Prospect Distonocalm, compr. film (Sicomed)

Substanța activă: combinatii
Producator: Zentiva SA Romania
Clasa ATC: [C07NA]: sistem cardiovascular >> betablocanti >> betablocanti in combinatii >> betablocanti neselectivi in combinatii
Categoria: Antistress, anxiolitice
Tip: comprimate filmate

Indicații Distonocalm, compr. film (Sicomed):

Distonii neuro-vegetative cu manifestari digestive (dureri abdominale, difuze sau localizate, senzatie de balonare sau greutate epigastrica, arsuri epigastrice, greturi, varsaturi, tulburari ale tranzitului intestinal), cu manifestari cardiovasculare (tahicardie, extrasistole, palpitatii, puls labil, crize de vasoconstrictie sau vasodilatatie cu senzatie de valuri de caldura, transpiratie, ameteli, extremitati reci, parestezii etc.). Tulburari neurovegetative din nevroza astenica, climacteriu, hipertiroidism, hipertensiune arteriala in stadiu incipient.

Contraindicații:

Glaucom, sarcina, insuficienta cardiaca, ileus, astm bronsic, bradicardie sinusala.

Administrare Distonocalm, compr. film (Sicomed):

Adulti: cate 1 comprimat de 2-4 ori pe zi.
Administrarea se va face cu 30-60 de minute inainte sau cu 2-3 ore dupa masa, in serii de cate 15-20 zile pe luna.

Acțiune:

Propranololul are actiune beta-adrenolitica, inlaturand efectele datorate activarii beta-receptorilor adrenergici. Substanta este activa mai ales in tulburarile cardiovasculare care apar la bolnavi cu hipertonie simpatica. Prin acelasi mecanism are actiune inhibitoare asupra sistemului nervos central. Alcaloizii din secara comuta au actiune simpatolitica centrala iar in periferie blocheaza receptorii-adrenergici. In asociere cu propranololul realizeaza o diminuare globala a nivelului functional al sistemului simpatic. Sulfatul de atropina are efecte parasimpatolitice diminuand sau inlaturand tulburarile care apar in cazul cresterii tonusului functional parasimpatic. Aceste efecte se manifesta mai ales asupra aparatelor digestiv, respirator si excretor, la nivelul carora parasimpaticul are actiune activatoare. Amobarbitalul este un barbituric cu actiune de durata medie metabolizat in proportii mari de enzimele sistemului oxidazic microzomal hepatic si care nu produce efecte reziduale. Substanta are efecte inhibitoare proprii asupra sistemului nervos vegetativ si potenteaza actiunile asocierii medicamentoase din Distonocalm.

Compoziție Distonocalm, compr. film (Sicomed):

Un comprimat contine: propranolol 15 mg, sulfat de atropina 0,20 mg, ergoton 0,30 mg, amobarbital sodic 25 mg.

Prezentare ambalaj:

Cutie 3 blistere a cate 10 comprimate filmate.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Distonocalm, compr. film (Sicomed)(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Distonocalm, compr. film (Sicomed) vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.