (exces de proteine în urină), polakiurie (creşterea numărului de urinări)
• ginecomastie (mărire a sânilor la bărbaţi)
• durere în piept, maleză (stare generală de rău), febră
• insomnie (tulburări de somn)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):
• tulburări de mers (mod de mers anormal)
• edeme (acumulare de lichid)
• hepatosplenomegalie (mărire a ficatului și a splinei)
• miopatie (durere a muşchilor, sensibilitate musculară sau slăbiciune musculară, neprovocată de exerciţiul fizic)
• dureri ale rinichilor

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu trebuie să utilizaţi Atazanavir Sandoz cu anumite medicamente. Acestea sunt enumerate la secțiunea Nu utilizaţi Atazanavir Sandoz.

Sunt şi alte medicamente care nu pot fi luate în acelaşi timp cu Atazanavir Sandoz. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Este deosebit de important să menţionaţi următoarele:
-alte medicamente pentru a trata infecţia cu HIV (de exemplu: indinavir, nevirapină și efavirenz)
-boceprevir (utilizat pentru a trata hepatita C)
-sildenafil, vardenafil sau tadalafil (utilizate de bărbaţi pentru tratamentul impotenţei (disfuncţiei erectile))
-dacă luaţi cu Atazanavir Sandoz un contraceptiv oral pentru a preveni apariţia sarcinii, asiguraţi-vă că îl luaţi exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră şi nu omiteţi nicio doză
-orice medicament utilizat la tratarea afecţiunilor legate de aciditatea de la nivelul stomacului (de exemplu antiacide, care se vor lua cu 1 oră înainte de administrarea Atazanavir Sandoz sau cu 2 ore după administrarea Atazanavir Sandoz, blocante H2 de tipul famotidinei şi inhibitori ai pompei de protoni precum omeprazolul)
-medicamente care scad tensiunea arterială, încetinesc frecvenţa cardiacă sau care corectează ritmul cardiac (amiodarona, diltiazem, lidocaina cu administrare sistemică, verapamil)
-atorvastatină, pravastatină şi fluvastatină (utilizate pentru scăderea concentrațiilor de colesterol din sânge)
-salmeterol (utilizat pentru tratamentul astmului bronşic)
-ciclosporină, tacrolimus şi sirolimus (medicamente care scad intensitatea răspunsului imun)
-unele antibiotice (rifabutină, claritromicină)
-ketoconazol, itraconazol şi voriconazol (antifungice)
-carbamazepină, fenitoină, fenobarbital, lamotrigină (antiepileptice)
-irinotecan (utilizat în tratamentul cancerului)
-medicamente sedative (de exemplu midazolam administrat injectabil)
-buprenorfină (utilizată pentru tratamentul dependenţei de opioide şi al durerii).

Unele medicamente pot interacţiona cu ritonavir, un medicament care este administrat împreună cu Atazanavir Sandoz. Este important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi fluticazonă sau budesonidă (administrate pe cale nazală sau inhalatorie pentru tratarea simptomelor alergice sau astmului bronşic).

Atazanavir Sandoz împreună cu alimente şi băuturi
Este important să luaţi Atazanavir Sandoz cu alimente (o masă sau o gustare consistentă) pentru că acest lucru ajută organismul să absoarbă medicamentul.

Administrarea de Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Atazanavir, substanța activă din Atazanavir Sandoz, este excretat în laptele uman. Pacientele nu trebuie să alăpteze în timpul tratamentului cu Atazanavir Sandoz. Este recomandat ca femeile infectate cu HIV să nu alăpteze, deoarece virusul poate fi transmis prin laptele matern.

Prezentare ambalaj:

Atazanavir Sandoz 100 mg capsule:
Capsulă opacă, de culoare albastru și alb, de mărimea 2, inscripționată cu cerneală albă, cu ,,100 mg” pe capac.

Atazanavir Sandoz 150 mg capsule:
Capsulă opacă, de culoare albastru deschis, de mărimea 1, inscripționată cu cerneală albă, cu ,,150 mg” pe capac.

Atazanavir Sandoz 200 mg capsule:
Capsulă opacă, de culoare albastră, de mărimea 0, inscripționată cu cerneală albă, cu ,,200 mg” pe capac.

Atazanavir Sandoz 300 mg capsule:
Capsulă opacă, de culoare albastru și roșu, de mărime 00, inscripționată cu cerneală albă, cu ,, 300 mg” pe capac.

Atazanavir Sandoz 100mg, 150 mg și 200 mg capsule:
Atazanavir Sandoz este ambalat în blister de Aluminiu-OPA/Alu/PVC perforat pentru eliberarea unei unități dozate, care conține 60 x 1 capsule.
Atazanavir Sandoz este ambalat în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC, care conțin 60 de capsule.
Atazanavir Sandoz este ambalat în flacoane din PEÎD cu capac din polipropilenă cu sistem de închidere securizată pentru copii, care conțin 60 capsule.

Atazanavir Sandoz 300 mg capsule:
Atazanavir Sandoz este ambalat în blister de Aluminiu-OPA/Alu/PVC perforat pentru eliberarea unei unități dozate, care conține 30 x 1 capsule.
Atazanavir Sandoz este ambalat în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC, care conțin 30 de capsule.
Atazanavir Sandoz este ambalat în ambalaj multiplu, care conține 60 x 1 (2 pachete a câte 30) capsule în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC.
Atazanavir Sandoz este ambalat în ambalaj multiplu, care conține 60 (2 pachete a câte 30) capsule în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC.
Atazanavir Sandoz este ambalat în ambalaj multiplu, care conține 90 x 1 (3 pachete a câte 30 x 1) capsule în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC.
Atazanavir Sandoz este ambalat în ambalaj multiplu, care conține 90 (3 pachete a câte 30) capsule în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC.
Atazanavir Sandoz este ambalat în ambalaj multiplu, care conține 120 x 1 (4 pachete a câte 30 x 1) capsule în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC.
Atazanavir Sandoz este ambalat în ambalaj multiplu, care conține 120 (4 pachete a câte 30) capsule în blistere de Aluminiu-OPA/Alu/PVC.
Atazanavir Sandoz este ambalat în flacoane HDPE cu închidere securizată pentru copii din polipropilenă, care conțin 30 capsule și ambalaje multiple care conțin 60 (2 pachete a câte 30), 90 (3 pachete a câte 30), 120 (4 pachete a câte 30) capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C .

Pentru flacoane:
Pentru Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg:
A se utiliza în decurs de 2 luni după prima deschidere.

Pentru Atazanavir Sandoz 300 mg:
A se utiliza în decurs de 1 lună de la prima deschidere.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă atazanavirum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Atazanavir Sandoz 100 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.