Prospect Leridip 9,4 mg, comprimate filmate

Substanța activă: lercanidipinum
Producator: Berlin Chemie AG Germania
Clasa ATC: [C08CA]: sistem cardiovascular >> blocanti de calciu >> blocanti de calciu cu efecte preponderent vasculare >> dyhidropyridine derivati
Categoria: Hipertensiunea arteriala - HTA
Grupa farmaceutică: blocantelor de calciu
Tip: Comprimate filmate

Indicații Leridip 9,4 mg, comprimate filmate:

De ce vi s-a prescris Leridip?
Leridip v-a fost prescris de medicul dumneavoastra pentru tratamentul valorilor mari ale tensiunii arteriale, afectiune denumita hipertensiune arteriala.

Contraindicații:

Cand NU trebuie sa luati Leridip?
Nu trebuie sa luati Leridip in cazul in care ati avut reactii alergice la alte substante inrudite (cum sunt amiodipina, nicardipina, felodipina, isradipina, nifedipina sau lacidipina) sau la orice alta substanta din compozitia medicamentului. Celelalte substante din compozitie sunt prezentate mai sus.
Nu luati Leridip daca sunteti insarcinata sau alaptati. Daca doriti sa ramaneti insarcinata sau nu folositi metode contraceptive, nu luati Leridip. Daca sunteti in tratament cu Leridip si suspectati o sarcina, adresati-va medicului.
Nu luati Leridip in cazul in care suferiti de urmatoarele afectiuni cardiace: insuficienta cardiaca congestiva netratata, obstacol in ejectia sangelui din ventriculul stang, angina pectorala instabila (angina de repaus sau agravata) sau ati suferit un infarct miocardic in urma cu cel mult o luna.
De asemenea, nu luati Leridip in caz de afectiuni hepatice sau renale severe.
Nu luati Leridip concomitent cu medicamente continand ciclosporine.
De asemenea, trebuie evitat sucul de grapefuit.

Administrare Leridip 9,4 mg, comprimate filmate:

Cand si cum trebuie sa iau Leridip?
Utilizati Leridip asa cum v-a prescris medicul. Doza uzuala este de un comprimat filmat zilnic, la aceeasi ora, preferabil dimineata cu cel putin 15 minute inainte de micul dejun, deoarece o masa bogata in grasimi poate creste semnificativ valorile sanguine ale lercanidipinei.
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu apa.
NU DEPASITI DOZA PRESCRISA

Ce trebuie sa faceti daca uitati sa luati Leridip?
Luati imediat doza obisnuita si continuati tratamentul in ziua urmatoare asa cum v-a fost prescris de medic.

Compoziție Leridip 9,4 mg, comprimate filmate:

Un comprimat filmat de Leridip contine ca substanta activa lercanidipina 9,4 mg sub forma de clorhidrat de lercanidipina 10 mg. Leridip comprimate filmate contine, de asemenea, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, polividona, stearat de magneziu, hidroxipropilmetilceloza, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid de fier (E 172).

Leridip face parte din clasa blocantelor de calciu (clasa dihidropiridine), care sunt utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale.

Precauții:

Ce alte precautii trebuie luate la tratamentul cu Leridip?
Daca suferiti de afectiuni hepatice sau renale, in forme usoare sau moderate sau sunteti dependenti de dializa, informati medicul pentru a putea ajusta adecvat doza.
Se recomanda prudenta si in cazul in care aveti alte afectiuni cardiace si/sau daca aveti nevoie de un pacemaker. Medicul dumneavoastra trebuie informat despre oricare dintre aceste afectiuni prezentate mai sus inainte sa va prescrie Leridip.

Leridip nu trebuie utilizat de pacienti sub 18 ani.

Reacții adverse ale Leridip 9,4 mg, comprimate filmate:

Ce efecte nedorite pot sa apara?
Ocazional pot sa apara unele efecte nedorite cum sunt inrosirea fetei, edeme ale gleznelor sau picioarelor, palpitatii, dureri de cap, ameteli. Uneori pot sa apara tulburari gastro-intestinale cum sunt dispepsie, greata, varsaturi, dureri epigastrice si diaree, cresterea volumului urinar, eruptii cutanate, oboseala, somnolenta, dureri musculare.
Rareori se poate produce scaderea accentuata a presiunii sangelui (situatie in care puteti avea ameteli).
Pentru alte medicamente din grupa dihidropiridinelor s-a raportat ocazional umflarea gingiilor. La pacientii cu angina pectorala, aceste medicamentele pot duce. la cresterea frecventei sau severitatii crizelor. Daca in timpul tratamentului cu Leridip observati aparitia oricaruia dintre efectele nedorite descrise mai sus, informati imediat medicul.

DACA OBSERVATI ORICE ALTE REACTII NEDORITE, INFORMATI IMEDIAT MEDICUL.

Cand raportati orice elect nedorit, va rugam sa mentionati si orice alta medicatie concomitenta sau tratamentul ocazional pe care il urmati.

Supradozajul:

Daca ati luat o doza mai mare decat cea prescrisa (supradozaj), solicitati imediat asistenta medicala si, daca este posibil, luati comprimatele si/sau ambalajul cu dumneavoastra cand mergeti la spital.
Depasirea dozei corecte poate provoca scaderea prea mare a tensiunii arteriale si batai neregulate si mai frecvente ale inimii. De asemenea, poate duce la pierderea constientei.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ce se intampla daca luati alte medicamente?
Informati intotdeauna medicul daca luati alte medicamente, inclusiv cele care se elibereaza fara prescriptie medicala.

In cazul in care luati alte medicamente pentru tratamentul valorilor mari ale presiunii sanguine, cum sunt blocante beta-adrenergice, diuretice sau inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, puteti utiliza concomitent in siguranta Leridip , dar discutati intotdeauna mai intai cu medicul.
Daca luati concomitent medicamente cum sunt cimetidina in doze mai mari de 800 mg zilnic, digoxina sau midazolam (in mod regulat), poate fi necesara supravegherea dumneavoastra in timpul tratamentului cu Leridip®. Informati medicul daca luati oricare din aceste produse.
Se recomanda prudenta in cazul tratamentelor concomitente cu unul dintre urmatoarele medicamente: rifampicina, terfenadina, astemizol, amiodarona, chinidina. Informati medicul despre oricare din aceste tratamente; acesta va va putea da recomandarile adecvate.
Se recomanda, de asemenea, prudenta administrarea de anticonvulsive cum sunt fenitoina sau carbamazepina.

Antifungicele orale (ketoconazol, itraconazol), antibiotice macrolide (eritromicina, troleandomicina) si antiviralele orale pentru tratamentul infectiei HIV (ex. ritonavir) pot creste efectele Leridip® si de aceea se vor evita. Daca Leridip® se va administra in acelasi timp cu medicamente continand ciclosporine, efectul ambelor medicamente poate fi crescut. De aceea nu trebuie administrate impreuna.

Deoarece sucul de grapefruit poate creste efectele Leridip®, trebuie evitat.
Alcoolul etilic poate creste efectele antihipertensivelor si, de aceea, se recomanda evitarea sau limitarea stricta a consumului de bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu Leridip®.

Prezentare ambalaj:

Cutii cu 2 blistere continand cate 14 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

Cum trebuie sa pastrez comprimatele de Leridip?
Va rugam sa pastrati comprimatele de Leridip in ambalajul original. Cutia trebuie pastrata la temperaturi intre 15-25 grade C.

NU LASATI MEDICAMENTELE LA INDEMANA COPIILOR!

Nu utilizati comprimatele dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Nu uitati! Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu il recomandati niciodata altei persoane.
Alte medicamente cu substanța activă lercanidipinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Leridip 9,4 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Leridip 9,4 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.