Prospect GUTRON, compr.

Substanța activă: midodrinum
Producator: Nycomed
Clasa ATC: [C01CA]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> simpatomimetice cardiace excl. glicozizi cardiotonici >> agenti adrenergici si dopaminergici

Indicații GUTRON, compr.:

Tulburari ale reglarii circulatiei sanguine si tulburari circulatorii datorate acumularii unor mari cantitati de sange in venele extremitatilor inferioare, predispozitie la presiunea sanguina scazuta, hipotensiune in timpul convalescentei, dupa interventii chirurgicale, dupa nastere etc., labilitate cu hipotensiune datorata sensibilitatii la schimbarile meteorologice si in perioada foehn-ului, deficienta la debutul activitatii dimineata. Incontinenta urinara datorata insufi-cientei functiei sfincterului vezical.

Contraindicații:

Gutron nu trebuie administrat in cazuri de: hipertensiune, tumori medulo-suprarenale, nefrita acuta, insuficienta renala severa, glaucom, hipertrofie de prostata cu formare de reziduu urinar in vezica, obstructie mecanica in mictiune, hipertiroidism. In cazul unor modificari severe organice ale inimii si ale sistemului vascular, tulburari de ritm cardiac si functie renala insuficienta, trebuie acordata o atentie deosebita la doza de Gutron.

Administrare GUTRON, compr.:

Daca nu este prescris altfel de catre medic, respectati strict recomandarile urmatoare: Tulburari circulatorii: Adulti si adolescenti: un comprimat de doua ori pe zi (dimineata si seara), anumite cazuri putand avea nevoie de 3 compri-mate pe zi. Unele cazuri pot necesita reducerea dozei la 1/2 tableta de doua ori pe zi. Pacientii care iau sedative sau soporifice ar trebui sa inceapa tratamentul luand 1 comprimat de doua ori pe zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 2 comprimate de doua pana la trei ori pe zi. Copii: medicul curant va calcula doza in functie de greutatea corporala. Incontinenta urinara: Adulti: 1-2 comprimate de doua sau trei ori pe zi.

Acțiune:

Gutron creste presiunea sanguina scazuta prin imbunatatirea tonicitatii vaselor sanguine si astfel previne acumularea unor mari cantitati de sange in membrele inferioare. Aceasta acumulare poate duce la ameteli si colaps circulator ca o consecinta a unui flux insuficient de sange la creier. In cazuri de incontinenta urinara, Gutron imbunatateste functia sfincterului vezical.

Compoziție GUTRON, compr.:

Fiecare comprimat contine 2,5 mg de midodrina hidroclorida.

Precauții:

Dupa perioade prelungite de tratament, trebuie verificata functia renala. Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, va rugam sa anuntati medicul dvs. De asemenea, informati medicul daca sunteti insarcinata sau ramaneti insarcinata in perioada tratamentului. Verificati data expirarii! Nu tineti medicamentul la indemana copiilor!
Sarcina si alaptare: Gutron se foloseste numai daca e prescris special de medic.

Reacții adverse ale GUTRON, compr.:

In cazuri izolate pot aparea: aritmii, dureri pre-cordiale si reactii dermice (urticarie). La doze mai mari pot aparea: piloerectie, in special in regiunea capului si gatului, senzatii de frig si necesitate de a mictiona in cazurile cu retentie urinara. Este posi-bila o scadere a frecventei cardiace sub rata de 60 batai pe minut.
Alte medicamente cu substanța activă midodrinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GUTRON, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GUTRON, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.