Prospect TRIAMPUR COMPOSITUM, compr.

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [C03EA]: sistem cardiovascular >> diuretice >> combinatii diuretice si agenti de economisire de potasiu >> combinatii de diuretice moderate si diuretice cu economie de K

Indicații TRIAMPUR COMPOSITUM, compr.:

- edemele cardiace,
- hepatice,
- renale,
- insuficienta cardiaca congestiva (formele usoare si moderate),
- hipertensiunea arteriala (formele moderate si severe).

Contraindicații:

Insuficiena renala ,insuficienta hepatica severa, sarcina si lactatia, hiperkaliemia, hipernatriemia si hipercalcemia, hipersensibilitatea la preparat.
Interactiuni antihipertensivele, barbituricele, fenotiazinele, vasodilatatoarele cresc efectul antihipertensiv al Triampur-compositum.

Triampur-compositum scade efectul antidiabeticelor orale.

Administrarea concomitenta cu saruri de potasiu, diuretice care economisesc potasiu sau acid acetilsalicilic creste riscul hiperkaliemiei.

Administrare TRIAMPUR COMPOSITUM, compr.:

Cate 2-4 comprimate pe zi. In tratamentul de durata cate 1 comprimat pe zi.

Acțiune:

Combinatia unui diuretic tiazidic (hydrochlo-rothiazidum) cu un antikaliuretic (triamterenum) exclude riscul hipokaliemiei care ar putea fi provocat de hidroclorotiazid singur în tratamentul de durata.

Compoziție TRIAMPUR COMPOSITUM, compr.:

Hydrochlorothiazidum 12,5 mg
Triamterenum 25 mg

Precauții:

Diabetul zaharat, guta.

Atenționări:

- greata,
- varsaturi,
- cefalee,
- hipotensiune arteriala.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRIAMPUR COMPOSITUM, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRIAMPUR COMPOSITUM, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.