Prospect DECLOPHEN, supoz.

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Pharco Pharmaceuticals
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic

Indicații DECLOPHEN, supoz.:

Artrite reumatoide; osteoartrite; spondilita anchilopoetica; artrita gutoasa; sindrom de umar dureros (peritendinite, capsulite, bursite si artrite acute); reumatism non-articular; conditii inflama-torii dureroase posttraumatice si postoperatorii; dismenoree primara; diverse afectiuni in sfera ginecologica.

Contraindicații:

Ulcer peptic; hipersensibilitate la Diclofenac de sodiu; in primul trimestru de sarcina.

Administrare DECLOPHEN, supoz.:

Tablete: 1 - 2 tablete de trei ori pe zi sau dupa recoman-darea medicului. Fiole (pentru injectii intramusculare): o fiola pe zi sau o fiola la 12 ore in cazurile severe sau la recomandarea medicului. Supozitoare: 1 pe zi sau la recomandarea medicului.

Acțiune:

Declophen este un medicament nesteroidic cu proprietati antireumatice, antiinflamatorii, analgezice si antipiretice. Diclofenacul de sodiu, ingredientul activ din tabletele, fiolele si supozitoarele de Declophen, are un efect puternic inhibitor al ciclo-oxigenazei, enzima ce intervine in sinteza prostaglandinelor. Aceasta produce o scadere remarcabila a cantitatii de prostaglandine si, in consecinta, raspunsul la reactiile dureroase si inflamatorii este abolit. Concentratia maxima in plasma se atinge aproximativ in 1,5 - 2 ore dupa administrarea orala si mai repede dupa injectii intramusculare cu Declophen. Concentratiile echivalente cu cele din plasma se ating rapid in lichidul sinovial si persista mult mai mult. Nu se produc acumulari in corp in timpul administrarii prelungite de Declophen, deoarece este rapid metabolizat si excretat in principal prin urina, cu un timp de injumatatire de 2 ore. Aceste proprietati recomanda Declophen-ul ca medicament de prima alegere in tratamentul inflamatiilor, ameliorand mobilitatea si durerea articulara cu efecte secundare minime.

Compoziție DECLOPHEN, supoz.:

Diclofenac de sodiu 100 mg

Precauții:

Ca si pentru alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, medicamentul trebuie sa fie dat cu prudenta pacientilor care primesc tratament anticoagulant oral. Functia renala trebuie testata in timpul tratamentului de lunga durata.

Reacții adverse ale DECLOPHEN, supoz.:

Desi moderate si rare, la unii pacienti pot aparea: tulburari gastrointestinale, dureri epigastrice, greata, prurit, cefalee, edem.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DECLOPHEN, supoz.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DECLOPHEN, supoz. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.