Prospect Mifegyne Combikit

Substanța activă: combinatii
Producator: Laboratoires Macors Franta
Clasa ATC: [G03XB]: >> >> >>

Indicații Mifegyne Combikit:

Mifegyne Combikit este un tratament combinat care conţine două medicamente denumite mifepristonă şi misoprostol.

Mifegyne Combikit este recomandat pentru întreruperea sarcinii prin tratament medical nu mai târziu de 49 zile de la prima zi a ultimului ciclu menstrual.
Mifepristona este un antihormon care acţionează prin blocarea efectelor progesteronului, un hormon necesar pentru continuarea sarcinii.

Misoprostol este o prostaglandină, care este o substanţă care creşte contracţiile uterului, ceea ce ajută la expulzarea sarcinii. De aceea, cele două medicamente pot determina întreruperea sarcinii şi trebuie utilizate unul după altul, pentru a oferi cele mai bune şanse ca tratamentul să aibă efect.

Contraindicații:

Nu luaţi Mifegyne Combikit
- dacă sunteţi alergică la mifepristonă, la misoprostol, la orice altă prostaglandină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament,
- dacă suferiţi de insuficienţă suprarenală,
- dacă suferiţi de astm bronşic sever, care nu poate fi tratat în mod adecvat prin medicaţie,
- dacă aveţi porfirie ereditară,
- dacă sarcina dumneavoastră nu a fost confirmată printr-un test biologic sau printr-o ecografie,
- dacă prima zi a ultimului dumneavoastră ciclu menstrual a avut loc cu mai mult de 49 zile (7 săptămâni) în urmă, în momentul în care luaţi primul medicament (mifepristona),
- dacă medicul dumneavoastră suspectează o sarcină ectopică (ovulul este implantat în afara uterului).

Administrare Mifegyne Combikit:

Luaţi întotdeauna mifepristonă şi misoprostol exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze la adulţi Comprimatele de mifepristonă
• Se administrează oral 1 comprimat
Comprimatele de misoprostol
• Se administrează oral 1 comprimat
Administrarea comprimatului
• Înghiţiţi comprimatele întregi, cu un pahar cu apă, în prezenţa unui medic sau a unui membru al personalului său medical
• Luaţi mai întâi comprimatul de mifepristonă (comprimat în formă de migdală, de culoare galben deschis, marcat cu γ pe o parte şi cu 600 pe cealaltă parte)
• Luaţi comprimatul de misoprostol (comprimate rotunde, plate, de culoare albă, marcat cu „M400” pe o parte) la 36-48 ore după comprimatul de mifepristonă
• Trebuie să vă odihniţi cel puţin 3 ore după ce luaţi comprimatul de misoprostol
• În cazul în care vomitaţi în interval de 45 minute de la administrarea comprimatului de mifepristonă, adresaţi-vă imediat medicului. Va trebui să luaţi alt comprimat.
• În cazul în care vomitaţi în interval de 30 minute de la administrarea comprimatului de misoprostol, adresaţi-vă imediat medicului. Va trebui să luaţi alt comprimat.

Aspecte importante pe care trebuie să le reţineţi când luaţi mifepristonă şi misoprostol:
Comprimatele de mifepristonă şi misoprostol trebuie luate pe cale orală
Comprimatul de misoprostol trebuie luat la 36-48 ore după ce aţi luat comprimatul de mifepristonă
Dacă nu respectaţi aceste instrucţiuni, riscurile asociate cu acest medicament cresc

Această metodă implică participarea dumneavoastră activă şi, de aceea, trebuie să ştiţi că:
- Este necesar să luaţi al doilea medicament (care conţine prostaglandină) pentru a vă asigura că tratamentul este eficace.
- Este necesar să participaţi la un consult de control (al treilea consult) în interval de 14-21 zile de la administrarea Mifegyne, pentru a verifica dacă sarcina a fost expulzată complet şi dacă starea dumneavoastră este bună.

Programul pentru întreruperea sarcinii prin tratament medical va fi următorul:
1) La centrul care v-a prescris medicamentul veţi primi primul medicament, mifepristonă, care trebuie administrat pe cale orală.
2) La 36-48 ore după aceea, vi se va administra misoprostol pe cale orală. Trebuie să vă odihniţi timp de 3 ore după ce vi s-a administrat misoprostol.
3) Embrionul poate fi expulzat în interval de câteva ore de la administrarea misoprostolului sau în următoarele câteva zile. Veţi avea o sângerare vaginală care va dura în medie 12 zile după ce aţi luat primul medicament, mifepristonă, iar fluxul se va diminua cu timpul.
4) Trebuie să reveniţi la centru în interval de 14-21 zile de la administrarea primului medicament, mifepristonă, pentru un consult de control, pentru a avea siguranţa că expulzia a fost completă.

Contactaţi imediat centrul care v-a prescris medicamentul:
- dacă aveţi sângerări vaginale care durează mai mult de 12 zile şi/sau sunt foarte abundente (de exemplu aveţi nevoie de mai mult de 2 absorbante pe oră timp de 2 ore)
- dacă aveţi dureri abdominale severe
- dacă aveţi febră sau dacă vă este frig şi aveţi frisoane.

Alte aspecte importante pe care trebuie să le reţineţi:
• Faptul că aveţi o sângerare vaginală nu înseamnă neapărat că expulzia a fost completă.
• Nu luaţi al doilea medicament, comprimatul de misoprostol, dacă blisterul este deteriorat sau comprimatul a fost păstrat în afara ambalajului.
• Riscul de reacţii adverse creşte dacă luaţi primul medicament, comprimatul de mifepristonă, mai târziu de 49 zile de la prima zi a ultimului dumneavoastră ciclu menstrual sau dacă nu luaţi al doilea medicament, comprimatul de misoprostol, pe cale orală.

De regulă, sângerarea uterină începe la 1-2 zile după ce aţi luat mifepristonă. În cazuri rare, expulzia poate avea loc înainte de a lua misoprostol. Este obligatoriu să fiţi examinată pentru a se confirma că s-a produs o eliminare completă şi pentru acest lucru trebuie să reveniţi la centru.

Dacă sarcina continuă sau expulzia este incompletă, medicul vă va oferi recomandări cu privire la opţiunile de întrerupere a sarcinii.
Se recomandă să nu călătoriţi prea departe de centrul care v-a prescris medicamentul înainte de consultul de control.

În caz de urgenţă sau dacă aveţi orice întrebări, telefonaţi sau prezentaţi-vă la centrul care v-a prescris medicamentul. Nu este necesar să aşteptaţi data programată pentru vizita de control.

Utilizare la adolescenţi
Sunt disponibile doar date limitate privind utilizarea de mifepristonă şi misoprostol la adolescente.

Dacă luaţi mai mult Mifegyne Combikit decât trebuie
Dacă luaţi prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Medicul vă va oferi cantitatea exactă de Mifegyne Combikit; de aceea, este improbabil să luaţi prea multe comprimate. Dacă luaţi prea multe comprimate de mifepristonă, puteţi avea simptome de insuficienţă suprarenală. Semnele de intoxicaţie acută pot necesita tratament de specialitate, incluzând administrarea de dexametazonă.

Administrarea unui număr prea mare de comprimate de misoprostol poate cauza simptome cum sunt somnolenţă, tremurături, crize, dificultăţi de respiraţie, dureri abdominale, diaree, febră, dureri în piept, tensiune arterială scăzută şi rărire a bătăilor inimii, care poate fi letală.

Dacă uitaţi să luaţi Mifegyne Combikit
Dacă uitaţi să luaţi orice componentă a tratamentului, este posibil ca metoda să nu fie eficace în totalitate. Adresaţi-vă medicului dacă aţi uitat să luaţi mifepristonă sau misoprostol.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Mifegyne Combikit:

Substanţele active sunt mifepristona şi misoprostolul.
Un comprimat de Mifepristonă conţine mifepristonă 600 mg.
Celelalte componente sunt: dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb, povidonă, stearat de magneziu, celuloză microcristalină PH 101.

Un comprimat de Misoprostol conţine misoprostol 400 micrograme.
Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hipromeloză, amidonglicolat de sodiu (tip A), ulei de ricin hidrogenat.

Precauții:

Înainte să luaţi Mifegyne Combikit, adresaţi-vă medicului dumneavoastră
- dacă aveţi o boală de ficat sau de rinichi,
- dacă suferiţi de anemie sau malnutriţie,
- dacă aveţi o boală cardiovasculară (boală de inimă sau de circulaţie),
- dacă prezentaţi un risc crescut de boli cardiovasculare. Factorii de risc includ vârstă mai mare de 35 ani şi fumatul sau o tensiune arterială mare, niveluri ridicate de colesterol în sânge sau diabet zaharat,
- dacă aveţi o boală care afectează coagularea sângelui,
- dacă suferiţi de astm bronşic,
- dacă vi s-a efectuat anterior o operaţie cezariană sau o intervenţie chirurgicală la nivelul uterului.

Dacă utilizaţi un dispozitiv contraceptiv de tip sterilet, acesta trebuie înlăturat înainte de a lua primul medicament, mifepristona.

Înainte de a lua mifepristonă şi misoprostol, vi se va efectua o analiză de sânge pentru stabilirea factorului Rhesus (Rh). Dacă aveţi Rh negativ, medicul dumneavoastră vă va oferi recomandări cu privire la tratamentul de rutină necesar.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Poate apărea ameţeala ca reacţie adversă legată de procesul de avort.

După ce luaţi mifepristonă şi misoprostol, aveţi grijă deosebită când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje, până nu ştiţi cum vă afectează aceste medicamente.

Reacții adverse ale Mifegyne Combikit:

Ca toate medicamentele, Mifegyne Combikit poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
Reacţii adverse grave:
• Reacţie alergică. Erupţie trecătoare pe piele, umflare localizată a feţei şi/sau laringelui, care poate fi însoţită de urticarie.

Alte reacţii adverse grave:
• Accidente cardiovasculare. Dureri în piept, dificultăţi de respiraţie, confuzie sau bătăi neregulate ale inimii.
• Cazuri grave sau letale de şoc toxic sau septic. Febră însoţită de dureri musculare, puls rapid, ameţeală, diaree, vărsături sau senzaţie de slăbiciune.
Aceste reacţii adverse pot apărea dacă luaţi al doilea medicament, comprimatul de misoprostol, la o doză diferită de cea menţionată în acest prospect şi/sau dacă nu luaţi comprimatul de misoprostol pe cale orală.

În cazul în care manifestaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, adresaţi-vă IMEDIAT medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Alte reacţii adverse
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 persoană din 10):
- contracţii sau crampe uterine
- diaree
- senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături)

Frecvente (pot afecta până la 1 persoană din 10):
- sângerare vaginală masivă
- durere abdominală
- crampe gastro-intestinale uşoare sau moderate
- infecţie a uterului (endometrită şi boală inflamatorie pelvină)

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 persoană din 100):
- scăderea tensiunii arteriale

Rare (pot afecta până la 1 persoană din 1000):
- febră
- deces fetal
- malformaţii congenitale
- dureri de cap
- ameţeală
- stare generală de rău sau oboseală
- simptome vagale (bufeuri, amețeală, frisoane)
- urticarie și afecţiuni ale pielii, care pot fi grave
- ruptură uterină după administrarea prostaglandinei în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină, mai ales la multipare sau la femeile cu cicatrice rezultată în urma unei operaţii cezariene

Foarte rare (pot afecta până la 1 persoană din 10000)
- umflare localizată a feţei şi/sau laringelui, care poate fi însoţită de urticarie

Alte reacţii adverse includ
- senzaţie de frig, frisoane
- dureri de spate

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice alte reacţii nedorite sau neaşteptate.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Mifegyne Combikit împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele:
- corticosteroizi (utilizaţi în tratamentul astmului bronşic sau alte tratamente antiinflamatoare)
- ketoconazol, itraconazol (utilizate în tratamentul antimicotic)
- eritromicină, rifampicină (antibiotice)
- sunătoare (remediu din plante utilizat în tratamentul depresiei uşoare)
- fenitoină, fenobarbital, carbamazepină (utilizate în tratamentul convulsiilor; epilepsie)
- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi acid acetilsalicilic sau diclofenac
- medicamente antiacide sau un medicament antiacid care conţine magneziu (utilizate pentru tratamentul arsurilor la stomac şi al indigestiei acide).

Mifegyne Combikit împreună cu alimente şi băuturi
Nu trebuie consumat suc de grapefruit în timpul tratamentului cu Mifegyne Combikit.

Administrarea de Mifegyne Combikit în sarcină / alaptare:

Eşecul întreruperii sarcinii (continuarea sarcinii) după administrarea de mifepristonă şi misoprostol a fost asociat cu defecte la naştere.

Riscul de eşec al acestui medicament creşte:
- dacă mifepristona este luată mai târziu de 49 zile de la prima zi a ultimului dumneavoastră ciclu menstrual
- dacă misoprostolul nu este administrat pe cale orală - odată cu durata sarcinii - odată cu numărul de sarcini pe care le-aţi avut anterior

Dacă întreruperea sarcinii eşuează după administrarea de mifepristonă şi misoprostol, există un risc necunoscut pentru făt. Dacă decideţi să continuaţi sarcina, trebuie efectuate monitorizări prenatale atente şi examinări ecografice repetate, acordând o atenţie specială membrelor, într-o clinică specializată. Medicul vă va oferi ulterior recomandări.

Dacă decideţi să continuaţi întreruperea sarcinii, se va utiliza altă metodă. Medicul vă va oferi recomandări în privinţa opţiunilor disponibile.

Alăptarea
Dacă alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Nu alăptaţi când luaţi mifepristonă şi misoprostol, deoarece aceste medicamente trec în laptele matern.

Fertilitatea
Mifepristona şi misoprostolul nu afecteazã fertilitatea. Puteţi rămâne din nou gravidă imediat după finalizarea întreruperii sarcinii. Trebuie să începeţi să utilizaţi o metodă contraceptivă imediat după ce întreruperea sarcinii este confirmată de medicul dumneavoastră.

Prezentare ambalaj:

Mifegyne Combikit conţine 1 comprimat de mifepristonă într-un blister (PVC/Al) şi 1 comprimat de misoprostol într-un blister (OPA-Al-PVC/Al sau PVC-PCTFE/Al).
Comprimatul de mifepristonă este disponibil sub forma unui comprimat în formă de migdală, biconvex, de culoare galben deschis, cu lungimea de 19 mm şi lăţimea de 11 mm, marcat cu γ pe o parte şi cu 600 pe cealaltă parte.
Comprimatul de misoprostol este disponibil sub formă de comprimate rotunde, plate, de culoare albă, cu diametrul de 11 mm, marcat cu „M400” pe o parte.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25℃. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după „Exp”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semne vizibile de deteriorare pe cutie sau blistere. A nu se utiliza în cazul în care comprimatul a fost păstrat în afara blisterului. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate şi lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mifegyne Combikit(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mifegyne Combikit vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.