Prospect MONAZOLE 7, crema vag.

Substanța activă: miconazolum
Producator: Technilab Inc.
Clasa ATC: [G01AF]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> antiinfectioase si antiseptice ginecologice >> derivati de imidazol

Indicații MONAZOLE 7, crema vag.:

Infectii micotice vaginale.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la miconazol nitrat sau la alta substanta din compozitie.

Administrare MONAZOLE 7, crema vag.:

Se administreaza o doza de 5 g Miconazol intravaginal, seara la culcare, timp de 7 nopti, consecutiv.

Acțiune:

Mecanismul de actiune este in primul rand afectarea permeabilitatii membranei fungilor, inhibitia selectiva a precursorilor ARN si AND si a mucopolizaharidelor de la nivelul acesteia. Concentratia minima fungicida a miconazolului determina o sporire importanta a dispersiei potasiului intracelular in mediul ambiental, cauzand o acidifiere celulara care ar favoriza activitatea enzimelor autolitice. Miconazol actioneaza de asemenea prin interferarea enzimelor fungice: citocrom C oxidaza, citocrom C peroxidaza si catalaza. El nu actioneaza direct asupra enzimelor, dar se pare ca interfera cu conversia ATP mitocondrial si astfel ajuta la sintetizarea acestor enzime. Calea NADH oxidazei nu este afectata si ca urmare se produc peroxizi in citoplasma la niveluri incompatibile cu viabilitatea celulelor. Efectul asupra morfologiei celulare variaza de la liza organitelor celulare, pierderea de plasmalema si ingrosarea peretelui celular la doze fungistatice, pana la deteriorarea progresiva citoplasmatica si pierderea functiilor celulare cu moarte celulara la doze fungicide. Nu au fost raportate cazuri de rezistenta dobandita la miconazol. Au fost izolate Candida albicans rezistente la miconazol dupa irigarea vezicii urinare cu miconazol pentru tratamentul candidozei urinare. Enzimele microzomale responsabile au fost de doua ori mai active in ficat decat in plamani sau rinichi.

Compoziție MONAZOLE 7, crema vag.:

Miconazol 20 mg/g (substanta activa), acid benzoic 1,5 mg/g, Ceteareth-12 10 mg/g, alcool cetil 40 mg/g, etilen glicil monostearat 40 mg/g, glicerina 150 mg/g, ulei mineral Light 50 mg/g, polietilen glicol –20 gliceril stearat 30 mg/g, apa distilata 658,5 mg/g.

Precauții:

Deoarece au fost raportate sensibilitate cutanata sau iritatie marcata administrarea lui trebuie intrerupta la aparitia semnelor acestora si instituita terapia corespunzatoare. Pot aparea candidoze rebele la tratament la diabetici. In lipsa raspunsului la tratament se repeta examenul microbiologic pentru a confirma diagnosticul de candidoza vulvo-vaginala si pentru a evidentia alti agenti patogeni sau alte boli concomitente. In timpul tratamentului este interzis contactul sexual sau se recomanda folosirea prezervativului.

Sarcina si alaptare: In timpul sarcinii trebuie acordata multa atentie introducerii aplicatorului intravaginal. Studiile au aratat o absorbtie sistemica neglijabila dupa administrarea intravaginala. Cu toate acestea Monazole 7 se va folosi in timpul sarcinii si alaptarii numai daca medicul considera beneficiile mai importante decat riscurile. Interactiuni cu alte medicamente sau alte tipuri de interactiuni nu se cunosc.

Reacții adverse ale MONAZOLE 7, crema vag.:

Rush cutanat, urticarie, vezicule, arsuri, prurit, descuamare, usturimi, edeme sau semne ale iritatiei cutanate inexistente inaintea inceperii tratamentului. Arsuri vaginale, prurit. Crampe stomacale sau dureri.
Alte medicamente cu substanța activă miconazolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MONAZOLE 7, crema vag.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MONAZOLE 7, crema vag. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.