Prospect Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă

Substanța activă: atezolizumab
Producator: Roche Pharma AG, Grmania
Clasa ATC: [L01FF]: >> >> >>
Tecentriq este un medicament împotriva cancerului care conţine substanţa activă atezolizumab.
• Aceasta aparţine unui grup de medicamente numit anticorpi monoclonali.
• Un anticorp monoclonal este un tip de proteină conceput să recunoască şi să atace o ţintă specifică din organismul dumneavoastră.
• Acest anticorp vă poate ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului.

Indicații Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

Tecentriq se utilizează la adulţi, pentru a trata:
• Un tip de cancer de vezică urinară, numit carcinom urotelial
• Un tip de cancer de plămâni, numit cancer bronho-pulmonar altul decât cel cu celule mici
• Un tip de cancer de plămâni, numit cancer bronho-pulmonar cu celule mici
• Un tip de cancer de sân, numit cancer mamar triplu negativ
• Un tip de cancer al ficatului, numit carcinom hepatocelular

Pacienții pot primi Tecentriq când cancerul s-a răspândit în alte părți ale organismului sau când a revenit după tratamentul anterior.

Pacienţii pot primi Tecentriq când cancerul nu s-a răspândit la alte părţi ale organismului, iar tratamentul li se va administra după intervenţia chirurgicală şi chimioterapie. Tratamentul care se administrează după intervenţia chirurgicală este numit tratament adjuvant.

Tecentriq poate fi administrat în asociere cu alte medicamente antineoplazice. Este important să citiți și prospectul celorlalte medicamente antineoplazice pe care e posibil să le primiți. Dacă aveți întrebări cu privire la aceste medicamente, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Contraindicații:

Nu trebuie să vi se administreze Tecentriq
• dacă sunteţi alergic la atezolizumab sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale înainte să vi se administreze Tecentriq.

Administrare Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

Vi se va administra Tecentriq de către un medic cu experienţă în tratamentul cancerului într-o clinică sau într-un spital.

Ce doză de Tecentriq vi se va administra
Doza recomandată este, fie de:
• 840 miligrame (mg) la interval de două săptămâni, sau
• 1200 miligrame (mg) la interval de trei săptămâni, sau
• 1680 miligrame (mg) la interval de patru săptămâni.

Cum se administrează Tecentriq
Tecentriq se administrează prin perfuzie într-o venă (perfuzie intravenoasă).

Prima perfuzie vi se va administra pe durata a 60 minute.
• Medicul dumneavoastră vă va supraveghea cu atenţie pe durata primei perfuzii.
• Dacă nu prezentaţi o reacţie la perfuzie pe durata administrării primei perfuzii, următoarele perfuzii vi se vor administra pe durata a 30 minute.

Cât durează tratamentul
Medicul dumneavoastră va continua să vă administreze Tecentriq până când nu mai aveţi niciun beneficiu terapeutic. Cu toate acestea, tratamentul poate fi oprit dacă reacţiile adverse devin o problemă importantă.

Dacă omiteţi o doză de Tecentriq
Dacă omiteţi o programare, faceţi alta imediat. Pentru ca tratamentul să fie pe deplin eficace, este foarte important să continuaţi administrarea perfuziilor.

Dacă încetaţi să utilizaţi Tecentriq
Nu opriţi tratamentul cu Tecentriq, cu excepţia cazului în care aţi discutat acest lucru cu medicul dumneavoastră, deoarece oprirea tratamentului poate opri efectul medicamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Următoarele informaţii sunt destinate numai profesioniştilor din domeniul sănătăţii:

Instrucţiuni privind diluarea
Pentru doza recomandată de 840 mg: se extrag din flacon paisprezece ml Tecentriq concentrat şi se diluează într-o pungă de perfuzie din policlorură de vinil (PVC), poliolefină (PO), polietilenă (PE) sau polipropilenă (PP), conţinând soluţie de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) pentru preparate injectabile.

Pentru doza recomandată de 1200 mg: se extrag din flacon douăzeci ml Tecentriq concentrat şi se diluează într-o pungă de perfuzie din policlorură de vinil (PVC), poliolefină (PO), polietilenă (PE) sau polipropilenă (PP), conţinând soluţie de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) pentru preparate injectabile.

Pentru doza recomandată de 1680 mg: se extrag din 2 flacoane de Tecentriq 840 mg concentrat douăzeci şi opt ml şi se diluează într-o pungă de perfuzie din policlorură de vinil (PVC), poliolefină (PO), polietilenă (PE) sau polipropilenă (PP), conţinând soluţie de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) pentru preparate injectabile.

După diluare, concentraţia finală a soluţiei diluate trebuie să fie cuprinsă între 3,2 şi 16,8 mg/ml. Punga trebuie întoarsă uşor, pentru a amesteca soluţia, astfel încât să se evite formarea spumei. După pregătirea soluţiei perfuzabile, aceasta trebuie administrată imediat.

Medicamentele cu administrare parenterală trebuie inspectate vizual pentru a depista prezenţa particulelor şi a modificărilor de culoare înainte de administrare. Dacă se observă prezenţa particulelor sau a modificărilor de culoare, soluţia nu trebuie utilizată.

Nu au fost observate incompatibilităţi între Tecentriq şi pungile pentru perfuzie intravenoasă din PVC, PO, PE sau PP, ale căror suprafeţe vin în contact cu produsul. În plus, nu au fost observate incompatibilităţi între membranele filtrului încorporat compus din polietersulfonă sau polisulfonă şi seturile de perfuzie şi alte instrumente utilizate pentru perfuzare, fabricate din PVC, PE, polibutadienă sau polieteruretan. Utilizarea membranelor filtrului încorporat este opţională.

Soluţie diluată
Stabilitatea chimică şi fizică în uz a fost demonstrată pentru cel mult 24 de ore la temperaturi ≤ 30 °C şi pentru cel mult 30 de zile la 2 °C până la 8 °C din momentul pregătirii.

Din punct de vedere microbiologic, soluţia preparată pentru perfuzare trebuie utilizată imediat. Dacă nu este utilizată imediat, perioada de timp şi condiţiile de păstrare înainte de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului şi, în mod normal nu trebuie să depăşească 24 ore, la temperaturi de 2 °C până la 8 °C sau 8 ore la temperatura camerei (≤ 25 °C), doar dacă diluarea s-a efectuat în condiții de asepsie controlate și validate.

Mod de administrare
Tecentriq este destinat administrării intravenoase. Perfuziile nu trebuie administrate intravenos rapid sau în bolus intravenos.

Doza iniţială de Tecentriq trebuie administrată pe durata a 60 minute. Dacă prima perfuzie este bine tolerată, toate perfuziile ulterioare pot fi administrate pe durata a 30 minute.

Nu administraţi simultan cu alte medicamente, prin aceeaşi linie de perfuzie.

Eliminare
Eliberarea Tecentriq în mediul înconjurător trebuie minimizată. Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

Acțiune:

Tecentriq acţionează prin ataşarea de o proteină specifică din organismul dumneavoastră numită receptorul 1 cu rol în controlul morţii celulare programate (PD-L1). Această proteină inhibă sistemul imunitar al organismului (apărare), protejând astfel celulele canceroase de atacul celulelor imune. Prin ataşarea de proteină, Tecentriq ajută sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului.

Compoziție Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

• Substanţa activă este atezolizumab. Fiecare ml conţine atezolizumab 60 mg.
Fiecare flacon de 14 ml conţine atezolizumab 840 mg.
Fiecare flacon de 20 ml conţine atezolizumab 1200 mg.
• După diluare, concentraţia finală a soluţiei diluate trebuie să fie cuprinsă între 3,2 şi 16,8 mg/ml.
• Celelalte componente sunt L-histidină, acid acetic glacial, sucroză, polisorbat 20 şi apă pentru preparate injectabile.

Precauții:

Înainte să vi se administreze Tecentriq, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei în cazul în care:
• aveţi o boală autoimună (o afecţiune în care organismul atacă celulele proprii)
• cancerul de care suferiţi s-a răspândit la nivelul creierului
• aveţi orice antecedente de inflamaţie la nivelul plămânilor (numită pneumonită)
• aveţi sau aţi avut infecţie cronică virală a ficatului, incluzând hepatită B (VHB) sau hepatită C (VHC)
• aveţi infecţie cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) sau sindrom al imunodeficienţei dobândite (SIDA)
• aveți o boală cardiovasculară (la inimă) semnificativă sau tulburări ale sângelui sau leziuni ale organelor datorită fluxului sanguin inadecvat
• aţi avut reacţii adverse grave din cauza altor terapii cu anticorpi monoclonali care ajută sistemul dumneavoastră imunitar să lupte împotriva cancerului
• vi s-au administrat medicamente care să stimuleze sistemul dumneavoastră imunitar
• vi s-au administrat medicamente care să inhibe sistemul dumneavoastră imunitar
• vi s-a administrat un vaccin cu virus viu atenuat
• vi s-au administrat medicamente pentru tratamentul infecțiilor (antibiotice) în ultimele două săptămâni

Dacă oricare dintre acestea sunt valabile în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale înainte de a vi se administra Tecentriq.

Tecentriq poate cauza unele reacţii adverse despre care trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră. Acestea pot să survină după săptămâni sau luni de la administrarea ultimei doze. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre simptomele de mai jos:
• inflamaţie la nivelul plămânului (pneumonită): simptomele pot include tuse nou apărută sau agravată, scurtare a respiraţiei şi durere în piept
• inflamaţie la nivelul ficatului (hepatită): simptomele pot include îngălbenirea pielii sau a ochilor, greaţă, vărsături, sângerări sau vânătăi, urină închisă la culoare şi durere la nivelul stomacului
• inflamaţie la nivelul intestinului (colită): simptomele pot include diaree (scaune apoase, nelegate sau moi), sânge în scaun şi durere la nivelul stomacului
• inflamaţie la nivelul tiroidei, glandelor suprarenale şi hipofizei (hipotiroidism, hipertiroidism, insuficienţă suprarenală sau hipofizită): simptomele pot include oboseală, pierdere în greutate, creştere în greutate, modificări ale dispoziţiei, cădere a părului, constipaţie, ameţeli, dureri de cap, senzaţie intensă de sete, frecvenţă crescută a urinărilor şi tulburări de vedere
• diabet zaharat de tip 1, incluzând o problemă gravă, care uneori poate pune viața în pericol, din cauza prezenţei de acid produs de diabet în sânge (cetoacidoză diabetică): simptomele pot include senzaţie mai accentuată decât în mod normal de foame sau sete, nevoie de a urina mai des, pierdere în greutate, senzaţie de oboseală sau având dificultatea de a gândi clar, respirație cu miros dulceag sau fructat, un gust dulce sau metalic în gură sau un miros diferit al urinii sau transpirației, greață sau vărsături, durere de stomac și respirație profundă sau rapidă
• inflamaţie la nivelul creierului (encefalită) sau inflamaţie a membranei din jurul măduvei spinării şi a creierului (meningită): simptomele pot include rigiditate la nivelul gâtului, dureri de cap, febră, frisoane, vărsături, sensibilitate a ochilor la lumină, confuzie şi somnolenţă
• inflamaţie sau probleme la nivelul nervilor (neuropatie): simptomele pot include slăbiciune musculară şi amorţeală, furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor
• inflamaţie la nivelul pancreasului (pancreatită): simptomele pot include dureri abdominale, greaţă şi vărsături
• inflamaţie a muşchiului inimii (miocardită): simptomele pot include scurtare a respiraţiei, scădere a rezistenţei la efort, senzaţie de oboseală, durere în piept, umflare a gleznelor sau picioarelor, bătăi neregulate ale inimii şi stare de leşin
• inflamaţie a rinichilor (nefrită); simptomele pot include modificări ale producţiei şi culorii urinei, durere pelvină şi umflare a corpului şi care poate duce la insuficienţă renală
• inflamație a mușchilor (miozita); simptomele pot include slăbiciunea mușchilor, oboseală după mersul pe jos sau statul în picioare, alunecare sau cădere și dificultăți la înghițiere sau la respirație
• reacţii severe asociate perfuziei (evenimente care apar pe parcursul administrării perfuziei sau în decurs de o zi de la administrarea perfuziei) pot include febră, frisoane, scurtare a respiraţiei şi înroşire a feţei.
• reacții adverse cutanate severe (RACS); care pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărimi, vezicule pe piele, descuamare a pielii sau leziuni pe piele și/sau ulcerații în gură sau ulcerații la nivelul mucoasei nazale, în zona genitală sau a gâtului.

Dacă observaţi oricare dintre simptomele de mai sus, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Nu încercaţi să vă trataţi cu alte medicamente. Medicul dumneavoastră poate:
• să vă administreze alte medicamente pentru a preveni complicaţiile şi a reduce simptomele.
• să amâne administrarea următoarei doze de Tecentriq.
• opri tratamentul dumneavoastră cu Tecentriq.

Analize şi consultaţii
Înainte de începerea tratamentului, medicul dumneavostră vă va verifica starea generală de sănătate. Vi se vor face, de asemenea, analize de sânge pe parcursul tratamentului.

Copii şi adolescenţi
Acest medicament nu trebuie administrat la copii sau adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. Acest lucru este determinat de faptul că siguranța și eficacitatea Tecentriq nu au fost stabilite la această grupă de vârstă.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Tecentriq are o influenţă minoră asupra capacităţii dumneavoastră de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă vă simţiţi obosit(ă), nu conduceţi vehicule până nu vă simţiţi mai bine.

Reacții adverse ale Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai jos sau dacă acestea se agravează. Acestea pot să survină după săptămâni sau luni de la administrarea ultimei doze. Nu încercaţi să vă trataţi cu alte medicamente.

Tecentriq administrat în monoterapie
Următoarele reacţii adverse au fost raportate în studiile clinice cu Tecentriq administrat singur:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
• febră
• greaţă
• vărsături
• senzaţie foarte puternică de oboseală cu lipsă de energie (fatigabilitate)
• lipsă de energie
• mâncărime a pielii
• diaree
• dureri la nivelul articulaţiilor
• erupţii trecătoare pe piele
• pierdere a poftei de mâncare
• scurtare a respiraţiei
• infecţii ale tractului urinar
• durere de spate
• tuse
• durere de cap

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
• inflamaţie la nivelul plămânilor (pneumonită)
• niveluri scăzute de oxigen, care pot provoca scurtare a respiraţiei ca o consecinţă a inflamaţiei de la nivelul plămânilor (hipoxie)
• dureri de stomac
• durere la nivelul muşchilor şi oaselor
• inflamaţie la nivelul ficatului
• valori crescute ale enzimelor hepatice (arătate prin teste de sânge), care pot fi un semn pentru inflamaţie la nivelul ficatului
• dificultate la înghiţire
• analize de sânge care arată concentraţii scăzute ale potasiului (hipopotasemie) sau sodiului (hiponatremie)
• tensiune arterială mică (hipotensiune arterială)
• scădere a funcţiei glandei tiroide (hipotiroidism)
• reacţie alergică (reacţie asociată perfuziei, hipersensibilitate sau anafilaxie)
• simptome asemănătoare gripei
• frisoane
• inflamaţie la nivelul intestinelor
• scădere a numărului trombocitelor, ceea ce vă poate face mai predispus la învineţire şi sângerare
• concentraţie mare de zahăr în sânge
• răceală obişnuită (rinofaringită)
• durere la nivelul gurii și gâtului
• uscăciunea pielii
• valori anormale ale testelor funcției renale (posibile leziuni renale)
• creștere a funcției glandei tiroide (hipertiroidism)

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
• inflamaţie la nivelul pancreasului
• amorţeli sau paralizie, care pot fi semne ale sindromului ‘Guillain Barré’
• inflamaţie la nivelul membranei din jurul măduvei spinării şi creierului
• concentraţii scăzute ale hormonilor glandei suprarenale
• diabet zaharat de tip 1 (inclusiv cetoacidoză diabetică)
• inflamaţie a mușchilor (miozită)
• pete roşii, uscate, scuamoase de piele îngroşată (psoriazis)
• inflamaţie a rinichilor
• mâncărimi, vezicule pe piele, descuamare a pielii sau leziuni pe piele și/sau ulcerații în gură sau ulcerații la nivelul mucoasei nazale, în zona genitală sau a gâtului, care pot fi severe (reacții cutanate severe)

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
• inflamaţie la nivelul creierului
• miastenia gravis – o boală care provoacă slăbiciune a muşchilor
• inflamaţie a glandei pituitare situată la baza creierului
• concentraţii crescute ale amilazei - pot fi un semn al inflamaţiei pancreasului (arătat în teste)

Alte reacții adverse care au fost raportate (frecvență necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile):
• inflamație a vezicii urinare; semnele și simptomele pot include urinări frecvente și/sau dureroase, nevoie imperioasă de a urina, sânge în urină, durere sau presiune în abdomenul inferior

Tecentriq administrat în asociere cu un medicament antineoplazic

Următoarele reacții adverse au fost raportate în studiile clinice, atunci când Tecentriq este administrat
în asociere cu un medicament antineoplazic:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
• scădere a numărului de celule roșii din sânge, ceea ce poate cauza stări de oboseală și dificultăți la respirație
• scădere a numărului de celule albe din sânge, însoțită sau nu de febră, ceea ce poate crește riscul de infecție (neutropenie, leucopenie)
• scădere a numărului de trombocite, ceea ce vă poate face mai predispus la învineţire şi sângerare (trombocitopenie)
• constipație
• leziuni ale nervilor, care pot cauza senzație de amorțeală, durere și/sau pierdere a funcției motorii (neuropatie periferică)
• glandă tiroidă subactivă (hipotiroidism)
• pierdere a poftei de mâncare
• dificultăţi la respiraţie
• diaree
• greaţă
• mâncărimi ale pielii
• erupţie trecătoare pe piele
• durere la nivelul articulaţiilor
• senzaţie intensă de oboseală (fatigabilitate)
• febră
• durere de cap
• tuse
• dureri la nivelul muşchilor şi oaselor
• vărsături
• durere de spate
• lipsă de energie
• infecţie a plămânilor
• răceală obişnuită (rinofaringită)
• căderea părului
• tensiune arterială mare (hipertensiune arterială)
• umflături la nivelul membrelor superioare și inferioare

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
• teste de sânge care prezintă valori scăzute ale concentraţiilor potasiului (hipopotasemie) sau sodiului (hiponatremie)
• inflamaţie la nivelul gurii sau buzelor
• voce răguşită (disfonie)
• scădere a concentraţiei de magneziu din sânge (hipomagneziemie), ceea ce poate cauza stări de slăbiciune și crampe musculare, amorțeală și durere la nivelul mâinilor și picioarelor
• prezenţa proteinelor în urină (proteinurie)
• stare de leşin
• creşteri ale valorilor enzimelor (evidenţiate în teste), care pot fi semne ale inflamării ficatului
• alterare a simţului gustului (disgeuzie)
• scăderea numărului de limfocite (un tip de celule sanguine albe), care este asociată cu un risc ridicat de infecţii
• valori anormale ale testelor funcției renale (posibile leziuni renale)
• glandă tiroidă hiperactivă (hipertiroidism)
• amețeală
• reacții în urma administrării perfuziei
• infecție severă în sânge (septicemie)

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
• pete roşii, uscate, scuamoase de piele îngroşată (psoriazis)
• mâncărimi, vezicule pe piele, descuamare a pielii sau leziuni pe piele și/sau ulcerații în gură sau ulcerații la nivelul mucoasei nazale, în zona genitală sau a gâtului, care pot fi severe (reacții cutanate severe)

Dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus sau dacă acestea se agravează, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, așa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acestea includ medicamente obţinute fără prescripţie medicală, inclusiv preparate pe bază de plante medicinale.

Administrarea de Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă în sarcină / alaptare:

Sarcina şi contracepţia
• Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să aveţi un copil, cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
• Nu vi se va administra Tecentriq dacă sunteţi gravidă, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră consideră că este necesar. Acest lucru este necesar deoarece nu se cunosc efectele Tecentriq la gravide – este posibil ca acesta să aibă efecte dăunătoare asupra copilului dumneavoastră nenăscut.
• Dacă puteţi rămâne gravidă, trebuie să utilizaţi măsuri contraceptive eficace:
- pe durata tratamentului cu Tecentriq şi
- timp de 5 luni după administrarea ultimei doze.
• Spuneţi medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă pe durata tratamentului cu Tecentriq.

Alăptarea
Nu se cunoaşte dacă Tecentriq trece în laptele uman. Întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă trebuie să opriţi alăptarea sau trebuie să opriţi tratamentul cu Tecentriq.

Prezentare ambalaj:

Tecentriq este un concentrat pentru soluţie perfuzabilă. Acesta este un lichid limpede, incolor până la galben pal.

Tecentriq este disponibil în cutie cu un flacon.

Condiții de păstrare:

Tecentriq va fi păstrat de către profesioniştii din domeniul sănătăţii în spital sau în clinică, în următoarele condiţii:
• Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
• Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi eticheta flaconului după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
• A se păstra la frigider (2°C - 8°C). A nu se congela.
• A se ţine flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.
• Soluţia diluată nu trebuie păstrată mai mult de 24 ore la temperaturi de 2-8°C sau 8 ore la temperatura camerei.
• Nu utilizaţi dacă acest medicament este tulbure, prezintă modificări de culoare sau conţine particule.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Medicul dumneavoastră va arunca orice medicamente care nu mai sunt folosite. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Tecentriq 840 mg, 1200 mg concentrat pentru soluţie perfuzabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.