Prospect Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate

Substanța activă: combinatii
Producator: Gilead Sciences Limited Irlanda
Clasa ATC: [J05AR]: >> >> >>

Indicații Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate:

Stribild este indicat pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane de tip 1 (HIV-1) la adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste, netrataţi anterior cu medicamente antiretrovirale sau infectaţi cu o tulpină de HIV-1 fără mutaţii cunoscute a fi asociate cu rezistenţa la oricare dintre cele trei substanţe antiretrovirale din Stribild.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi mai jos
Pacienţi care au întrerupt anterior tratamentul cu fumarat de tenofovir disoproxil din cauza toxicităţii renale, cu sau fără normalizarea acestei reacţii, după întrerupere.

Administrarea concomitentă cu următoarele medicamente, datorită riscului de apariţie a unor reacţii adverse grave şi/sau care pot pune viaţa în pericol sau de pierdere a răspunsului virusologic şi posibila apariţie a rezistenţei la Stribild:
• antagonişti ai receptorilor alfa-1 adrenergici: alfuzosin
• antiaritmice: amiodaronă, chinidină
• anticonvulsivante: carbamazepină, fenobarbital, fenitoină
• medicamente utilizate în infecţiile cu micobacterii: rifampicină
• derivaţi de ergot: dihidroergotamină, ergometrină, ergotamină
• medicamente pentru motilitatea gastro-intestinală: cisapridă
• medicamente din plante: sunătoare (Hypericum perforatum)
• inhibitori ai HMG Co-A reductazei: lovastatină, simvastatină
• neuroleptice: pimozidă
• inhibitori ai PDE-5: sildenafil pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare
• sedative/hipnotice: midazolam administrat oral, triazolam

Administrare Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate:

Tratamentul trebuie început sub supravegherea unui medic cu experienţă în tratarea infecţiei cu HIV.
Doze
Un comprimat administrat o dată pe zi, cu alimente.

Dacă pacientul omite o doză de Stribild şi trec mai puţin de 18 ore de la momentul când aceasta trebuia administrată, pacientul trebuie să ia Stribild cât mai curând posibil, cu alimente şi apoi să revină la schema de administrare normală. Dacă un pacient omite o doză de Stribild şi trec mai mult de 18 ore de la momentul când aceasta trebuia administrată şi este aproape momentul la care trebuie să ia următoarea doză, pacientul nu trebuie să mai ia doza omisă şi trebuie numai să respecte schema de administrare obişnuită.

Dacă pacientul prezintă vărsături în interval de 1 oră de la administrarea Stribild, trebuie să ia un alt comprimat.

Grupe speciale de pacienţi
Vârstnici
Nu există date disponibile care să permită efectuarea unor recomandări privind dozele la pacienţii în vârstă de peste 65 ani. Stribild trebuie administrat cu precauţie la pacienţii vârstnici.

Insuficienţă renală
Nu trebuie iniţiată administrarea Stribild la pacienţii cu o valoare a clearance-ului creatininei sub 70 ml/min.
Administrarea Stribild trebuie întreruptă dacă valoarea clearance-ului creatininei scade sub 50 ml/min în timpul tratamentului, deoarece pentru emtricitabină şi fumaratul de tenofovir disoproxil este necesară ajustarea intervalului dintre doze, iar aceasta nu poate fi realizată atunci când se administrează comprimatul combinat, conţinând doze fixe.

Insuficienţa hepatică
Nu este necesară ajustarea dozei de Stribild la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară (clasa A conform clasificării Child-Pugh) sau moderată (clasa B conform clasificării Child-Pugh). Stribild nu a fost studiat la pacienţi cu insuficienţă hepatică severă (clasa C conform clasificării Child-Pugh). De aceea, nu se recomandă administrarea de Stribild la pacienţii cu insuficienţă hepatică severă.

În cazul întreruperii tratamentului cu Stribild la pacienţii infectaţi concomitent cu HIV şi virusul hepatitic B (VHB), aceşti pacienţi trebuie monitorizaţi cu atenţie, pentru a detecta apariţia exacerbării hepatitei.

Copii şi adolescenţi
Siguranţa şi eficacitatea Stribild la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi sub 18 ani nu au fost încă stabilite. Datele disponibile în prezent sunt descrise la pct. 5.2, dar nu se poate face nicio recomandare privind dozele.
Stribild nu trebuie utilizat la copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi sub 6 ani, din motive legate de probleme referitoare la siguranţă/eficacitate.
Mod de administrare Stribild trebuie administrat oral, o dată pe zi, împreună cu alimente. Comprimatul filmat nu trebuie mestecat sau zdrobit.

Compoziție Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate:

Fiecare comprimat filmat conţine elvitegravir 150 mg, cobicistat 150 mg, emtricitabină 200 mg şi tenofovir disoproxil 245 mg (echivalent cu fumarat de tenofovir disoproxil 300 mg sau tenofovir 136 mg).
Excipienţi cu efect cunoscut: Fiecare comprimat conţine lactoză (sub formă de monohidrat) 10,9 mg.

Precauții:

Trebuie să rămâneţi în îngrijirea medicului dumneavoastră în timpul tratamentului cu Stribild.
Puteţi transmite în continuare virusul HIV în timpul tratamentului cu acest medicament, totuși riscul este diminuat prin tratament antiretroviral eficient. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre precauţiile necesare pentru a evita infectarea altor persoane. Acest medicament nu vindecă infecţia cu HIV. În timpul tratamentului cu Stribild pot să apară în continuare infecţii sau alte boli asociate infecţiei cu HIV.

Înainte să luaţi Stribild, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
• Dacă suferiţi de boli de rinichi, aţi suferit de boli de rinichi sau dacă analizele au indicat că aveţi probleme cu rinichii. Medicul va evalua cu atenţie dacă tratamentul cu Stribild este potrivit pentru dumneavoastră.

Stribild vă poate afecta rinichii. Înainte de începerea tratamentului, medicul va solicita analize de sânge pentru evaluarea funcţiei rinichilor dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va solicita, de asemenea, analize de sânge pe durata tratamentului, pentru a vă monitoriza rinichii.

Stribild nu se ia de obicei cu alte medicamente care vă pot afecta rinichii (vezi Stribild împreună cu alte medicamente). Dacă acest lucru nu se poate evita, medicul vă va monitoriza funcţia rinichilor mai frecvent.

• Dacă aveţi probleme cu ficatul sau dacă aţi suferit de o boală de ficat în trecut, inclusiv hepatită. Pacienţii cu boli de ficat, inclusiv hepatită B sau C cronică, aflaţi în tratament cu medicamente antiretrovirale, prezintă un risc mai mare de complicaţii hepatice severe şi potenţial letale. Dacă aveţi o infecţie cu virusul hepatitic B, medicul dumneavoastră vă va prescrie cu atenţie cel mai bun regim de tratament.

Dacă aveţi o infecţie cu virusul hepatitic B, problemele cu ficatul se pot agrava după ce încetaţi să luaţi Stribild. Este important să nu încetaţi să luaţi Stribild fără a discuta cu medicul dumneavoastră.

• Dacă aveţi diabet zaharat, sunteţi obez sau aveţi concentraţii crescute ale colesterolului.

Medicamentele antiretrovirale combinate, inclusiv Stribild, pot creşte concentraţiile zahărului din sânge, concentraţiile lipidelor din sânge (hiperlipidemie), pot determina modificări ale grăsimii corporale şi rezistenţă la insulină (insulina controlează mai puţin eficace concentraţiile zahărului din sânge, ceea ce poate cauza apariţia diabetului zaharat).

• Dacă aveţi vârsta peste 65 ani. Stribild nu a fost studiat la pacienţii cu vârsta peste 65 ani. Dacă aveţi vârsta peste 65 ani şi vi se prescrie Stribild, medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu atenţie.

• Dacă aveţi intoleranţă la lactoză (vezi Stribild conţine lactoză ulterior la acest punct).

Dacă oricare dintre situaţiile enumerate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Stribild.

În timp ce luaţi Stribild
După ce începeţi să luaţi Stribild, trebuie să fiţi atent pentru a surprinde apariţia următoarelor semne şi simptome importante.

• Semne de acidoză lactică (exces de acid lactic în sânge), care includ:
- respiraţie profundă, rapidă
- oboseală sau somnolenţă
- senzaţie de rău (greaţă), stare de rău (vărsături)
- dureri de stomac De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie următoarelor evenimente:
• orice semne de inflamaţie sau infecţie
• probleme la nivelul oaselor

Dacă observaţi oricare dintre aceste simptome, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi
Nu administraţi acest medicament copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani. Utilizarea Stribild la copii şi adolescenţi nu a fost încă studiată

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Stribild poate provoca ameţeli. Dacă aveţi ameţeli în timp ce luaţi Stribild, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Stribild conţine lactoză
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi intoleranţă la lactoză sau la alte categorii de glucide. Stribild conţine lactoză monohidrat.
Dacă aveţi intoleranţă la lactoză sau dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la alte categorii de glucide, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Când se tratează infecţia cu HIV, nu este întotdeauna posibilă diferenţierea reacţiilor adverse determinate de Stribild de cele determinate de alte medicamente pe care le luaţi în acelaşi timp sau de cele cauzate de infecţia cu HIV în sine.

Reacţii adverse grave posibile: spuneţi imediat unui medic
• Acidoza lactică (exces de acid lactic în sânge) este o reacţie adversă rară la unele dintre medicamentele anti-HIV, care însă poate pune viaţa în pericol. Acidoza lactică apare mai frecvent la femei – în special dacă sunt supraponderale, precum şi la persoanele cu o boală de ficat. Următoarele reacţii adverse pot fi semne de acidoză lactică: - respiraţie profundă, rapidă - oboseală sau somnolenţă - senzaţie de rău (greaţă), stare de rău (vărsături) - dureri de stomac
Dacă credeţi că aveţi acidoză lactică, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.
• Orice semne de inflamaţie sau infecţie. La unii pacienţi cu infecţie cu HIV în stadiu avansat (SIDA) şi cu istoric de infecţii cu germeni oportunişti (infecţii care apar la persoanele cu un sistem imunitar slăbit), pot apărea semne şi simptome de inflamaţie ca urmare a infecţiilor anterioare, curând după începerea tratamentului împotriva infecţiei cu HIV. Se consideră că aceste simptome se datorează unei îmbunătăţiri a răspunsului imunitar al organismului, care permite acestuia să lupte împotriva infecţiilor care ar fi putut fi prezente fără simptome evidente. În plus faţă de infecţiile oportuniste, pot apărea, de asemenea, boli autoimune (o afecţiune care apare atunci când sistemul imunitar atacă ţesuturi sănătoase din organism) după ce începeţi să luaţi medicamente pentru tratarea infecţiei cu HIV. Bolile autoimune pot apărea la mai multe luni de la începerea tratamentului. Dacă observaţi orice simptome de infecţie sau alte simptome cum ar fi slăbiciune musculară, slăbiciune care începe la nivelul mâinilor şi picioarelor şi se deplasează spre trunchi, palpitaţii, tremur sau hiperactivitate, informaţi imediat medicul pentru a obţine tratamentul necesar.
Dacă observaţi orice simptome de inflamaţie sau infecţie, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta cel puţin 1 din 10 pacienţi trataţi)
• diaree
• vărsături
• senzaţie de rău (greaţă)
• slăbiciune
• dureri de cap, ameţeli
• erupţie pe piele

Analizele pot de asemenea indica:
• valori scăzute ale fosfatului din sânge
• valori crescute ale creatinkinazei din sânge, care pot determina dureri musculare şi slăbiciune musculară

Reacţii adverse frecvente (pot afecta 1 până la 10 din 100 pacienţi trataţi)
• scăderea poftei de mâncare
• tulburări de somn (insomnie), vise anormale
• dureri, dureri de stomac
• probleme de digestie, determinând disconfort după masă (dispepsie)
• balonare
• constipaţie, gaze (flatulenţă)
• erupţii pe piele (inclusiv pete roşii, însoţite uneori de vezicule şi umflarea pielii), care pot fi determinate de reacţii alergice, mâncărime, modificarea culorii pielii, inclusiv apariţia unor pete de culoare închisă
• alte reacţii alergice
• oboseală

Analizele pot de asemenea indica
• număr scăzut al celulelor albe din sânge (care vă poate face vulnerabil la infecţii)
• valori crescute ale zahărului, acizilor graşi (trigliceridelor) sau bilirubinei din sânge
• probleme ale ficatului şi pancreasului
• valori crescute ale concentraţiei de creatinină din sânge

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienţi trataţi)
• ideaţie suicidară şi încercare de sinucidere (la pacienţii care au avut anterior depresie sau probleme de sănătate mintală), depresie
• dureri de spate determinate de probleme ale rinichilor, inclusiv insuficienţă renală. Este posibil ca medicul să efectueze analize de sânge pentru a vedea dacă rinichii dumneavoastră funcţionează în mod corespunzător.
• umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului
• dureri la nivelul abdomenului (burtă), determinate de inflamaţia pancreasului (pancreatită)
• distrugerea ţesutului muscular, dureri musculare sau slăbiciune musculară

Analizele pot de asemenea indica:
• anemie (număr scăzut al celulelor roşii din sânge)
• valori scăzute ale concentraţiei de potasiu din sânge
• modificări ale urinei

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi trataţi)
• acidoza lactică (vezi Reacţii adverse grave posibile: spuneţi imediat unui medic)
• colorarea în galben a pielii sau ochilor, mâncărimi sau dureri la nivelul abdomenului (burtă), determinate de inflamaţia ficatului (hepatită)
• ficat gras
• inflamaţia rinichilor (nefrită)
• eliminare a unei cantităţi crescute de urină şi senzaţie de sete (diabet insipid nefrogen)
• fragilitate osoasă (asociată cu dureri ale oaselor şi care poate determina, uneori, apariţia de fracturi)

Analizele pot de asemenea indica:
• leziuni ale celulelor tubulare ale rinichilor, care pot determina distrugerea ţesutului muscular, fragilitate osoasă (asociată cu dureri ale oaselor şi care poate determina, uneori, apariţia de fracturi), dureri musculare, slăbiciune musculară şi scăderea concentraţiilor de potasiu sau fosfat din sânge
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă, spuneţi medicului dumneavoastră.

Alte reacţii care pot fi observate în timpul tratamentului pentru HIV
Frecvenţa următoarelor reacţii adverse este necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile).
• Probleme la nivelul oaselor. La unii pacienţi care utilizează medicamente antiretrovirale combinate, cum este Stribild, poate apărea o afecţiune a oaselor numită osteonecroză (distrugerea ţesutului osos determinată de întreruperea aportului de sânge către os). Administrarea acestui tip de medicament pentru o perioadă lungă de timp, administrarea de corticosteroizi, consumul de alcool etilic, un sistem imunitar foarte slăbit şi greutatea corporală crescută pot fi unii dintre multiplii factori de risc pentru apariţia acestei boli. Semnele de osteonecroză sunt: - înţepenirea articulaţiilor - senzaţie de disconfort şi durere la nivelul articulaţiilor (în special la nivelul şoldului, genunchiului şi umărului) - dificultăţi la mişcare

Dacă observaţi vreunul dintre aceste simptome, spuneţi medicului dumneavoastră.
• Modificări ale formei corpului. La unii pacienţi care utilizează medicamente antiretrovirale combinate, cum este Stribild, se pot observa modificări în distribuţia grăsimii corporale. Puteţi pierde ţesut adipos la nivelul picioarelor, braţelor şi feţei. Puteţi acumula ţesut adipos la nivelul burţii (abdomenului) şi organelor interne; vi se pot mări sânii sau puteţi acumula ţesut adipos la nivelul cefei („ceafă de bizon”). Până în prezent, nu se cunosc cauza şi efectele pe termen lung determinate de aceste modificări.

Dacă observaţi vreunul dintre aceste simptome, spuneţi medicului dumneavoastră.
• Creşterea concentraţiilor lipidelor din sânge (hiperlipidemie) şi rezistenţă la insulină (insulina controlează mai puţin eficient concentraţiile zahărului din sânge, ceea ce poate cauza apariţia diabetului zaharat). Medicul dumneavoastră va solicita efectuarea de analize pentru monitorizarea acestor modificări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Există medicamente care nu trebuie luate niciodată împreună cu Stribild:
- alfuzosin (utilizat ca tratament în cazul unei prostate având dimensiunile mărite)
- amiodaronă, chinidină (utilizate pentru tratarea bătăilor neregulate ale inimii)
- carbamazepină, fenobarbital, fenitoină (utilizate pentru prevenirea convulsiilor)
- rifampicină (utilizată pentru prevenirea şi tratarea tuberculozei şi a altor infecţii)
- dihidroergotamină, ergotamină, ergometrină (utilizate pentru tratarea migrenei)
- cisapridă (utilizată pentru ameliorarea anumitor probleme la stomac)
- sunătoare (Hypericum perforatum, o plantă, utilizată pentru tratarea depresiei şi a anxietăţii) sau produse care conţin sunătoare.
- lovastatină, simvastatină (utilizate pentru reducerea colesterolului din sânge)
- pimozidă (utilizată pentru tratarea gândurilor sau emoţiilor anormale)
- sildenafil (utilizat pentru tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare – o boală de plămâni care îngreunează respiraţia)
- midazolam administrat oral, triazolam (utilizate pentru a vă ajuta să dormiţi şi/sau pentru a vă ameliora anxietatea)

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi orice alte medicamente sau dacă aţi luat recent vreun medicament. Acestea includ medicamente şi produse din plante medicinale eliberate fără prescripţie medicală. Stribild poate interacţiona cu alte medicamente.

Ca urmare, pot fi afectate concentraţiile din sânge ale Stribild sau ale altor medicamente.
Acest lucru poate împiedica medicamentele administrate să acţioneze corespunzător sau vă poate agrava reacţiile adverse. În unele cazuri, medicul dumneavoastră poate considera necesară ajustarea dozei sau monitorizarea concentraţiilor de medicamente din sânge.

Este deosebit de important să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă luaţi vreunul dintre următoarele medicamente:
• orice alte medicamente utilizate pentru tratarea infecţiei cu virusul hepatitic B, care conţin:
- fumarat de tenofovir disoproxil - lamivudină
- adefovir dipivoxil
• medicamente care vă pot afecta rinichii, de exemplu: - aminoglicozide (cum sunt streptomicina, neomicina şi gentamicina), vancomicină (pentru tratamentul infecţiilor bacteriene)
- foscarnet, ganciclovir, cidofovir (pentru tratamentul infecţiilor virale)
- amfotericină B, pentamidină (pentru tratamentul infecţiilor fungice)
- interleukină-2, numită şi aldesleukină (pentru tratarea cancerului)
- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS, pentru ameliorarea durerilor osoase sau musculare)

De asemenea, este important să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele tipuri de medicamente:
• antifungice, utilizate pentru tratarea infecţiilor fungice, cum sunt:
- ketoconazol, itraconazol, voriconazol, fluconazol şi posaconazol
• antivirale, utilizate pentru tratarea infecţiei cu virusul hepatitic C:
- boceprevir
• antibiotice, utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene, inclusiv tuberculoza, care conţin:
- rifabutină, claritromicină sau telitromicină
• antidepresive, utilizate pentru tratarea depresiei:
- medicamente care conţin trazodonă sau escitalopram
• sedative şi hipnotice, utilizate pentru tratarea anxietăţii:
- buspironă, clorazepat, diazepam, estazolam, flurazepam şi zolpidem
• imunosupresoare, utilizate pentru a controla răspunsul imunitar al organismului după un transplant, cum sunt:
- ciclosporină, sirolimus şi tacrolimus
• steroizi administraţi pe cale inhalatorie, utilizaţi pentru tratarea febrei fânului (rinită alergică):
- fluticazonă
• medicamente utilizate pentru tratarea diabetului:
- metformin
• medicamente similare morfinei, utilizate pentru tratarea dependenţei de droguri:
- metadonă, buprenorfină şi naloxonă
• pilula contraceptivă, utilizată pentru prevenirea apariţiei unei sarcini
• medicamente pentru tratarea disfuncţiei erectile, utilizate pentru tratarea impotenţei, cum sunt:
- sildenafil, tadalafil şi vardenafil
• medicamente pentru boli de inimă, cum sunt:
- digoxină, disopiramidă, flecainidă, lidocaină, mexiletină, propafenonă, metoprolol, timolol, amlodipină, diltiazem, felodipină, nicardipină, nifedipină şi verapamil
• medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare:
- bosentan
• anticoagulante, utilizate pentru subţierea sângelui, cum sunt:
- warfarină şi dabigatran
• bronhodilatatoare, utilizate pentru tratarea astmului bronşic şi a altor probleme la nivelul plamânilor: -
salmeterol
• medicamente care reduc concentraţiile de colesterol, cum sunt:
- rosuvastatină, atorvastatină, pravastatină, fluvastatină şi pitavastatină
• medicamente utilizate pentru tratarea gutei:
- colchicină
• antiacide, utilizate pentru tratarea arsurilor la stomac sau a refluxului acid, cum sunt:
- hidroxid de aluminiu/magneziu

Dacă luaţi un antiacid sau un supliment cu vitamine, luaţi-l cu cel puţin 4 ore înainte sau la cel puţin 4 ore după Stribild.

Spuneţi medicului dacă luaţi aceste medicamente sau orice alte medicamente. Nu întrerupeţi tratamentul fără să luaţi legătura cu medicul dumneavoastră.

Administrarea de Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament atunci când sunteţi gravidă.
• Femeile nu trebuie să rămână gravide în timpul tratamentului cu Stribild.
• Utilizaţi o metodă contraceptivă eficace în timpul tratamentului cu Stribild.
• Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă. Dacă sunteţi gravidă, nu trebuie să utilizaţi Stribild, cu excepţia situaţiilor în care decideţi împreună cu medicul dumneavoastră că este absolut necesar. Medicul vă va explica beneficiile şi riscurile potenţiale pentru dumneavoastră şi copilul dumneavoastră, în cazul administrării Stribild.

Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu Stribild, deoarece unele dintre substanţele active din acest medicament trec în laptele matern.

Dacă sunteţi femeie şi sunteţi infectată cu HIV este recomandabil să nu alăptaţi, pentru a evita transmiterea prin laptele matern a virusului la copil.

Prezentare ambalaj:

Stribild comprimate filmate sunt comprimate în formă de capsulă, de culoare verde, marcate cu “GSI” pe una dintre feţe şi cu cifra “1”, încadrată într-un pătrat, pe cealaltă faţă.

Stribild este furnizat în flacoane cu 30 comprimate (cu un desicant constând din gel de siliciu care trebuie păstrat în flacon pentru protecţia comprimatelor). Desicantul constând din gel de siliciu este inclus într-un plic sau recipient separat şi nu trebuie înghiţit.

Sunt disponibile următoarele mărimi de ambalaj: cutii cu 1 flacon cu 30 comprimate filmate şi cutii cu 90 (3 flacoane a 30) comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe flacon şi cutie după {EXP}. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. A se ţine flaconul bine închis.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Stribild 150 mg/150 mg/200 mg/245 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.