Prospect Fitolip, comprimate

Substanța activă: plante
Clasa ATC: [XNMC1]: >> >> >>

Indicații Fitolip, comprimate:

Principala indicatie este hipercolesterolemia si/sau hipergliceridemia, cu sau fara diabet, cu sau fara obezitate.

Prin actiunea sa coleretica si trofica hepatica, este util si pacientilor cu hepatopatie dismetabolica sau hepatita cronica.

Administrare Fitolip, comprimate:

La adulti, in primele 3 luni de tratament se recomanda cate 2 comprimate de 3 ori pe zi, urmate apoi de un tratament de intretinere cu 2-4 comprimate pe zi, administrate dupa mese.

Acțiune:

Produsul poseda prorietati hipolipemiante (scaderea marcata a triglicidelor si colesterolului) si antioxidante, datorita prezentei de substante flavonoide, antociani, alfa-tocoferol, glutation si vitamine.
Aceste substante joaca rolul preluarii radicalilor oxizi produsi in cursul proceselor metabolice, implicati in aparitia leziunilor degenerative datorita capacitatii lor de oxidare a lipidelor si de alterare a endoteliului vascular.

Efectul hipolipemiant se datoreaza scaderii sintezei endogene de colesterol si triglicide, precum si de reglare a proceselor periferice de lipoliza/lipogeneza, prin scaderea rezistentei periferice la actiunea insulinei.

Compoziție Fitolip, comprimate:

Comprimate continand 0,6 g pulbere din:
Crategus (Paducel, flori si frunze) - 30 p;
Ribes Nigrum (Coacaz negru, frunze) - 30 p;
Melilotus officinalis (Sulfina, flori) -20 p;
Betulae Verucosa (Mesteacan, frunze) - 10 p
Silybum marianum (Armurariu, fructe) - 10 p.

Precauții:

Va fi administrat cu prudenta la pacientii cu ulcer gastro-duodenal sau la cei cu insuficienta renala cronica.

In general, produsul este bine tolerat.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Fitolip, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Fitolip, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.