Prospect DETRUNORM, draj.

Substanța activă: propiverinum
Producator: Schering Plough
Clasa ATC: [G04BD]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> medicatia aparatului urinar >> alte preparate urologice (incl. antispastice) >> antispastice urinare

Indicații DETRUNORM, draj.:

Detrunorm a demonstrat eficienta la pacientii care sufera fie de incontinenta vezicala idiopatica, fie de vezica neurogena (hiperflexia detrusorului) datorata leziunilor maduvei spinarii, ca de exemplu paraplegie transversa si prezinta: incontinenta urinara; senzatia de mictiune imperioasa si frecventa urinara la cei cu instabilitate vezicala.

Contraindicații:

Medicamentul este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la acest preparat si la pacientii care sufera de una dintre urmatoarele afectiuni: obstructie a intestinului gros; grad semnificativ de obstructie vezicala cu posibila retentie urinara; miastenia gravis; atonie intestinala; colita ulcerativa severa; megacolon toxic; glaucom; afectiuni hepatice; afectiuni renale severe. Nu se recomanda administrarea Detrunorm la copii, neavand inca suficiente date clinice.

Administrare DETRUNORM, draj.:

Drajeurile de Detrunorm sunt pentru uz oral. Dozele zilnice recomandate sunt urmatoarele: Adulti: 1 drajeu (=15 mg de clorhidrat de propiverina) de 2 pana la 3 ori pe zi. Dozajul poate fi crescut pana la de 4 ori pe zi daca este necesar si daca este tolerat. Varstnici: in general nu exista un regim special de dozaj pentru persoanele mai in varsta. La persoanele cu o masa corporala scazuta sau la persoanele in varsta mai fragile este recomandata o doza mai scazuta. In oricare dintre situatii trebuie respectata prescriptia medicului, care in anumite situatii speciale poate avea motive pentru alegerea altor dozaje decat cele de mai sus. Daca ati uitat sa luati un drajeu, nu incercati sa compensati luandu-l impreuna cu urmatorul. In cazul unui tratament pe termen lung nu este grav daca uitati sa luati un singur drajeu. Daca aveti dubii in aceasta privinta, consultati medicul.

Compoziție DETRUNORM, draj.:

Un drajeu acoperit cu o pelicula fina de zahar contine ca ingredient activ 15 mg de clorhidrat de propiverina (echivalentul a 13,64 mg propiverina). Pe langa ingredientul activ, clorhidratul de propiverina, fiecare drajeu contine urmatoarele substante: mono-hidrat de lactoza, pulbere de celuloza, stearat de magneziu, sucroza, talc, caolin greu, carbonat de calciu, dioxid de titan (E 171), acacia, siliciu coloidal anhidru, Macrogol 6000, monohidrat de glucoza, carmin rosu A (lac, E 124), ceara galbena de albine.

Precauții:

Detrunorm trebuie administrat cu grija la pacientii care sufera de: neuropatie autonoma. Afectiunile care se pot agrava in urma administrarii medicamentului sunt: hiper-tiroidismul; afectiunile coronariene; insuficienta cardiaca congestiva severa; aritmiile cardiace; tahicardiile; hipertrofia prostatei; hernia hiatala cu reflux esofagian. Tratamentul pe termen lung cu Detrunorm necesita monitorizarea enzimelor hepatice. Efectele asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a utiliza diverse aparate: Detrunorm poate produce sedare si vedere incetosata. Medicamentele sedative pot augmenta starea de sedare pro-vocata de Detrunorm. De aceea in perioada in care este administrat acest medicament trebuie evitate sau efectuate cu grija activitatile care necesita putere de concentrare, cum ar fi: conducerea auto-vehiculelor; operarea unor masini complexe; executarea de munci in conditii primejdioase. Daca apar dureri inexplicabile sau stari generale proaste prelungite - cu greata, voma si/sau dureri de cap - trebuie consultat medicul. Acest produs farmaceutic contine 0,61 mg de monohidrat de glucoza si 0,15 mg de carmin rosu A (lac, E 124). Cel din urma poate produce reactii de tip alergic inclusiv astm. Fenomenele alergice sunt cel mai des intalnite la persoanele cunoscute cu alergie la aspirina.

Sarcina si alaptare: Detrunorm nu trebuie administrat in timpul sarcinii si al alaptarii decat daca este recomandat de medic.

Reacții adverse ale DETRUNORM, draj.:

Chiar daca Detrunorm este administrat conform prescriptiei, unii pacienti prezinta efecte nedorite. Dupa adminis-trarea de Detrunorm (clorhidrat de propiverina), pot aparea urmatoarele simptome care pot fi asociate, de asemenea, folosirii altor medicamente anticolinergice: frecvent: uscarea gurii, vedere incetosata la adulti; cateodata: tulburari ale functiei gastrointe-stinale, scaderea tensiunii arteriale asociata cu sedare, cresterea usoara a gradului de retentie urinara, oboseala; in cazuri rare: eruptii datorate idiosincraziei (la clorhidratul de propiverina) sau hipersensibilitate (la excipienti, ex. colorantul), agitatie, iritare, senzatie de caldura, tahicardie. Toate efectele adverse sunt trecatoare si scad in intensitate la maximum 1-4 zile dupa reducerea dozei sau dupa intreruperea terapiei.
Alte medicamente cu substanța activă propiverinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DETRUNORM, draj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DETRUNORM, draj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.