Prospect MICONAZOL, compr.vag.

Substanța activă: miconazolum
Producator: ICSMCF
Clasa ATC: [G01AF]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> derivati de imidazol

Contraindicații:

Prudenta in timpul sarcinii (indicatie medicala stricta); prudenta cand se asociaza cu anticoagulante, hipoglicemiante si antiepileptice (doze mai mici din acestea, deoarece le poate creste efectul).

Administrare MICONAZOL, compr.vag.:

Pentru tratamentul curativ al candidozelor digestive, cate 1 comprimat de 3 ori/zi (1 g/zi), timp de 1-2 saptamani in candidoza orala si 2-4 saptamani in cea gastrointestinala (in candidoza orala comprimatele se sfarama in gura, in cea gastro-intestinala se inghit); pentru profilaxia candidozei (la bolnavi diabetici, imunodeprimati, care primesc antibiotice oral, cateterizati etc.), cate 1 comprimat de 3 ori/zi pe durata riscului sau 5 zile/luna (dupa caz). Pentru tratamentul micozelor vaginale, cate 2 comprimate vaginale/zi, dimineata si seara, 7 zile, sau cate 1 comprimat/zi, seara, 14 zile (nu se fac spalaturi vaginale, se administreaza si in timpul menstruatiei); se asociaza eventual cate 1/4 comprimat oral, de 4 ori/zi.

Acțiune:

Antifungic cu spectru larg, antibacterian fata de germenii grampozitivi; administrat oral este eficace in candidoze digestive; introdus intravaginal este eficace in vulvovaginite micotice, simple si suprainfectate.

Compoziție MICONAZOL, compr.vag.:

comprimate vaginale continand miconazol nitrat 0,15 g

Reacții adverse ale MICONAZOL, compr.vag.:

In cazul administrarii orale, ocazional greata si diaree, rareori eruptii cutanate pruriginoase (se intrerupe tratamentul).
Alte medicamente cu substanța activă miconazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MICONAZOL, compr.vag.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MICONAZOL, compr.vag. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.