Prospect Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate

Substanța activă: loperamidum+simethiconum
Producator: Janssen-Cilag SpA, Italia; Johnson & Johnson Consu
Clasa ATC: [A07DA]: tractul digestiv si metabolism >> antidiareice, antiinflamatoare, antiinfectioase intestinale >> inhibitori ai peristaltismului (antipropulsive) >> antipropulsive
Comprimatele conțin două substanțe active:
- Clorhidrat de loperamidă, care ajută la reducerea diareei prin încetinirea activității intestinului hiperactiv. De asemenea, ajută organismul să absoarbă mai multă apă și săruri din intestin.
- Simeticonă, care distruge bulele de gaz din intestin care determină crampele și balonarea.

Indicații Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate:

Imodium Plus comprimate se utilizează pentru tratamentul unui episod de diaree de scurtă durată, atunci când este însoțit de crampe stomacale, balonare și flatulență.

Contraindicații:

Nu luați Imodium Plus comprimate
- La copii cu vârsta mai mică de 12 ani.
- Dacă sunteți alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamidă, simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- Dacă aveți temperatură mare (peste 38ºC) sau sânge în scaun.
- Dacă aveți o exacerbare a unei afecțiuni inflamatorii a intestinului, precum colita ulceroasă.
- Dacă aveți diaree severă după ce luați antibiotice.
- Dacă sunteți constipat sau stomacul dumneavoastră pare umflat.

Administrare Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate:

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus farmacistul. Discutați cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

- Înghițiți numărul corect de comprimate întregi, cu un pahar de apă.
- Numai pentru administrare orală.
- Nu depășiți doza recomandată.

Înghițiți inițial două comprimate, urmate de un comprimat după fiecare scaun nelegat. Nu luați mai mult de patru comprimate într-o zi. Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătățește după două zile, încetați să luați comprimatele și adresați-vă medicului dumneavoastră.

Utilizarea la copii și adolescenți cu vârsta între 12 și 18 ani
Înghițiți inițial un comprimat, urmat de un comprimat după fiecare scaun nelegat. Nu luați mai mult de patru comprimate într-o zi. Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătățește după două zile, încetați să luați comprimatele și adresați-vă medicului dumneavoastră.

Utilizarea la copii cu vârsta mai mică de 12 ani
Nu dați comprimate copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Dacă luați mai multe comprimate Imodium Plus decât trebuie
Dacă ați luat prea multe comprimate Imodium Plus, adresați-vă imediat unui medic sau mergeți la spital pentru recomandări. Simptomele pot include: creștere a pulsului, bătăi neregulate ale inimii, modificare a bătăilor inimii (aceste simptome pot avea consecințe grave, potențial letale), rigiditate musculară, lipsă de coordonare a mișcărilor, somnolență, dificultăți la urinare, diminuare a respirației, uscăciune la nivelul gurii sau micșorare a pupilelor, dureri de stomac, greață sau vărsături sau constipație.

Copiii reacționează mai puternic la cantități mari de Imodium Plus comprimate decât adulții. Dacă un copil ia prea multe comprimate sau prezintă oricare dintre simptomele de mai sus, adresați-vă imediat unui medic.

Dacă uitați să luați Imodium Plus comprimate
Luați un comprimat după următorul scaun nelegat. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate:

- Substanțele active sunt: clorhidrat de loperamidă (2 mg per comprimat) și simeticonă (exprimată ca 125 mg de dimeticonă per comprimat).
- Celelalte componente sunt: fosfat acid de calciu anhidru, celuloză microcristalină, acesulfam de potasiu, aromă artificială de vanilie (include propilenglicol, maltodextrină și alcool benzilic), amidon glicolat de sodiu (tip A) și acid stearic.

Precauții:

Înainte să luați Imodium Plus comprimate, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- Imodium Plus comprimate este destinat exclusiv tratamentului simptomelor diareei. În anumite situații, cauza diareei poate necesita tratament, iar dacă simptomele persistă sau se agravează, adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă aveți diaree severă, organismul dumneavoastră pierde mai multe lichide, glucide și săruri decât este normal. Va trebui să înlocuiți aceste lichide pierdute consumând mai multe lichide decât de obicei. Întrebați farmacistul despre pulberi speciale care înlocuiesc glucidele și sărurile.
- Dacă aveți SIDA și vi se umflă stomacul, încetați imediat să luați comprimatele și adresați-vă medicului dumneavoastră.
- Dacă aveți o afecțiune a ficatului, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza comprimatele. Unele dintre reacțiile adverse pot fi mai problematice.

Nu luați acest medicament pentru nicio altă indicație decât cea prevăzută (vezi pct. 1) și nu luați niciodată mai mult decât dozele recomandate (vezi pct. 3). Probleme grave ale inimii (ale căror simptome includ bătăi rapide sau neregulate ale inimii) au fost raportate la pacienții care au luat prea multă loperamidă, substanța activă din Imodium Plus comprimate.

Copii
Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să ia Imodium Plus comprimate.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Acest medicament vă poate induce o stare de amețeală, oboseală sau somnolență. Dacă simțiți aceste efecte, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje.

Reacții adverse ale Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă manifestați oricare dintre reacțiile adverse de mai jos, încetați să luați medicamentul și solicitați imediat asistență medicală
Reacțiile alergice includ umflare a feței, limbii sau gâtului, dificultăți la înghițire, respirație șuierătoare neexplicată, dificultăți la respirație care pot fi însoțite de erupție pe piele sau urticarie.

Dacă manifestați oricare dintre reacțiile adverse de mai jos, încetați să luați medicamentul și adresați-vă medicului dumneavoastră
- Dificultăți la urinare (eliminarea apei)
- Durere abdominală severă, balonare sau umflare a abdomenului sau febră, care pot fi cauzate de blocarea sau umflarea intestinului
- Constipație severă

Alte efecte care pot apărea includ Reacții adverse frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 de persoane):
- Durere de cap
- Greață
- Schimbare în percepția gustului

Reacții adverse mai puțin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de persoane):
- Somnolență
- Amețeală
- Slăbiciune
- Constipație
- Vărsături
- Indigestie
- Flatulență
- Uscăciune la nivelul gurii
- Erupție trecătoare pe piele

Reacții adverse rare (apar la mai puțin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 de persoane):
- Pierdere a conștienței sau reducere a stării de conștiență
- Contractare excesivă a pupilelor
- Erupție pe piele, care poate duce la formarea de bășici grave și descuamare a pielii
- Urticarie
- Mâncărime
- Oboseală

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv:
- chinidină (utilizată pentru tratamentul tulburărilor de ritm ale inimii sau tratamentul malariei)
- itraconazol sau ketoconazol (medicamente antimicotice)
- gemfibrozil (utilizat pentru tratamentul colesterolului crescut)
- ritonavir (utilizat pentru tratamentul infecției cu HIV și SIDA)
- desmopresină (utilizată pentru controlul setei și al producerii de urină la pacienții cu diabet insipid)
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără rețetă, deoarece Imodium Plus comprimate poate interacționa cu acestea.

Administrarea de Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate în sarcină / alaptare:

Sarcina: Dacă sunteți gravidă, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Alăptarea: Nu luați Imodium Plus comprimate dacă alăptați. Cantități mici din acest medicament ar putea trece în laptele matern.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele sunt de culoare albă, în formă de capsule, ștanțate cu o linie între „2” și „125” pe o față și cu textul „IMO” pe cealaltă față.
Fiecare ambalaj conține 6, 8, 10, 12, 15, 16, 18 sau 20 de comprimate în folii termosudate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Imodium Plus 2 mg/125 mg comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.