Prospect LAXADIN, comprimate

Substanța activă: bisacodylum
Producator: Teva
Clasa ATC: [A06AB]: tractul digestiv si metabolism >> laxative >> laxative >> laxative de contact

Indicații LAXADIN, comprimate:

Toate tipurile de constipatie la pacienti in ambulator sau la cei imobilizati la pat. Pregatirea pacientilor pentru radiografii abdominale si proctoscopii.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscuta la preparat, abdomen acut chirurgical, la pacientii care prezinta: greata, varsaturi, dureri abdominale, simptome de apendicita, ocluzie intestinala si rectoragii de cauza necunoscuta.

Administrare LAXADIN, comprimate:

Per os. Adulti: 2-3 comprimate in timpul mesei. Copii mai mari de 6 ani: 1/2 comprimat in timpul mesei.

Acțiune:

Laxativ de contact care prin stimularea terminatiilor nervoase din mucoasa colonului induce accentuarea peristaltismului. Produsul nu se absoarbe si nu produce contractii uterine, nu se elimina prin laptele matern.

Compoziție LAXADIN, comprimate:

Comprimate filmate continand 5 mg bisacodyl

Precauții:

pacientii trebuie sa consume multe lichide pentru a ajuta formarea unei consistente convenabile pentru bolusul fecal. Utilizarea produsului determina scaderea absorbtiei altor preparate, deci se impune o atentie deosebita (ex. anticonceptionale orale).

Reacții adverse ale LAXADIN, comprimate:

Pot aparea hipersensibilizare la produs, colica abdominala, flatulenta.
Alte medicamente cu substanța activă bisacodylum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LAXADIN, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LAXADIN, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.