Prospect IMODIUM Capsule, 2 mg

Substanța activă: loperamidum
Producator: Janssen-Cilag, Franța
Clasa ATC: [A07DA]: tractul digestiv si metabolism >> antidiareice, antiinflamatoare, antiinfectioase intestinale >> inhibitori ai peristaltismului (antipropulsive) >> antipropulsive
Categoria: Antidiareice
Grupa farmaceutică: antidiareice, antiinflamatoare, antiinfectioase intestinale, antipropulsive
Tip: Capsule
Imodium v-a fost recomandat pentru tratamentul diareii.
Substanța activă a medicamentului Imodium este clorhidratul de loperamida.

Indicații IMODIUM Capsule, 2 mg:

În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente și mai puțin frecvente. Puteți să utilizați Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta adesea poate produce diaree.

Contraindicații:

Imodium nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani.

Nu utilizați Imodium:
- dacă există sânge în scaun sau dacă aveți febră.
- dacă aveți o inflamație a abdomenului inferior (de exemplu colită ulcerativă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);
- dacă medicul v-a spus că încetinirea activității intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacă sunteți constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.
- dacă știți că sunteți hipersensibil la medicament sau la oricare dintre excipienți.

Dacă aveți nelămuriri, cereți sfatul medicului dumneavoastră. sau farmacistului.

Administrare IMODIUM Capsule, 2 mg:

Doze și mod de administrare
Doza de Imodium pe care trebuie să o utilizați va depinde de vârstă și de tipul de diaree.

Imodium este disponibil sub formă de capsule care se înghit.
Puteți utiliza Imodium oricând în cursul zilei.
Capsulele trebuie înghițite cu o cantitate de lichid.

Adulți (inclusiv vârstnici)
• pentru un episod brusc (acut), administrați 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) o dată, apoi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveți un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeți tratamentul.
• pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră

Dar: Nu administrați mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamidă) în decurs de 24 de ore!

Copii peste 6 ani
• pentru un episod brusc (acut) de diaree, administrați 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă), apoi continuați cu 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) pentru fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeți tratamentul.
• pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră.

Dar: nu dați niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi și pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră!

Greutatea copilului de la 14 kg: Niciodată mai mult de 2 capsule Imodium pe zi
Greutatea copilului de la 20 kg: Niciodată mai mult de 3 capsule Imodium pe zi
Greutatea copilului de la 27 kg: Niciodată mai mult de 4 capsule Imodium pe zi
Greutatea copilului de la 34 kg: Niciodată mai mult de 5 capsule Imodium pe zi
Greutatea copilului de la 40 kg: Niciodată mai mult de 6 capsule Imodium pe zi
Greutatea copilului de la 47 kg: Niciodată mai mult de 7 capsule Imodium pe zi
Greutatea copilului de la 54 kg: Niciodată mai mult de 8 capsule Imodium pe zi

Dacă aveți nelămuriri, cereți explicații medicului dumneavoastră sau farmacistului

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriți administrarea de Imodium. Dacă aveți nelămuriri, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție IMODIUM Capsule, 2 mg:

• O capsulă conține 2 mg de clorhidrat de loperamidă.
• Capsula conține, de asemenea, lactoză monohidrat, amidon din porumb, talc și stearat de magneziu. Capsula însăși este compusă din oxid galben de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172) indigotină (E 132), eritrozină (E 127), dioxid de titan (E 171) și gelatină.

Precauții:

Ce precauții speciale trebuie să luați?
- Deși Imodium oprește diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.
- Când aveți diaree, pierdeți multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiți lichidele pierdute (să beți mai multe lichide). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conține zahăr și săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-ați pierdut în cursul unui episod diareic. Soluția este indicată în mod particular pentru copii.
- în cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec așa, întrerupeți tratamentul și adresați-vă medicului dumneavoastră.
- Dacă aveți SIDA și sunteți tratați cu Imodium pentru diaree, dacă aveți orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeți tratamentul cu Imodium imediat și informați medicul dumneavoastră

Activitate mai redusă a ficatului
Informați medicul dumneavoastră dacă aveți probleme cu ficatul; este posibil să aveți nevoie de ingrijire medicală atentă cât timp luați Imodium.

Atenționări:

Capacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje
Oboseala, amețelile sau somnolența pot însoți diareea. De aceea, este recomandabil să fiți precaut când conduceți vehicule sau folosiți utilaje.

Reacții adverse ale IMODIUM Capsule, 2 mg:

Imodium este de obicei bine tolerat și este puțin probabil să apară reacții adverse, dacă este administrat conform recomandărilor.
Pot apărea constipație și balonare, ca și micțiuni dificile. Dacă lucrurile se petrec astfel, opriți tratamentul cu Imodium și, dacă aceste reacții sunt severe, adresați-vă medicului dumneavoastră.
Următoarele simptome pot apărea uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominală, greață și vărsături, oboseală, amețeli și somnolență, uscăciunea gurii și flatulență.
Dacă observați reacții adverse de orice fel care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm să informați medicul dumneavoastră sau farmacistul

Supradozajul:

Dacă ați luat prea mult Imodium, adresați-vă medicului dumneavoastră, în special dacă aveți oricare dintre următoarele simptome: rigiditate musculară, mișcări necoordonate, somnolență, micțiuni dificile sau respirație superficială.
Copiii reacționează mai puternic decât adulții la doze mari de Imodium. Dacă un copil a luat o cantitate prea mare de medicament sau dacă apar oricare dintre simptomele de mai sus, adresați-vă imediat medicului.

Informații pentru medic în caz de supradozaj
- Se administrează naloxonă injectabil.
- Se repetă administrarea naloxonei după 1-3 ore, dacă este necesar
- Se impune o monitorizare de cel puțin 48 de ore.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Informați medicul dumneavoastră dacă utilizați medicamente care încetinesc activitatea stomacului și intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru că acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului Imodium.

Administrarea de IMODIUM Capsule, 2 mg în sarcină / alaptare:

Sarcina
Dacă sunteți însărcinată sau credeți că puteți fi, trebuie să informați medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteți să utilizați Imodium.

Alăptarea
Se recomandă să nu utilizați Imodium dacă alăptați, pentru că în laptele dumneavoastră pot ajunge cantități mici de Imodium.

Prezentare ambalaj:

Capsulele de Imodium sunt de culoare gri și verde.

Ambalaj
Cutie cu un blister din PVC/Al a 6 capsule.
Cutie cu un blister din PVC/Al a 20 capsule.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă loperamidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu IMODIUM Capsule, 2 mg(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul IMODIUM Capsule, 2 mg vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.