Prospect DICLOBERL, supoz.

Substanța activă: diclofenacum
Producator: Berlin-Chemie Menarini Group
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic

Indicații DICLOBERL, supoz.:

Artrita acuta si cronica (inclusiv atacurile de guta), afectiuni reumatice inflamatorii ale coloanei vertebrale, iritatii datorate unor afectiuni articulare degenerative (artroze si spondilartroze), sindrom reumatismal nearticular, inflamatii sau edeme dureroase determinate de traumatisme sau interventii chirurgicale.

Contraindicații:

Dicloberl 50 nu se va administra in cazul unei hipersensibilitati la diclofenac, dishematopoieza de cauze necunoscute, ulcer gastroduodenal, in ultimul trimestru de sarcina, la copii sub 15 ani. Se va administra cu prudenta si sub stricta supraveghere medicala la pacienti cu dishematopoieza (se poate induce porfiria), tulburari gastrointestinale sau cu antecedente de ulcer gastroduodenal sau enterite (colita ulceroasa, sindrom Crohn), functie renala sau hepatica afectata, hipertensiune, insuficienta cardiaca, inainte sau imediat dupa interventii chirurgicale, la pacienti cu afectiuni respiratorii in special cauzate de alergii, la cei cu reactii de hipersensibilitate la analgezice si antireumatice sau alte substante (risc de inducere a unor reactii de hipersensibilitate), la pacienti cu boli auto-imune (lupus eritematos, colagenoze mixte), la pacienti varstnici, in primul si al doilea trimestru de sarcina si in perioada de alaptare.

Administrare DICLOBERL, supoz.:

Doza zilnica recomandata de diclofenac sodic la adulti este de 50-150 mg. La adulti se recomanda 1 supozitor o data pana la 3 ori pe zi, la adolescenti se recomanda o doza de 1-2 mg diclofenac sodic/ kg corp divizata in 1-3 prize pe zi. Pentru a extrage un supozitor din folie, aceasta se indoaie de mai multe ori pe linia de perforatie pana se desprinde. Se desfac cu grija cele doua foite protectoare ce acopera supozitorul indepartandu-le una de alta de la varf. Apoi supozitorul se umezeste si se introduce profund in anus. Atentie! Acest medicament poate modifica uneori abilitatea de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje. Aceasta reactie poate fi accentuata de consumul simultan de alcool.

Compoziție DICLOBERL, supoz.:

1 supozitor contine 50 mg diclofenac sodic.

Reacții adverse ale DICLOBERL, supoz.:

Frecvent: tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree). Ocazional: indigestie, inapetenta, ulcer gastroduodenal (uneori cu hemoragie si perforare), tulburari in coagularea sangelui, tulburari ale sistemului nervos central (cefalee, agitatie, oboseala, ameteli), reactii de hipersensibilitate (ex. eruptii cutanate cu prurit si rash), reactii locale (secretii sanguinolente anale de mucus, defecatie dureroasa). Rareori: hematemeza, melena, leziuni hepatice, formarea de edeme, dishematopoieza (anemie, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie). In cazuri izolate: reactii de hipersensibilitate ale pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), stomatita, constipatie, leziuni renale, pancreatita, anemie hemolitica, tulburari de memorie, modificari ale senzatiei gustative, halucinatii vizuale, acufene, crampe, anxietate, cosmaruri, tremuraturi, depresie, palpitatii, precordialgii, hipertensiune, reactii alergice la nivelul vaselor sanguine si plamanilor, cefalee intensa cu greata si voma, febra, redoarea cefei sau dezorientare (simptom de meningita aseptica). Pot aparea reactii de hipersensibilitate severe. Acestea pot fi insotite de urmatoarele manifestari: edem facial, edem al limbii si al laringelui, atac astmatic, tahicardie paroxistica, scaderea tensiunii arteriale uneori chiar pana la colaps. In cazul aparitiei unuia din aceste simptome se va informa de urgenta medicul. In cazul unui tratament de lunga durata se va monitoriza functia hepatica si renala si tabloul sanguin.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu DICLOBERL, supoz.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul DICLOBERL, supoz. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.