Prospect GUTRON, sol. int. - picaturi 1%

Substanța activă: midodrinum
Producator: Nycomed
Clasa ATC: [C01CA]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> simpatomimetice cardiace excl. glicozizi cardiotonici >> agenti adrenergici si dopaminergici

Indicații GUTRON, sol. int. - picaturi 1%:

Tulburari ale reglarii circulatiei sanguine si tulburari circulatorii datorate acumularii unor mari cantitati de sange in venele extremitatilor inferioare, predispozitie la hipotensiune, hipotensiune in timpul convalescentei, dupa interventii chirurgicale, dupa nastere etc., labilitate cu hipotensiune datorata sensibilitatii la schimbarile meteorologice si in perioada foehn-ului, deficienta la debutul activitatii dimineata.

Contraindicații:

Gutron nu trebuie administrat in cazuri de: hiper-tensiune arteriala, tumori medulo-suprarenale, nefrita acuta, insufi-cienta renala severa, glaucom, varice hidrostatice, flebite, hipertrofie de prostata cu retentie reziduala in vezica, obstructie mecanica in mictiune, hipertiroidism. In cazul unor modificari severe organice ale inimii si ale sistemului vascular, tulburari de ritm cardiac si functie renala insuficienta, trebuie acordata o atentie deosebita la doza de Gutron.

Administrare GUTRON, sol. int. - picaturi 1%:

Picaturile se iau in apa sau pe un cub de zahar.
Daca nu este prescris altfel de catre medic, urmati strict recomandarile urmatoare: Tulburari circulatorii: Adultii si adolescentii peste 12 ani sa ia in medie 7 picaturi de doua ori pe zi (dimineata si seara), in rare cazuri necesitand o doza de 7 picaturi de 3 ori pe zi. In unele cazuri doza poate fi redusa la 3 picaturi de doua ori pe zi. La pa-cientii care iau sedative sau soporifice tratamentul incepe cu 7 pica-turi de doua ori pe zi. Daca este necesar, doza poate creste la 15 picaturi de doua pana la trei ori pe zi. Copii: medicul curant va calcula doza necesara pe baza greutatii corporale individuale.

Acțiune:

Gutron creste presiunea sanguina scazuta prin imbunatatirea tonicitatii vaselor sanguine si astfel previne acumularea unor mari cantitati de sange in membrele inferioare. Aceasta acumulare poate duce la ameteli si colaps circulator ca o consecinta a unui flux insuficient de sange la creier.

Compoziție GUTRON, sol. int. - picaturi 1%:

1 ml (= 30 picaturi) contine: 10,0 mg de midodrina hidroclorida, circa 120 mg alcool etilic.

Precauții:

Dupa perioade prelungite de tratament, trebuie verificata functia renala. Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, va rugam sa anuntati medicul dvs. De asemenea, infor-mati medicul daca sunteti insarcinata sau ramaneti insarcinata in perioada tratamentului. Acest medicament contine pana la 60 mg alcool/doza unica si prin urmare nu se va administra pacientilor alcoolici. Verificati data expirarii! Nu tineti medicamentul la indemana copiilor!
Sarcina si alaptare: Gutron se foloseste numai daca e prescris special de medic.

Reacții adverse ale GUTRON, sol. int. - picaturi 1%:

In cazuri izolate pot aparea: aritmii, dureri pre-cordiale si reactii dermice (urticarie). La doze mai mari pot aparea: piloerectie, in special in regiunea capului si gatului, senzatii de frig si necesitate de a mictiona in cazurile cu retentie urinara. Este posi-bila o scadere a frecventei cardiace sub rata de 60 batai pe minut.
Alte medicamente cu substanța activă midodrinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GUTRON, sol. int. - picaturi 1%(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GUTRON, sol. int. - picaturi 1% vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.