ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Prospect Nexplanon, 68 mg implant

Substanța activă: etonogestrelum
Producator: N.V. Organon Olanda
Clasa ATC: [G03AC]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> contraceptive hormonale sistemice >> progestogene

Indicații Nexplanon, 68 mg implant:

Nexplanon este un implant contraceptiv, încărcat într-un aplicator de unică folosinţă. Implantul constă într-o tijă de mici dimensiuni, moale, flexibilă, din material plastic, având o lungime de 4 cm şi un diametru de 2 mm, care conţine substanţa activă etonogestrel 68 miligrame.

Aplicatorul permite introducerea implantului de către profesionistul din domeniul sănătăţii chiar sub pielea din partea de sus a braţului dumneavoastră. Etonogestrelul este un hormon feminin sintetic, asemănător progesteronului.

O cantitate mică de etonogestrel este eliberată continuu în sânge. Implantul este confecţionat dintr-un copolimer etilen-vinil-acetat, un material plastic care nu se dizolvă în organism. De asemenea, conţine o cantitate mică de sulfat de bariu care îl face vizibil la radiografia cu raze X.

Nexplanon este utilizat pentru prevenirea sarcinii

Contraindicații:

Contraceptivele hormonale, inclusiv Nexplanon, nu vă protejează împotriva infectării cu HIV (SIDA) sau oricăror altor boli cu transmitere sexuală.

Nu utilizaţi Nexplanon
Nu utilizaţi Nexplanon dacă aveţi oricare dintre cele de mai jos. Dacă oricare dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a vi se introduce Nexplanon. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi o metodă contraceptivă nehormonală.
• dacă sunteţi alergică la etonogestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

• dacă aveţi tromboză. Tromboza constă în formarea unui cheag de sânge într-un vas de sânge [de exemplu, la nivelul picioarelor (tromboză venoasă profundă) sau la nivelul plămânilor (embolism pulmonar)].
• dacă aveţi sau aţi avut icter (îngălbenire a pielii), boală severă de ficat (atunci când ficatul nu funcţionează corespunzător) sau o tumoare la nivelul ficatului.
• dacă aveţi (sau aţi avut) sau este posibil să aveţi cancer de sân sau al organelor genitale.
• dacă prezentaţi orice sângerare vaginală inexplicabilă.

Dacă oricare dintre cele de mai sus apar pentru prima dată în timpul utilizării Nexplanon, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Administrare Nexplanon, 68 mg implant:

Vă rugăm să spuneţi profesionistului din domeniul sănătăţii dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă înainte de introducerea Nexplanon (de exemplu, dacă aţi avut contact sexual neprotejat în timpul ciclului menstrual curent).

Cum se utilizează Nexplanon trebuie introdus şi îndepărtat numai de către un profesionist din domeniul sănătăţii care cunoaşte procedurile de introducere aşa cum sunt descrise pe cealaltă parte a acestui prospect.

Profesionistul din domeniul sănătăţii va decide, după ce se consultă cu dumneavoastră, care este momentul optim pentru introducerea implantului. Acest moment depinde de situaţia dumneavoastră personală (de exemplu, depinde de metoda contraceptivă pe care o folosiţi în prezent).

Dacă nu treceţi de la o altă metodă contraceptivă hormonală, introducerea implantului trebuie efectuată într- una din zilele 1-5 ale sângerării dumneavoastră menstruale spontane pentru a elimina riscul existenţei sarcinii. Profesionistul din domeniul sănătăţii vă va sfătui.

Înainte de introducerea sau îndepărtarea Nexplanon, profesionistul din domeniul sănătăţii vă va administra un anestezic local. Nexplanon este introdus direct sub piele, pe interiorul părţii superioare a braţului dumneavoastră nondominant (braţul cu mâna cu care nu scrieţi).

Nexplanon trebuie îndepărtat sau înlocuit nu după mai mult de trei ani de la data la care este introdus.

Pentru a vă ajuta să vă amintiţi când şi unde v-a fost introdus Nexplanon şi când Nexplanon trebuie îndepărtat cel mai târziu, profesionistul din domeniul sănătăţii vă va da un Card al utilizatorului care conţine aceste informaţii. Puneţi cardul într-un loc sigur! La sfârşitul procedurii de introducere a implantului, profesionistul din domeniul sănătăţii vă va cere să pipăiţi implantul.

Un implant introdus în mod corect trebuie să fie uşor de identificat prin palpare de către profesionistul din domeniul sănătăţii şi de către dumneavoastră, dacă ambele capete ale acestuia pot fi ridicate între degetul mare şi arătător.

Trebuie înţeles că palparea nu este adecvată 100% pentru o verificare a prezenţei implantului. În cazul în care aveţi cea mai mică îndoială, trebuie să utilizaţi o metodă tip barieră (de exemplu, un prezervativ) până când profesionistul din domeniul sănătăţii şi dumneavoastră sunteţi absolut siguri că implantul a fost introdus. În cazuri rare, poate fi necesar ca profesionistul din domeniul sănătăţii să recurgă la radiografie cu raze X, ecografie sau imagistică bazată pe rezonanţă magnetică sau poate fi nevoit să vă facă o analiză din sânge pentru a se asigura că implantul se află în interiorul braţului.

Dacă doriţi să vi se înlocuiască Nexplanon, un nou implant vă poate fi introdus imediat după ce vechiul implant este scos. Noul implant poate fi introdus în acelaşi braţ şi în acelaşi loc ca şi implantul anterior. Profesionistul din domeniul sănătăţii vă va sfătui în acest sens. Când doriţi să încetaţi utilizarea Nexplanon Puteţi cere oricând doriţi profesionistului din domeniul sănătăţii să vă scoată implantul.

Dacă implantul nu poate fi localizat prin palpare, profesionistul din domeniul sănătăţii poate recurge la radiografie cu raze X, ecografie sau imagistică bazată pe rezonanţă magnetică pentru a localiza implantul. În funcţie de poziţia exactă a implantului, scoaterea acestuia poate fi mai dificilă şi poate necesita o intervenţie chirurgicală minoră.

Dacă nu doriţi să rămâneţi gravidă după scoaterea Nexplanon, întrebaţi profesionistul din domeniul sănătăţii despre alte metode eficace de contracepţie. Dacă încetaţi utilizarea Nexplanon pentru că doriţi să rămâneţi gravidă, se recomandă, în general, să aşteptaţi până aveţi un ciclu natural înainte de a încerca să rămâneţi gravidă. Acest lucru vă ajută să aflaţi data la care se va naşte copilul.

Acțiune:

Cum acţionează Nexplanon?
Implantul este introdus sub piele. Substanţa activă, etonogestrel, acţionează pe două căi:
• Împiedică eliberarea ovulelor de către ovare.
• Produce modificări la nivelul cervixului care îngreunează pătrunderea spermatozoizilor în uter.

Prin urmare, Nexplanon vă protejează împotriva sarcinii o perioadă de trei ani; totuşi, dacă sunteţi supraponderală, medicul vă poate recomanda să înlocuiţi mai devreme implantul cu unul nou. Nexplanon este unul dintre cele câteva metode de prevenire a sarcinii.

O altă metodă contraceptivă frecvent utilizată este comprimatul combinat.

Spre deosebire de comprimatele combinate, Nexplanon poate fi utilizat de către femei care nu au voie sau nu vor să utilizeze estrogeni. Atunci când utilizaţi Nexplanon nu trebuie să vă amintiţi să luaţi zilnic comprimatul contraceptiv. Acesta este unul dintre motivele pentru care Nexplanon este o metodă de încredere (eficacitate peste 99%). Dacă, în cazuri rare, implantul nu este introdus corect sau nu este introdus deloc, nu sunteţi protejată împotriva sarcinii.

Atunci când utilizaţi Nexplanon, este posibil ca sângerarea menstruală să se modifice şi să devină absentă, neregulată, rară, frecventă, prelungită sau, rar, abundentă.

Tipul de sângerare pe care îl observaţi în primele trei luni indică, în general, cum va fi sângerarea dumneavoastră pe viitor. Este posibil ca menstrele dureroase să se amelioreze.

Puteţi opri utilizarea Nexplanon în orice moment.

Compoziție Nexplanon, 68 mg implant:

Un aplicator conţinând un implant cu
• Substanţa activă este: etonogestrel (68 mg)
• Celelalte componente sunt: copolimer etilen-acetat de vinil, sulfat de bariu şi stearat de magneziu.

Precauții:

Înainte să utilizaţi Nexplanon adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale Dacă Nexplanon este utilizat în prezenţa oricăreia dintre afecţiunile de mai jos, este posibil să fie necesar să fiţi supravegheată cu atenţie.

Medicul dumneavoastră vă poate explica ce să faceţi. Dacă aveţi oricare dintre afecţiunile de mai jos, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de introducerea Nexplanon.
De asemenea, dacă afecţiunea evoluează sau se agravează în timp ce utilizaţi Nexplanon, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră.
• dacă aţi avut cancer de sân;
• dacă aveţi sau aţi avut o boală a ficatului;
• dacă aţi avut vreodată tromboză;
• dacă aveţi diabet zaharat;
• dacă sunteţi supraponderală;
• dacă aveţi epilepsie;
• dacă aveţi tuberculoză;
• dacă aveţi tensiune arterială mare;
• dacă aveţi sau aţi avut cloasmă (pete galben-maronii pe piele, mai ales în zona feţei); dacă da, evitaţi expunerea excesivă la soare sau radiaţii ultraviolete.

Posibile afecţiuni grave Cancer
Informaţiile prezentate mai jos au fost obţinute în cadrul unor studii efectuate la femei care iau zilnic un contraceptiv oral combinat conţinând doi hormoni feminini diferiţi („comprimate contraceptive”). Nu se cunoaşte dacă aceste observaţii sunt aplicabile şi femeilor care utilizează un alt contraceptiv hormonal, cum sunt implanturile care conţin numai un progestativ.
Cancerul de sân a fost diagnosticat puţin mai frecvent la femeile care utilizează comprimate orale combinate, dar nu se cunoaşte dacă boala este cauzată de tratament.

De exemplu, este posibil ca tumorile să fie mai frecvent găsite la femeile care utilizează comprimate combinate deoarece acestea sunt examinate mai frecvent de către medic. Riscul apariţiei cancerului de sân scade treptat după încetarea administrării comprimatului combinat. Este important să vă verificaţi frecvent sânii şi să contactaţi medicul dacă simţiţi orice umflătură la nivelul acestora. De asemenea, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă o rudă apropiată are sau a avut vreodată cancer de sân.

În cazuri rare, au fost raportate tumori benigne şi, în cazuri şi mai rare tumori maligne ale ficatului, la femeile care utilizează comprimate contraceptive. Dacă aveţi dureri abdominale severe, trebuie să contactaţi imediat medicul. Tromboză Un cheag de sânge într-o venă (cunoscut ca „tromboză venoasă”) poate bloca vena.
Cheagurile pot apărea în venele de la nivelul picioarelor, plămânilor (un embolus pulmonar) sau la nivelul altor organe. Utilizarea oricărui contraceptiv hormonal combinat creşte riscul apariţiei unor astfel de cheaguri la femeile care utilizează contraceptive combinate comparativ cu femeile care nu iau niciun tip de contraceptive hormonale combinate. Riscul nu este la fel de mare ca riscul de apariţie a unui cheag de sânge în timpul sarcinii. Riscul aferent metodelor contraceptive conţinând numai progestativ, cum este Nexplanon, este considerat mai mic decât la utilizatoarele de comprimate care conţin şi estrogeni. Dacă observaţi brusc posibile semne ale trombozei, trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Alte aspecte
Modificări ale caracteristicilor sângerării menstruale Similar altor contraceptive care conţin numai progestativ, sângerarea dumneavoastră menstruală îşi poate schimba caracteristicile atunci când utilizaţi Nexplanon. Este posibil să observaţi o modificare a frecvenţei (absentă, mai puţin frecventă, mai frecventă sau continuă), a intensităţii (scăzută sau crescută) sau a duratei. Absenţa sângerării a fost raportată la aproximativ 1 din 5 femei în timp ce 1 din 5 femei a raportat sângerare frecventă şi/sau prelungită.

Ocazional, s-a observat sângerare abundentă. În cadrul studiilor clinice, schimbările sângerării menstruale au fost cel mai frecvent motiv de oprire a tratamentului (aproximativ 11 %). Caracteristicile sângerării menstruale pe care le observaţi în primele trei luni de utilizare indică, în general, caracteristicile viitoare ale sângerării dumneavoastră menstruale. Dacă sângerarea dumneavoastră menstruală prezintă schimbări, nu înseamnă că Nexplanon nu vi se potriveşte sau nu vă asigură protecţia contraceptivă. În general, nu trebuie să luaţi niciun fel de măsuri.

Trebuie să vă adresaţi medicului dacă sângerarea menstruală este abundentă sau prelungită. Reacţii aferente introducerii sau îndepărtării implantului Implantul poate migra de la locul iniţial unde a fost introdus dacă nu este introdus corect sau dacă este introdus prea adânc şi/sau din cauza unor forţe exterioare (de exemplu, manipularea implantului sau sporturi care presupun contact fizic). În aceste cazuri, localizarea poziţiei implantului poate fi mai dificilă, iar îndepărtarea acestuia poate necesita o incizie mai mare.

Dacă implantul nu poate fi găsit şi nu există dovezi că acesta a fost eliminat din organism, contracepţia şi riscul apariţiei efectelor nedorite aferente progestativului pot dura mai mult decât este de dorit. Chisturi ovariene În timpul utilizării tuturor contraceptivelor hormonale cu doză redusă, la nivelul ovarelor pot apărea nişte saci mici, umpluţi cu lichid.

Aceştia sunt numiţi chisturi ovariene. De regulă, dispar de la sine. Uneori, pot cauza dureri abdominale uşoare. Rareori, pot duce la probleme mai grave.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu există indicaţii privind orice efect al utilizării Nexplanon asupra atenţiei şi concentrării.

Când trebuie să contactaţi medicul? Examinări regulate
Înainte de introducerea implantului Nexplanon, profesionistul din domeniul sănătăţii vă va pune câteva întrebări privind starea dumneavoastră de sănătate şi cea a rudelor dumneavoastră apropiate. Profesionistul din domeniul sănătăţii vă va măsura tensiunea arterială şi, în funcţie de starea dumneavoastră, vă poate efectua, de asemenea, şi alte câteva teste. Atunci când utilizaţi Nexplanon, profesionistul din domeniul sănătăţii vă poate cere să reveniţi la cabinet pentru o examinare medicală (de rutină) la o anumită perioadă de timp după introducerea implantului.
Frecvenţa şi natura examinărilor ulterioare vor depinde de situaţia dumneavoastră personală. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat dacă:
• observaţi orice modificări ale stării dumneavoastră de sănătate, mai ales cele care implică orice aspecte menţionate în acest prospect;
• aveţi durere severă sau apar umflături la nivelul oricăruia dintre picioare, dureri inexplicabile în piept,dificultăţi în respiraţie, tuse neobişnuită, mai ales tuse cu sânge;
• aveţi o durere bruscă şi severă de stomac sau păreţi să aveţi icter;
• simţiţi o umflătură la nivelul unuia dintre sânii dumneavoastră;
• simţiţi o durere bruscă sau severă în partea de jos a burţii sau stomacului;
• aveţi sângerare vaginală neobişnuită, abundentă;
• urmează să fiţi imobilizată (de exemplu, să staţi la pat) sau să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală (adresaţi-vă medicului cu cel puţin patru săptămâni înainte);
• suspectaţi că sunteţi gravidă.

Reacții adverse ale Nexplanon, 68 mg implant:

Ca toate medicamentele, Nexplanon poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Sângerarea menstruală poate apărea la intervale neregulate în timpul utilizării Nexplanon.
Aceasta poate consta doar într-o uşoară pătare, care poate să nu necesite utilizarea unui tampon igienic sau în sângerare abundentă, similară sângerării menstruale şi necesită utilizarea unui tampon.

De asemenea, este posibil ca sângerarea să fie absentă. Sângerările neregulate nu sunt un semn că protecţia contraceptivă asigurată de Nexplanon este redusă. În general, nu este necesar să luaţi măsuri. Dacă totuşi sângerarea este abundentă sau prelungită, adresaţi-vă medicului.

Reacţiile adverse grave sunt descrise în alineatele de la punctul „Cancer” şi „Tromboză”. Vă rugăm să citiţi această secţiune pentru a afla informaţii suplimentare şi adresaţi-vă medicului imediat dacă este cazul. Au fost raportate următoarele reacţii adverse: Foarte frecvente (pot afecta peste 1 din 10 persoane) Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane) Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane) Acnee; durere de cap; creştere în greutate; sensibilitate şi durere la nivelul sânilor; sângerare neregulată; infecţie la nivelul vaginului; Cădere a părului; ameţeli; stări depresive; labilitate emoţională; nervozitate; apetit sexual scăzut; poftă de mâncare crescută; durere abdominală; greaţă; gaze în stomac şi intestine; menstruaţie dureroasă; Mâncărime; mâncărime în zona genitală; erupţie trecătoare pe piele; creşterea excesivă a părului; migrenă; anxietate; insomnie; somnolenţă; diaree; vărsături; constipaţie;
Foarte frecvente (pot afecta peste 1 din 10 persoane)
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
pierdere în greutate; simptome asemănătoare gripei; durere; oboseală; bufeuri; durere la locul implantării; reacţie la locul implantării; chist ovarian;
infecţie a căilor urinare; disconfort vaginal (de exemplu, secreţie vaginale);mărire a sânilor; secreţie la nivelul sânilor; durere de spate; febră; reţinerea lichidelor; urinare dificilă sau dureroasă; reacţii alergice; gât inflamat sau dureros; rinită; durere la nivelul articulaţiilor; durere musculară; durere la nivelul oaselor;

Pe lângă aceste reacţii adverse, s-a observat ocazional creştere a tensiunii arteriale. De asemenea, s-a observat ten gras. Trebuie să spuneţi imediat medicului dacă prezentaţi simptomele unei reacţii alergice severe, cum sunt (i) faţă, limbă sau faringe umflat; (ii) dificultate la înghiţire; sau (iii) urticarie şi dificultate la respirație. În timpul introducerii sau îndepărtării Nexplanon, pot apărea învineţire, durere, umflare sau mâncărime şi, în cazuri rare, infecţie.

Se poate forma o cicatrice sau un abces la locul unde s-a introdus implantul. Poate apărea amorțeală sau o senzaţie de amorţeală (sau absenţă a oricărei senzaţii). Este posibil ca implantul să fie expulzat sau să migreze, mai ales dacă nu a fost introdus în mod corect.

Poate fi necesară o intervenţie chirurgicală la îndepărtarea implantului. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nexplanon împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alte medicamente sau produse din plante, inclusiv medicamente obţinute fără prescripţie medicală. Unele medicamente pot împiedica Nexplanon să acţioneze în mod corespunzător.

Acestea includ medicamente utilizate pentru tratamentul: o epilepsiei (de exemplu, primidonă, fenitoină, barbiturice, carbamazepină, oxcarbazepină, topiramat, felbamat), o tuberculozei (de exemplu, rifampicină), o infecţiei cu HIV (de exemplu, ritonavir, nelfinavir, nevirapină, efavirenz), o altor boli infecţioase (de exemplu, griseofulvin), o stărilor depresive (sunătoare, remediu din plante).

Nexplanon poate interfera şi cu acţiunea altor medicamente, de exemplu, creşte activitatea ciclosporinei şi scade efectul lamotriginei.

Spuneţi întotdeauna medicului care vă prescrie Nexplanon ce medicamente sau produse din plante utilizaţi deja. De asemenea, spuneţi oricărui alt medic sau medicului dentist care vă prescrie alt medicament (sau farmacistului) că utilizaţi Nexplanon.
Aceştia vă pot spune dacă este nevoie să utilizati măsuri contraceptive nehormonale suplimentare şi, dacă da, pentru cât timp trebuie să le utilizati, deoarece interacţiunea poate dura până la patru săptămâni după încetarea administrării medicamentului.

Dacă există anumite medicamente pe care le luaţi de mult timp, care reduc eficacitatea Nexplanon, medicul dumneavoastră vă poate recomanda scoaterea implantului şi utilizarea unei metode contraceptive care poate fi utilizată eficient împreună cu aceste medicamente.

Dacă doriţi să utilizaţi produse din plante care conţin sunătoare în timp ce utilizaţi deja Nexplanon, trebuie să va adresați medicului mai întâi.

Nexplanon împreună cu alimente şi băuturi
Nu există indicii privind orice efect al alimentelor şi băuturilor asupra utilizării Nexplanon.

Administrarea de Nexplanon, 68 mg implant în sarcină / alaptare:

Nu trebuie să utilizaţi Nexplanon dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă.

Dacă aveţi îndoieli dacă sunteţi gravidă sau nu, trebuie să faceţi un test de sarcină înainte de a începe utilizarea Nexplanon. Nexplanon poate fi utilizat în timpul alăptării.

Deşi o cantitate mică de substanţă activă din Nexplanon trece în laptele matern, nu există un efect asupra producerii sau calităţii laptelui matern, nici asupra creşterii sau dezvoltării copilului.

Dacă alăptaţi, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prezentare ambalaj:

Nexplanon este un contraceptiv hormonal, subdermic, cu acţiune de lungă durată. Acesta conţine un implant radiopac, care conţine numai progestativ, încărcat într-un aplicator inovator, gata de utilizare, uşor de folosit, de unică folosinţă.
Implantul de culoare aproape albă are 4 cm în lungime şi 2 mm în diametru şi conţine etonogestrel şi sulfat de bariu.

Aplicatorul a fost proiectat pentru a facilita introducerea implantului chiar sub pielea de pe interiorulpărții superioare a braţului dumneavoastră (nondominant).
Implantul va fi introdus şi scos de către un profesionist din domeniul sănătăţii care este familiarizat cu procedurile respective.

Pentru îndepărtarea fără complicaţii a implantului, este necesar ca implantul să fie introdus chiar sub piele.

Trebuie să se utilizeze un anestezic local înainte de a introduce sau scoate implantul. Riscul complicaţiilor este scăzut dacă sunt respectate instrucţiunile furnizate.

Condiții de păstrare:

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie.
Păstrați acest medicament în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nexplanon, 68 mg implant(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nexplanon, 68 mg implant vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.