Prospect Triplixam comprimate filmate

Substanța activă: combinatii
Producator: Servier Irlanda
Clasa ATC: [C09BX]: >> >> >>
Triplixam 2,5 mg/0,625 mg/5 mg comprimate filmate
Triplixam 5 mg/1,25 mg/5 mg comprimate filmate
Triplixam 5 mg/1,25 mg/10 mg comprimate filmate
Triplixam 10 mg/2,5 mg/5 mg comprimate filmate
Triplixam 10 mg/2,5 mg/10 mg comprimate filmate

Indicații Triplixam comprimate filmate:

Triplixam este o combinaţie de trei substanţe active: perindopril, indapamidă şi amlodipină. Este un medicament antihipertensiv utilizat în tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială).

Pacienţii care primesc deja combinaţia în doză fixă perindopril/indapamidă şi amlodipină sub formă de comprimate separate, pot lua în schimb un comprimat de Triplixam care conţine cele trei substanţe active în aceeaşi concentraţie.

Fiecare dintre substanţele active reduce tensiunea arterială şi acţionează împreună pentru a vă controla tensiunea arterială:
- Perindoprilul aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Acestea acţionează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce face mai uşoară pomparea de către inima dumneavoastră a sângelui în vasele de sânge.
- Indapamida este un diuretic (care aparţine unei clase de medicamente numite derivaţi de sulfonamidă cu un inel indolic). Diureticele măresc cantitatea de urină produsă de către rinichi. Cu toate acestea, indapamida este diferită de alte diuretice, deoarece determină doar o creştere uşoară a cantităţii de urină produsă.
- Amlodipina este un blocant al canalelor de calciu (care aparţine unei clase de medicamente numite dihidropiridine). Acţionează prin relaxarea vaselor de sânge, astfel încât sângele să treacă mai uşor prin acestea.

Contraindicații:

Nu luaţi Triplixam
- dacă sunteţi alergic la perindopril sau la orice alt inhibitor al ECA, la indapamidă sau la orice altă sulfonamidă, la amlodipină sau la orice altă dihidropiridină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament,
- dacă aţi prezentat simptome cum sunt respiraţie şuierătoare, umflare a feţei sau limbii, senzaţie de mâncărime intensă sau erupţii trecătoare severe pe piele asociate cu terapia anterioară cu inhibitori ai ECA sau dacă dumneavoastră sau un membru al familiei a prezentat aceste simptome, în orice alte circumstanţe (o afecţiune numită angioedem),
- dacă aveţi o afecţiune severă a ficatului sau aveţi o afecţiune numită encefalopatie hepatică (boală a creierului cauzată de afecţiuni ale ficatului),
- dacă sunteţi suspectat că aveţi insuficienţă cardiacă decompensată netratată (retenţie severă de apă, dificultăţi la respiraţie),
- dacă luaţi medicamente non-antiaritmice care pot produce bătăi neregulate ale inimii ce pot pune viaţa în pericol (torsada vârfurilor),
- dacă aveţi o îngustare a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau şoc cardiogen (situaţie în care inima nu este capabilă să asigure organismului cantitatea necesară de sânge),
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă după un infarct miocardic,
- dacă aveţi tensiune arterială foarte mică (hipotensiune arterială severă),
- dacă aveţi valori mici ale potasiului în sânge,
- dacă aveţi probleme severe ale rinichilor,
- dacă efectuați şedinţe de dializă,
- dacă aveţi probleme moderate ale rinichilor (pentru Triplixam în concentraţiile 10 mg/2,5 mg/5 mg şi 10 mg/2,5 mg/10 mg),
- dacă sunteți gravidă în mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine să evitaţi utilizarea Triplixam la începutul sarcinii – vezi punctul referitor la sarcină),
- dacă alăptaţi,
- dacă aveţi diabet zaharat sau probleme ale rinichilor şi sunteţi tratat cu aliskiren.

Administrare Triplixam comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Înghiţiţi comprimatul cu un pahar cu apă, de preferat dimineaţa, înainte de masă. Medicul va decide doza corectă pentru dumneavoastră. Această doză este, de obicei, un comprimat administrat odată pe zi.

Dacă luaţi mai mult Triplixam decât trebuie
Dacă luaţi prea multe comprimate, tensiunea dumneavoastră arterială poate deveni mică sau periculos de mică, asociată cu greaţă, vărsături, crampe, ameţeală, somnolenţă, senzaţie de confuzie, oligurie (eliminarea unei cantităţi mai mici de urină decât normal), anurie (nu se mai produce sau elimină urină).

Puteţi simţi ușoară stare de confuzie, senzaţie de leşin sau slăbiciune. Dacă scăderea tensiunii arteriale este destul de severă, poate apărea şoc. Puteţi avea senzaţia de piele umedă şi rece şi vă puteţi pierde conştienţa. Dacă luaţi prea multe comprimate de Triplixam, solicitaţi imediat ajutor medical.

Dacă uitaţi să luaţi Triplixam
Este important să vă luaţi medicamentul în fiecare zi, deoarece tratamentul regulat este mai eficace. Cu toate acestea, dacă uitaţi să luaţi o doză de Triplixam, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Triplixam
Deoarece tratamentul pentru tensiunea arterială mare este, de obicei, pe toată durata vieţii, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe acest medicament.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Triplixam comprimate filmate:

- Substanțele active sunt perindopril arginina, indapamida și amlodipina
Un comprimat filmat de Triplixam 2,5/0,625/5 mg conține perindopril 1,6975 mg echivalent cu perindopril arginină 2,5 mg, indapamidă 0,625 mg şi amlodipină besilat 6,935 mg echivalent cu amlodipină 5 mg.
Un comprimat filmat de Triplixam 5/1,25/5 mg conține perindopril 3,395 mg echivalent cu perindopril arginină 5 mg, indapamidă 1,25 mg şi amlodipină besilat 6,935 mg echivalent cu amlodipină 5 mg.
Un comprimat filmat de Triplixam 5/1,25/10 mg conține perindopril 3,395 mg echivalent cu perindopril arginină 5 mg, indapamidă 1,25 mg şi amlodipină besilat 13,870 mg echivalent cu amlodipină 10 mg.
Un comprimat filmat de Triplixam 10/2,5/5 mg conține perindopril 6,790 mg echivalent cu perindopril arginină 10 mg, indapamidă 2,5 mg şi amlodipină besilat 6,935 mg echivalent cu amlodipină 5 mg.
Un comprimat filmat de Triplixam 10/2,5/10 mg conține perindopril 6,790 mg echivalent cu perindopril arginină 10 mg, indapamidă 2,5 mg şi amlodipină besilat 13,870 mg echivalent cu amlodipină 10 mg.

- Celelalte componente sunt:
- Nucleu: Componentă carbonat de calciu amidon: carbonat de calciu 90 %, amidon pregelatinizat de porumb 10%, celuloză microcristalină (E460), croscarmeloză sodică (E468), stearat de magneziu (E572), dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon pregelatinizat.
- Film: glicerol (E422), hipromeloză 6mPa.s(E464), macrogol 6000, stearat de magneziu (E572), dioxid de titan (E171).

Precauții:

Înainte să luaţi Triplixam, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale:
- dacă aveţi cardiomiopatie hipertrofică (afecţiune a musculaturii cardiace) sau stenoză a arterei renale (îngustare a arterei care irigă cu sânge rinichiul),
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă sau orice alte probleme ale inimii,
- dacă aveţi creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă,
- dacă aveţi probleme ale ficatului,
- dacă aveţi o boală de colagen (o boală de piele), cum sunt lupusul eritematos sistemic sau sclerodermia,
- dacă aveţi ateroscleroză (îngroşare a arterelor),
- dacă trebuie să faceţi analize pentru a verifica funcţionarea glandei paratiroide,
- dacă aveţi gută,
- dacă aveţi diabet zaharat,
- dacă urmaţi un regim alimentar cu restricţie de sare sau utilizaţi înlocuitori de sare care conţin potasiu (o valoare bine echilibrată a potasiului în sânge este esenţială),
- dacă luaţi litiu sau diuretice care economisesc potasiu (spironolactonă, triamteren), deoarece utilizarea lor împreună cu Triplixam trebuie evitată,
- dacă luaţi aliskiren (medicament utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari),
- dacă sunteţi vârstnic şi doza dumneavoastră trebuie crescută,
- dacă aţi avut reacţii de fotosensibilitate,
- dacă aparţineţi rasei negre, puteţi avea o incidenţă mai mare de angioedem (umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, care poate produce dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie) şi eficienţă mai mică la reducerea tensiunii arteriale,
- dacă efectuaţi şedinţe de dializă cu membrane cu flux mare,
- dacă aveţi probleme ale rinichilor,
- dacă aveţi prea mult acid în sânge, ceea ce poate produce accelerarea respiraţiei,
- dacă aveţi insuficienţă circulatorie cerebrală (tensiune arterială mică a sângelui la nivelul creierului),
- dacă manifestaţi umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului ce poate produce dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie, care poate să apară în orice moment în timpul tratamentului, întrerupeţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda analize de sânge pentru a verifica dacă aveţi valori mici ale sodiului sau potasiului sau valori mari ale calciului.
Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. Triplixam nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă sunteți gravidă în mai mult de 3 luni,deoarece, dacă este utilizat în acest stadiu al sarcinii, vă poate afecta grav copilul.

De asemenea, trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau personalul medical când luaţi Triplixam:
- dacă urmează să vi se efectueze anestezie şi/sau intervenţie chirurgicală,
- dacă aţi avut de curând diaree sau vărsături sau dacă sunteţi deshidratat,
- dacă efectuaţi şedinţe de dializă sau afereză LDL (care vă îndepărtează colesterolul din sânge cu ajutorul unui aparat),
- dacă urmaţi un tratament de desensibilizare pentru reducerea efectelor alergiei la înţepăturile de albină sau viespe,
- dacă urmează să vi se efectueze un examen medical care necesită injectarea unei substanţe de contrast care conţine iod (o substanţă care face ca organele, cum sunt rinichiul sau stomacul, să fie vizibile la razele X).

Copii şi adolescenţi
Triplixam nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Triplixam vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

În cazul în care comprimatele vă fac să vă simţiţi rău, ameţit sau obosit, sau vă provoacă dureri de cap, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje, şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Reacții adverse ale Triplixam comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, opriţi imediat administrarea medicamentului şi adresaţi-vă urgent medicului dumneavoastră:
- respiraţie şuierătoare subită, durere în piept, scurtare a respiraţiei sau dificultăţi de respiraţie (mai puţin frecvente) (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)
- umflare a pleoapelor, feţei sau buzelor (mai puţin frecvente) (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)
- umflare a gurii, limbii şi gâtului, care poate provoca dificultăţi mari de respiraţie (mai puţin frecvente) (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)
- reacţii severe la nivelul pielii, incluzând erupţie trecătoare intensă pe piele, urticarie, înroşirea pielii pe tot corpul, mâncărimi severe, apariţia de vezicule, cojirea şi umflarea pielii, inflamarea mucoaselor (sindrom Stevens-Johnson) sau alte reacţii alergice (foarte rare) (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)
- ameţeală severă sau leşin, (frecvente) (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- infarct miocardic (foarte rare) (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane), bătăi neobişnuit de rapide sau anormale ale inimii (cu frecvenţă necunoscută), bătăi neregulate ale inimii care pot pune viaţa în pericol (cu frecvenţă necunoscută)
- inflamare a pancreasului, care poate provoca dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de senzaţie puternică de rău (foarte rare) (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane).

În ordine descrescătoare a frecvenţei, recţiile adverse pot include:
- Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): Durere de cap, ameţeli, palpitaţii (vă simţiţi bătăile inimii), înroşire trecătoare a feţei şi gâtului, vertij, senzaţie de amorţeală sau furnicături la nivelul membrelor, tulburări de vedere (inclusiv vedere dublă), tinitus (senzaţie de zgomote în urechi), uşoară stare de confuzie din cauza tensiunii arteriale mici, tuse, scurtare a respiraţiei, tulburări gastrointestinale (greaţă, vărsături, dureri abdominale, tulburări ale gustului, dispepsie sau dificultăţi de digestie, diaree, constipaţie), reacţii alergice (cum sunt erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi), crampe musculare, senzaţie de oboseală, umflare a gleznelor (edem)

- Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane): Tulburări ale dispoziţiei, anxietate, depresie, tulburări ale somnului, tremurături, urticarie, leşin, pierderea senzaţiei de durere, rinită (nas înfundat sau cu secreţii abundente), tulburări intestinale, cădere a părului, purpură (puncte roşii pe piele), decolorare a pielii, mâncărimi pe piele, transpiraţii, durere în piept, dureri articulare sau musculare, dureri de spate, durere, senzaţie de rău, probleme ale rinichilor, probleme la urinat, necesitate crescută de a urina în timpul nopţii, creşterea numărului de urinări, imposibilitatea de a avea erecţie, febră sau temperatură mare, disconfortul sau mărirea sânilor la bărbaţi, creştere sau scădere a greutăţii corporale, creştere a numărului unor celule ale sângelui, valori mari ale potasiului în sânge, hipoglicemie (valori foarte mici ale zahărului în sânge), valori mici ale sodiului în sânge, bătăi rapide ale inimii, vasculită (inflamare a vaselor de sânge), reacţii de fotosensibilitate (modificare a aspectului pielii) după expunerea la soare sau la radiaţii artificiale UVA, grupuri de vezicule pe piele, umflare a mâinilor, gleznelor sau picioarelor, creştere a valorilor creatininei şi ureei din sânge, căderi, uscăciune a gurii.

- Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane): Confuzie, modificări ale parametrilor de laborator: valori crescute ale enzimelor hepatice, valori mari ale bilirubinei serice.

- Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane): Scădere a numărului de celule albe din sânge, scădere a numărului de trombocite (care determină apariţia mai uşoară a învineţirii şi sângerării nazale), anemie (scădere a numărului de celule roşii din sânge), tulburări cardiovasculare (bătăi neregulate a le inimii, angină pectorală (dureri la nivelul pieptului, maxilarului şi spatelui, apărute în urma efortului fizic şi cauzate de probleme ale fluxului de sânge la nivelul inimii), accident vascular cerebral), pneumonie eozinofilică (o formă rară de pneumonie), umflare a gingiilor, reacţii severe la nivelul pielii, incluzând erupţie trecătoare intensă pe piele, înroşirea pielii pe tot corpul, mâncărimi severe, apariţia de vezicule, cojirea şi umflarea pielii, eritem polimorf (erupţie pe piele care frecvent debutează cu pete roşii, pruriginoase la nivelul feţei, braţelor şi picioarelor), gingii umflate, sensibile sau care sângerează, funcţionare anormală a ficatului, inflamare a ficatului (hepatită), probleme severe ale rinichilor, îngălbenire a pielii (icter), umflare a abdomenului (gastrită), tulburări la nivelul nervilor care pot produce slăbiciune, furnicături sau amorţeli, tensiune musculară crescută, hiperglicemie, valori mari ale calciului în sânge, accident vascular cerebral posibil ca urmare a tensiunii arteriale foarte mici.

- Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): Encefalopatie hepatică (o afecţiune a creierului cauzată de afectarea ficatului). Dacă aveţi lupus eritematos sistemic (un tip de boală de colagen), acesta se poate agrava.

Pot să apară modificări ale parametrilor de laborator (analize de sânge). Medicul dumneavoastră vă poate recomanda analize de sânge pentru a vă urmări starea.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Triplixam împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Nu luaţi aliskiren (utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari) dacă aveţi diabet zaharat sau problem ale rinichilor.

Nu trebuie să luaţi Triplixam împreună cu:
* litiu (utilizat pentru tratamentul afecţiunilor mentale cum sunt mania, tulburarea maniacodepresivă şi depresia recurentă),
* diuretice care economisesc potasiu (de exemplu, triamteren, amilorid), suplimente de potasiu sau substituenţi de sare care conţin potasiu,
* dantrolen (perfuzie) utilizat pentru tratamentul hipertermiei maligne în timpul anesteziei (simptome care includ febră foarte mare şi rigiditate musculară),
* estramustină (utilizată pentru tratamentul cancerului),
* alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari: inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei şi blocanţi ai receptorilor de angiotensină.

Tratamentul cu Triplixam poate fi influenţat de administrarea altor medicamente. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente, deoarece pot fi necesare precauţii speciale:
* alte medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari, inclusiv aliskiren, diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină produsă de către rinichi),
* diuretice care economisesc potasiu utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace: eplerenonă şi spironolactonă în doze cuprinse între 12,5 mg şi 50 mg pe zi,
* medicamente anestezice,
* substanţe de contrast iodate,
* bepridil (utilizat pentru tratamentul anginei pectorale),
* moxifloxacină, sparfloxacină (antibiotice utilizate pentru tratamentul infecţiilor),
* metadonă (utilizată pentru tratamentul dependenţei),
* dofetilidă, ibutilidă, bretilium, cisapridă, difemanil, procainamidă, chinidină, hidrochinidină, disopiramidă, amiodaronă, sotalol (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii),
* verapamil, diltiazem (medicamente pentru inimă),
* digoxin sau alte glicozide cardiace (pentru tratamentul afecţiunilor inimii),
* unele antibiotice utilizate pentru tratamentul infecţiilor, cum sunt rifampicina, eritromicina, claritromicina,
* itraconazol, ketoconazol, amfotericină B administrată injectabil (pentru tratamentul afecţiunilor fungice),
* alopurinol (pentru tratamentul gutei),
* mizolastină, terfenadină sau astemizol (antihistaminice pentru febra fânului sau alergii),
* corticosteroizi utilizaţi pentru tratamentul diferitelor afecţiuni, inclusiv astmul broşic sever şi artrita reumatoidă şi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu, ibuprofen) sau doze mari de salicilaţi (de exemplu, acid acetilsalicilic),
* imunosupresoare utilizate pentru tratamentul afecţiunilor autoimune sau după operaţiile de transplant, pentru a preveni rejetul (de exemplu, ciclosporină, tacrolimus),
* tetracosactidă (pentru tratamentul bolii Crohn),
* săruri de aur, în special administrate intravenos (utilizate pentru tratamentul simptomelor poliartritei reumatoide),
* halofantrină (utilizată pentru tratamentul unor anumite tipuri de malarie),
* baclofen utilizat pentru tratamentul rigidităţii musculare, care apare în boli cum este scleroza multiplă,
* medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina sau metforminul,
* calciu, incluzând suplimentele care conţin calciu,
* laxative stimulante (de exemplu, Senna),
* medicamente pentru tratamentul cancerului,
* vincamină (utilizată pentru tratamentul simptomatic al afecţiunilor cognitive la vârstnici, inclusiv tulburările de memorie),
* medicamente pentru tratamentul tulburărilor mentale cum sunt depresia, anxietatea, schizofrenia (de exemplu, antidepresive triciclice, antipsihotice, antidepresive asemănătoare imipraminei, neuroleptice),
* pentamidină (utilizată pentru tratamentul pneumoniei),
* ritonavir, indinavir, nelfinavir (numite inhibitori de protează, utilizate pentru tratamentul HIV),
* hypericum perforatum (sunătoare),
* trimetoprim (pentru tratamentul infecţiilor),
* heparină (medicamente utilizate pentru subţierea sângelui),
* medicamente utilizate pentru tratamentul valorilor scăzute ale tensiunii arteriale, a şocului sau astmului bronşic (de exemplu, efedrină, noradrenalină sau adrenalină), * nitroglicerină şi alţi nitraţi, sau alte vasodilatatoare care pot scădea suplimentar tensiunea arterială.

Triplixam împreună cu alimente şi băuturi
Persoanele care utilizează Triplixam nu trebuie să consume suc de grepfrut şi grepfrut, deoarece acestea pot determina o creştere a valorilor substanţei active amlodipină în sânge, ceea ce poate provoca o creştere neprevăzută a efectului Triplixam de scădere a tensiunii arteriale.

Administrarea de Triplixam comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. În mod obişnuit, medicul dumneavoastră vă va sfătui să opriţi utilizarea Triplixam înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda să luaţi alt medicament în loc de Triplixam. Triplixam nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă sunteți gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece, dacă este administrat după luna a treia de sarcină, vă poate afecta grav copilul.

Alăptarea
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau urmează să începeţi să alăptaţi. Triplixam nu este recomandat mamelor care alăptează şi medicul dumneavoastră vă poate recomanda alt tratament dacă doriţi să alăptaţi, mai ales dacă este vorba despre un copil nou-născut sau născut prematur.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele de Triplixam 2,5/0,625/5 mg sunt comprimate filmate de culoare albă, ovale, cu lungime de 8,5 mm și lățime de 4,5 mm, gravate cu pe o față și cu pe cealaltă față.
Comprimatele de Triplixam 5/1,25/5 mg sunt comprimate filmate de culoare albă, ovale, cu lungime de 9,75 mm și lățime de 5,16 mm, gravate cu pe o față și cu pe cealaltă față.
Comprimatele de Triplixam 5/1,25/10 mg sunt comprimate filmate de culoare albă, ovale, cu lungime de 10,7 mm și lățime de 5,66 mm, gravate cu pe ofață și cu pe cealaltă față.
Comprimatele de Triplixam 10/2,5/5 mg sunt comprimate filmate de culoare albă, ovale, cu lungime de 11,5 mm și lățime de 6,09 mm, gravate cu pe o față și cu pe cealaltă față.
Comprimatele de Triplixam 10/2,5/10 mg sunt comprimate filmate de culoare albă, ovale, cu lungime de 12,2 mm și lățime de 6,46 mm, gravate cu pe o față și cu pe cealaltă față.

Comprimatele sunt disponibile în cutii cu 30, 60 (2 flacoane a 30 comprimate filmate), 90 (3 flacoane a 30 comprimate filmate), 100 și 500 comprimate filmate (5 flacoane a 100 comprimate filmate).

Capacul flacoanelor este prevăzut cu silicagel. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Pentru flaconul cu 30 comprimate filmate, stabilitatea pentru utilizare este de 30 de zile de la prima deschidere a flaconului. Pentru flaconul cu 100 comprimate filmate, stabilitatea pentru utilizare este de 100 de zile de la prima deschidere a flaconului.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Triplixam comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Triplixam comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.