Prospect CLORURA DE POTASIU 10% RENAUDIN, sol. inj.

Substanța activă: kalii chloridum
Clasa ATC: [B05XA]: sange si organe hematopoietice >> substituenti de plasma si solutii perfuzabile >> alte solutii intravenoase >> solutii de electroliti

Indicații CLORURA DE POTASIU 10% RENAUDIN, sol. inj.:

Aport de sare si apa in stari de deshidratare si deficit de sare (varsaturi frecvente si diaree profuza, arsuri intinse, boala Addison etc.)

Contraindicații:

- supraincarcare sodica,
- insuficienta cardiaca,
- hipertensiune arteriala,
- insuficienta renala,
- insuficienta hepatica grava,
- sindrom edemo-ascitic al cirozei,
- edem pulmonar,
- edeme periferice,
- toxemie gravidica,
- hipercorticism.

Administrare CLORURA DE POTASIU 10% RENAUDIN, sol. inj.:

Solutia se perfuzeaza sau se injecteaza intravenos sau subcutanat.

Pentru bolnavii care nu pot ingera lichide sunt necesari zilnic 500 ml solutie de clorura de sodiu 0,9%, impreuna cu 1-1,5 l solutie de glucoza 5%; solutia hipertona (10%) se injecteaza intravenos strict, in doze functie de natriemie si greutatea corporala.

Reacții adverse ale CLORURA DE POTASIU 10% RENAUDIN, sol. inj.:

Dozele excesive produc supraincarcare circulatorie si edeme, administrarea indelungata poate provoca hipercloremie cu acidoza; injectarea paravenoasa a solutiei hipertone produce iritatie, chiar necroza.
Alte medicamente cu substanța activă kalii chloridum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CLORURA DE POTASIU 10% RENAUDIN, sol. inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CLORURA DE POTASIU 10% RENAUDIN, sol. inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.