Prospect ATINORM, compr.

Substanța activă: combinatii
Producator: Bioprogress SpA
Clasa ATC: [C07FB]: >> >> >>

Indicații ATINORM, compr.:

Tratamentul HTA.

Contraindicații:

Hipersensibilitate dovedita fata de componentele medicamentului, insuficienta hepatica si/sau renala grava, bradicardie pronuntata, bloc atrio-ventricular mai mare de gradul I, soc cardiogen, insuficienta cardiaca necontrolabila prin tratament medicamentos, accidente cerebro-vasculare recente, feocromocitom si sindrom Conn.

Administrare ATINORM, compr.:

Un comprimat pe zi, preferabil dimineata. Efectele terapeutice majore se evidentiaza numai dupa 1-2 saptamani de terapie. In tratamentul de intretinere, administrarea poate fi redusa la 1/2 comprimat, dupa recomandarea medicului.

Acțiune:

Atinorm asociaza activitatea antihipertensiva a atenololului, un -blocant cardioselectiv (actiune specifica pe receptorii ), care este lipsit de activitate simpatico-mimetica intrinseca si traverseaza bariera hemato-encefalica in proportii extrem de reduse, cu cea a indapamidului, un derivat sulfamidic nontiazidic, apartinand familiei diureticelor, cu actiune antihipertensiva prelungita, dezvoltandu-si activitatea farmacologica printr-un mecanism de actiune dublu: scaderea hiperreactivitatii vasculare la noradrenalina si scaderea rezistentei periferice totale; modul de actiune periferica determina o buna tolerabilitate. In terapia de lunga durata, la dozele terapeutice indapamidul nu prezinta efecte negative nici asupra metabolismului lipidic, nici asupra celui glucidic. Medicamentul nu modifica functia dromotropa, ritmul cardiac si nu reduce semnificativ fluxul plasmatic renal si filtrarea glomerulara.

Compoziție ATINORM, compr.:

Atenolol 100 mg + Indapamid 2,5 mg/comprimat,

Precauții:

La pacientii cu insuficienta cardiaca, tratamentul cu Atinorm poate fi aplicat, daca aceasta este controlata prin medicatia specifica. Reducerea frecventei cardiace este o consecinta comuna medicamentelor de tipul Atinorm-ului: in cazul aparitiei simptomelor de bradicardie, se reconsidera doza administrata de Atinorm. Cardioselectivitatea caracteristica Atinormului permite utilizarea acestuia cu precautie si la pacientii cu maladii obstructive cronice ale cailor aeriene superioare. In caz de bronhospasm se vor administra bronhodilatatoare. Dozarea Atinormului va fi individualizata in cazul pacientilor cu insuficienta renala. In cazul unei anestezii, anestezistul va fi informat daca pacientul primeste Atinorm, deoarece blocajul -adrenergic poate reduce efectul inotrop al anestezicului. La diabetici, poate masca simptomele premonitorii caracteristice hipoglicemiei acute. Nu se recomanda utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ATINORM, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ATINORM, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.