Prospect Aflamil, comprimate filmate

Substanța activă: aceclofenacum
Producator: Richter Gedeon Plc Ungaria
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi
Grupa farmaceutică: Derivati ai acidului acetic si substante inrudite
Tip: Comprimate

Indicații Aflamil, comprimate filmate:

Aflamil este un medicament cu actiune analgezica si anti-inflamatorie.

Este recomandat in tratamentul afectiunilor acute sau cronice ale articulatiilor/aparatului locomotor.

Contraindicații:

Nu utilizati Aflamil:
Aflamil nu trebuie administrat daca: sunteti alergic la substanta activa, la alte anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) (de exemplu diclofenac) sau la oricare dintre excipienti. ati suferit de astm bronsic, eruptii cutanate sau rinita acuta, ca urmare a ingestiei de acid acetilsalicilic.
Ati suferit de ulcer gastric sau duodenal recidivant sau aveti ulcer gastro-duodenal activ, aveti hemoragie digestiva sau de alta natura in cazul in care sunteti insarcinata sau alapatati, suferiti de afectiuni severe ale inimii, rinichilor sau ficatului (insuficienta cardiaca, renala sau heapatica severa).

Aveti grija deosebita cu Aflamil. Ce trebuie sa-i spuneti medicului dvs.

Administrare Aflamil, comprimate filmate:

Acest medicament trebuie administrat in dozele si pe perioada de timp recomandate de medicul dumneavoastra. In cazul cand nu a fost prescris altfel de catre medic, doza maxima recomandata este de 100 mg aceclofenac (1 comprimat filmat Aflamil) de doua ori pe zi (un comprimat filmat dimineata si un comaprimat filmat seara).

Este foarte important sa urmati recomandarea meadicului, daca suferiti de afectiuni renale sau hepatiace sau daca sunteti o persoana varstnica.

Daca ati utilizat mai multe comprimate filmate Aflamil decat ar trebui Adresati-va medicului dumneavoastra sau sectiei de urgente de la cel mai apropiat spital, deoarece consecintele supradozajului accidental sau delibearat pot impune interventia medicului.

Compoziție Aflamil, comprimate filmate:

Un comprimat filmat Aflamil contine aceclofenac 100 mg.

Precauții:

Inainte de a va fi recomandat Aflamil comprimate filmate?
Informati medicul dumneavoastra daca suferiti de orice alta afectiune - in special afectiuni renale si hepatice, afectiuni cardiace sau ale aparatului circulator, tulburari de coagulare, probleme de urianare sau daca ati suferit in trecut de ulcer gastric sau duodenal.

Atenționări:

Puteti sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in timp ce utilizati Aflamil?

Medicul dumneavoastra va stabili in ce masura aveti restrictii pentru conducerea vehiculelor sau foalosirea utilajelor, avand in vedere gravitatea reacatiilor adverse pe care le-ati prezentat. Este necesar sa va consultati intotdeauna cu medicul dumneaavoastra asupra acestor probleme, deoarece puteti sa va asumati efectuarea acestor activitati numai daca aveti acordul sau.

Reacții adverse ale Aflamil, comprimate filmate:

Ca orice alt medicament, Aflamil poate sa aiba si reactii adverse. Astfel, in timpul tratamentului, pot sa apara: cefalee, slabiciune, ameteli, tulburari de somn, eruptii cutanate alergice, scaderea apetitualui, greata, varsaturi, dureri de stomac, arsuri gastriace, diaree sau constipatie si inflamarea mucoasei bucale.

Alte reactii adverse, mai rare, includ palapitatii (batai ale inimii accelerate sau neregulate), edem (acumulare de lichid in tesuturile moi), dureri la nivelul membrelor inferioare si tremor.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, trebuie sa informati medicul dumneavoastra. In cazul aparitiei scaunului negru, trebuie sa intrerupeti administrarea de Aflamil comprimate filmate si sa solicitati imediat asistenta medicala.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Puteti sa utilizati Aflamil impreuna cu alte mediacamente?

Trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra daca luati orice alt medicament - inclusiv medicamente fara prescriptie medicala.
Unele dintre aceste medicamente (de exemplu medicamentele care impiedica coagularea sangelui, numite anti-coagulante, digoxina, fenitoina) pot sa influenteze efectul Aflamil. De aceea, puteti sa va administrati Aflamil concomitent cu alte medicamente, numai cu acordul medicului.

Administrarea de Aflamil, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Tratamentul cu Aflamil comprimate filmate este contraindicat pe perioada sarcinii si in timpul alaptarii.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 2 blistere din PA-AI-PVC/AI a cate 10 comprimate filmate
Cutie cu 6 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

CUM SE PASTREAZA AFLAMIL ?
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30 aC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Alte medicamente cu substanța activă aceclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Aflamil, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Aflamil, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.