Prospect Tonsilotren, compr.

Substanța activă: homeopate
Producator: Deutsche Homoopathie-Union Germania
Clasa ATC: [XRNIT]: >> >> >>
Categoria: Apiterapice si homeopate
Grupa farmaceutică: Produse homeopate
Tip: Comprimate

Indicații Tonsilotren, compr.:

Utilizat in afectiuni ale tractului respirator superior cum ar fi: amigdalite acute, de exemplu faringita catarala, faringita cronica, faringita cronica si cronic recurenta, hiperplazia amigdalelor la copii, tonsilectomii.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Tonsilotren® este contraindicat pacientilor alergici la crom.

Administrare Tonsilotren, compr.:

In cazul in care medicul nu recomanda alte doze, doza recomandata in afectiuni acute este de 1-2 comprimate la fiecare ora, in primele doua zile pana la stabilirea unei ameliorari.
In tratamentul ulterior sau in faringitele cronice doza recomandata este de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.
Copii cu varste sub 12 ani: in cazurile acute, doza recomandata este de 1 comprimat ia fiecare doua ore, in primele 1-2 zile. In tratamentul ulterior sau in faringite cronice doza recomandata este de 1 comprimate de 3 ori pe zi.
La copiii cu hiperplazie a amigdalelor faringiene doza recomandata este de 1 comprimat de 3 ori pe zi. Tratamentul trebuie sa dureze cel putin 6-8 saptamani. In faringita cronica recurenta se recomanda repetarea curelor de tratament de 6-8 saptamani de mai multe ori pe an. Este recomandat sa se mentina cat mai mult timp comprimatele la nivelul cavitatii bucale.

Compoziție Tonsilotren, compr.:

Un comprimat contine Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5 mg, Hepar sulfuris trit. D3 10,0 mg, Kalium bichromicum trit. D4 50,0 mg, Silicea trit. D2 5,0 mg, Mercurius bijodatus trit. D8 25,0 mg si excipienti: zahar, lactoza monohidrat, stearat de magneziu.

Precauții:

Nu sunt necesare precautii speciale daca Tonsilotren® este utilizat conform recomandarilor.

Atenționări:

Nu este indicat pacientilor cu hipertiroidism fara consultul in prealabil al unui medic. Produsul contine zahar, 25 mg / comprimat si lactoza, 122,5 mg / comprimat.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Tonsilotren, compr.:

Ocazional s-au raportat eruptii cutanate care dispar dupa intreruperea tratamentului, care se impune in aceasta situatie. Ocazional s-a raportat cresterea volumului de saliva care se regleaza odata cu micsorarea dozei sau cu marirea intervalului dintre administrari.
Administrea unui medicament homeopat poate determina acutizarea temporara a simptomatologiei.
In aceasta situatie trebuie intrerupt tratamentul si pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

Supradozajul:

Ingestia in cantitati mari (continutul unei cutii) poate provoca la persoanele cu intoleranta la lactoza tulburari la nivelul tubului digestiv sau poate avea efect purgativ. In astfel de situatii pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu sunt cunoscute. Indicatie generala: efectul unui medicament homeopat poate fi influentat nefavorabil de catre factori generali daunatori ce tin de stilul de viata ca si de catre stimulanti (alcool, cafea).

Administrarea de Tonsilotren, compr. în sarcină / alaptare:

Ca orice medicament Tonsilotren® se va utiliza in perioada respectiva doar cu avizul prealabil al medicului.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 3 blistere a cate 20 comprimate.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25° C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă homeopate:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Tonsilotren, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Tonsilotren, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.