Prospect Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop

Substanța activă: dextromethorphanum
Producator: Laboratoires Urgo Franta
Clasa ATC: [R05DA]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> antitusive >> alcaloizi din opiu si derivati

Indicații Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop:

Tratamentul simptomatic al tusei neproductive la copii.

Contraindicații:

- Insuficienţă respiratorie,
- Tusea astmaticului,
- Tratament cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO),
- Copii sub 30 luni,
- Alăptare.

Administrare Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop:

Tratamentul nu va dura mai mult de câteva zile.
Doza recomandată este de aproximativ 1 mg de bromhidrat de dextrometorfan/kg şi zi repartizat în 3-4 prize:
- 30 de luni - 6 ani: 15 – 20 mg bromhidrat de dextrometorfan pe zi, echivalent cu 15-20 ml Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop pe zi, în funcţie de vârstă,
- 6-12 ani: 20 – 35 mg bromhidrat de dextrometorfan pe zi, echivalent cu 20-35 ml Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop pe zi, funcţie de vârstă.
- 12-15 ani: 35-50 mg bromhidrat de dextrometorfan pe zi, echivalent cu 35-50 ml Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop.

Compoziție Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop:

5 ml sirop conţin bromhidrat de dextrometorfan 5 mg şi excipienţi: benzoat de sodiu, aromă de banane, acid citric monohidrat, soluţie sucroză, apă purificată

Precauții:

Tusea productivă, care este un element fundamental de apărare bronhopulmonară, nu trebuie combătută.

Înainte de a prescrie un tratament antitusiv este indicat să se stabilească etiologia tusei, care ar presupune un tratament propriu, în special: astm bronşic, bronşiectazii, verificarea obstacolelor intrabronşice, insuficienţă ventriculară stângă indiferent de etiologie, embolie pulmonară, tuse cardiacă, cancer, afecţiuni endobronşice.

Dacă tusea nu se remite, nu se va trece la creşterea dozelor, ci la o reevaluare clinică.

Atenționări:

Atenționări speciale
În caz de insuficienţă hepatică: dozele iniţiale vor fi scăzute la jumătate şi vor putea fi eventual crescute cu un sfert în funcţie de toleranţă şi de nevoi. În caz de diabet zaharat: se va ţine cont de cantitatea de zahăr.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Pacienţii trebuie avertizaţi despre riscul de apariţie a somnolenţei şi vertijului în timpul tratamentului.

Reacții adverse ale Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop:

Pot apărea constipaţie, somnolenţă, vertij, greaţă, vărsături, bronhospasm, reacţii cutanate alergice.

Supradozajul:

Semne:
- greaţă, vărsături, agitaţie, confuzie, somnolenţă,
- erupţii urticariene, vedere neclară, nistagmus survenind mai ales la asocierea cu antihistaminicele.

În caz de supradozaj masiv: comă, deprimare respiratorie, convulsii.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Asocieri contraindicate:
- IMAO neselective: risc de apariţie al unui sindrom serotoninergic.
- IMAO A-selective (moclobemid, toloxatone); prin extrapolare faţă de IMAO neselective: risc de apariţie al unui sindrom serotoninergic. Asocieri de care trebuie să se ţină cont:
- alte deprimante ale SNC: antidepresive sedative, antihistaminice H1, clonidină şi substanţe înrudite, anxiloitice şi hipnotice (altele decât benzodiazepinele), neuroleptice, talidomidă – risc de agravare a deprimării centrale.

Administrarea de Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop în sarcină / alaptare:

Sarcina:
Nu există date concludente de teratogeneză la animale. În clinică, rezultatele studiilor epidemiologice efectuate asupra unui lot restrâns de femei par să excludă un efect malformativ particular al bromhidratului de dextrometorfan. La sfârşitul sarcinii, dozele mari, chiar şi în tratamente scurte, este susceptibil să antreneze o deprimare respiratorie la nou-născut.
În cursul ultimelor trei luni de sarcină, administrarea cronică a bromhidratului de dextrometorfan la mamă, indiferent de doză, poate fi la originea apariţiei unui fenomen de abstinenţă la nou-născut. În consecinţă, utilizarea bromhidratului de dextrometorfan în cursul sarcinii se va face numai după analizarea raportului beneficiu matern/risc fetal.

Alăptarea:
Bromhidratul de dextrometorfan se excretă în laptele matern; au fost descrise câteva cazuri de hipotonie şi pauză respiratorie la nou-născut, după ingestia de către mame a altor antitusive centrale în doze mai mari decat cele terapeutice.
În consecinţă, administrarea acestui medicament este contraindicată în timpul alăptării.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu
- un flacon din sticlă brună conţinând 125 ml sirop, închis cu capac cu filet din polipropilenă, prevăzut cu inel de sigilare, căptuşit cu polietilenă de joasă densitate
- o măsură dozatoare din polipropilenă pentru măsurarea volumelor 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml, 15 ml

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă dextromethorphanum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Humisec pentru copii 5 mg/5 ml sirop vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.