Prospect AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală

Substanța activă: glibenclamidum
Producator: Euromed Pharma France, Franța
Clasa ATC: [A10BB]: tractul digestiv si metabolism >> terapia antidiabetica >> antidiabetice orale >> sulfonamide
Amglidia conține substanța activă numită glibenclamidă, care aparține unei clase de medicamente numite sulfoniluree, utilizate pentru scăderea concentrațiilor de zahăr din sânge (glicemie).

Indicații AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală:

Amglidia se utilizează la nou-născuți, sugari și copii pentru tratamentul diabetului care survine la naștere (numit diabet zaharat neonatal). Diabetul zaharat neonatal este o boală în care organismul copilului nu eliberează o cantitate suficientă de insulină pentru a controla concentrația de zahăr din sânge; Amglidia se utilizează numai la pacienții a căror capacitate de a produce insulină este păstrată într-o anumită măsură.
S-a demonstrat că sulfolnilureele, cum este glibenclamida, sunt eficace în anumite tipuri de mutații genetice care cauzează diabet zaharat neonatal.

Acest medicament este o suspensie orală, care trebuie administrată pe cale orală, ceea ce reprezintă un tratament mai convenabil pentru nou-născuți și copii, în comparație cu injecțiile obișnuite de insulină.

Dacă după câteva zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Contraindicații:

Nu administrați AMGLIDIA
- în cazul în care copilul dumneavoastră este alergic la glibenclamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- în cazul în care copilul dumneavoastră are cetoacidoză (concentrații mari în sânge de substanțe acide denumite cetone).
- în cazul în care copilul dumneavoastră are porfirie (lipsă a capacității de a descompune substanțele chimice din organism numite porfirine).
- în cazul în care copilul dumneavoastră este tratat cu bosentan, un medicament utilizat pentru a trata probleme ale circulației sângelui.
- în cazul în care copilul dumneavoastră are o afectare severă a funcției rinichilor.
- în cazul în care copilul dumneavoastră are o afectare severă a funcției ficatului.

Administrare AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală:

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doze
Tratamentul cu glibenclamidă trebuie inițiat de către un medic cu experiență în tratarea pacienților cu diabet zaharat care apare foarte devreme în cursul vieții.

Doza de Amglidia depinde de greutatea corporală a copilului dumneavoastră și va fi calculată de medic sub formă de cantitate (volum) exprimată în mililitri de suspensie orală care urmează să fie măsurată cu seringa orală (seringă de 1 ml sau de 5 ml) furnizată împreună cu medicamentul. Medicul dumneavoastră va prescrie forma specifică de prezentare și concentrația, inclusiv tipul de seringă pe care trebuie să-l utilizați. Nu utilizați altă seringă pentru administrarea Amglidia.

Este important să nu modificați singur dozele de Amglidia și nici pe cele de insulină; doar dacă primiți recomandări specifice din partea medicului copilului dumneavoastră puteți modifica dozele.

Asigurați-vă că utilizați concentrația corectă de medicament și seringa pentru administrare orală potrivită prescrise de medicul dumneavoastră, pentru a evita administrarea accidentală de cantități prea mici sau prea mari.

Doza inițială de Amglidia este de 0,2 mg de glibenclamidă pentru un kilogram (kg) de greutate corporală pe zi, împărțită în două doze de 0,1 mg/kg. Pe măsură ce se mărește doza acestui tratament, este posibil să se reducă și apoi să se oprească doza de insulină cu care pacientul este deja tratat.

Se pot administra doze mai mari de Amglidia la nevoie, de până la patru ori pe zi, în funcție de concentrația măsurată de zahăr din sânge, respectând recomandările medicului cu privire la modificarea dozei.

În cazul în care apar vărsături neimportante, medicul dumneavoastră va prescrie un medicament împotriva acestora, iar tratamentul cu Amglidia poate continua.

Așa cum se recomandă în general în astfel de situații, dacă vărsăturile se produc la mai puțin de 30 de minute după administrarea Amglidia, se poate administra o altă doză. Dacă vărsăturile se produc la mai mult de 30 de minute după administrarea Amglidia, nu se va administra o altă doză. Solicitați întotdeauna sfatul medicului copilului dumneavoastră în astfel de situații.

În cazul în care apar vărsături importante, nivelul de cetone din sânge și din urină trebuie supravegheate cu atenție de medicul curant. În cazul în se constată că prezența cetonelor în sânge și în urină sunt cauza vărsăturilor importante, medicul poate începe din nou tratamentul cu insulină. În cazul în care copilul nu poate consuma alimente sau lichide, acesta trebuie dus la unitatea de primiri urgențe pentru a i se administra perfuzie cu insulină și cu glucoză până la dispariția vărsăturilor.

Mod de administrare
Administrați întotdeauna medicamentul cu 15 minute înainte de masă.

Medicamentul trebuie administrat la aceeași oră în fiecare zi.

La copilul hrănit cu lapte, se recomandă administrarea suspensiei cu 15 minute înainte de hrănirea copilului cu lapte.

Acest medicament este o suspensie orală pregătită -pentru- utilizare care se administrează cu ajutorul unei seringi gradate destinate administrării orale. Se va utiliza numai seringa pentru administrare orală inclusă în cutie.

Seringa de 1 ml este subțire și mică și gradată în unități de 0,05 ml. Seringa de 5 ml este groasă, lungă și gradată în unități de 0,1 ml.

Instrucțiuni de utilizare
Doza se măsoară trăgând pistonul seringii până în dreptul marcajului gradat care corespunde dozei prescrise de medic pentru copilul dumneavoastră. Doza în ml per administrare și numărul de administrări pe zi trebuie să respecte cu atenţie prescripţia medicală.

Atunci când nu doarme, se poziționează copilul ca și cum ar sta așezat pe brațul dumneavoastră arcuit, sprijinindu-i capul cu brațul.

Se introduce aproximativ 1 cm din lungimea seringii în gura copilului și se îndreaptă către partea internă a obrazului; Se permite copilului să sugă. În cazul în care copilul nu suge, se apasă lent pistonul seringii, astfel încât suspensia să se prelingă în cavitatea bucală.

Nu poziționați întins copilul imediat după administrare. Se recomandă să așteptați până când copilul înghite medicamentul, înainte de a reveni în poziție întinsă.

La prima utilizare
1. Deschideți flaconul apăsând și deșurubând în același timp sistemul de închidere securizat pentru copii.
2. Introduceți ferm adaptorul în flacon, în timp ce flaconul se ține în poziție verticală.
3. Puneți la loc capacul filetat pe flaconul cu adaptor.
4. Strângeți din nou capacul filetat, pentru a împinge bine adaptorul în flacon.

La fiecare administrare
1. Nu este necesară agitarea flaconului înainte de administrare. Medicamentul se administrează ca suspensie orală gata de utilizare, cu ajutorul seringii gradate.
2. Deschideți flaconul apăsând și deșurubând în același timp sistemul de închidere securizat pentru copii (figura 1).
3. Ținând flaconul în poziție verticală, introduceți ferm seringa în adaptorul cuplat la flacon (figura 2).
4. Întoarceți invers flaconul cu seringa (figura 3).
5. Trageți de piston pentru a obține volumul dorit (figura 4A). Apoi împingeți pistonul pentru a scoate cât mai multe bule de aer din seringă (figura 4B). În cele din urmă, retrageți pistonul până ajunge la marcajul gradat corespunzător dozei prescrise în ml (figura 4C).
Observație: dacă pătrunde aer în seringă, goliți seringa în flacon și reluați procedura.
6. Readuceți flaconul cu seringa în poziție verticală.
7. Scoateți seringa din adaptor. Introduceți seringa în gura copilului și împingeți pistonul pentru a-i administra încet medicamentul în gură.
8. Închideți flaconul înșurubând capacul filetat deasupra adaptorului.
Flaconul trebuie închis după fiecare utilizare și păstrat maximum 30 de zile.
9. Seringa se spală bine cu apă, se usucă după fiecare utilizare și se depozitează la loc în cutia medicamentului. Seringa pentru administrare orală din cutia de ambalaj trebuie utilizată numai pentru acest medicament.

Dacă administrați mai mult AMGLIDIA decât trebuie
Prezentați-vă imediat la medicul dumneavoastră, la asistenta medicală sau la farmacistul spitalului.
Există riscul de scădere a concentrațiilor de zahăr din sânge. Trebuie să măsurați concentrațiile de zahăr din sângele capilar al copilului dumneavoastră și să respectați instrucțiunile descrise la pct. Reacții adverse.

Dacă uitați să administrați AMGLIDIA
Dacă uitați să administrați Amglidia, există riscul creșterii concentrațiilor de zahăr din sânge.

Trebuie să măsurați concentrațiile de zahăr din sânge al copilului dumneavoastră (zahărul din sângele capilar) și să administrați Amglidia imediat ce vă dați seama că ați uitat să administrați doza. În cazul în care concentrația de zahăr din sângele capilar al copilului dumneavoastră este mai mare de 3 g/l (sau 300 mg/dl sau 16,5 mmol/l), verificați prezența cetonuria prin testare prin înțeparea degetului sau cu bandelete de testare din urină, în funcție de recomandarea medicului copilului dumneavoastră. Dacă se depistează prezența de cetone în urină, trebuie să injectați imediat insulină, conform procedurii stabilite în prealabil cu medicul copilului dumneavoastră și luați legătura cu acesta sau cu echipa sa, pentru sfaturi.
Nu administrați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să administrați AMGLIDIA
Există riscul creșterii concentrațiilor de zahăr din sânge.

Trebuie să măsurați concentrația de zahăr din sângele copilului dumneavoastră (zahărul din sângele capilar). Simptomele diabetului zaharat ar putea reapărea și ar putea duce la tulburări grave ale metabolismului, cu valori crescute ale cetonelor în sânge (cetoacidoză), deshidratare și dezechilibre ale valorilor acizilor din organism. De aceea, nu trebuie să opriți tratamentul fără a discuta cu medicul copilului dumneavoastră. Cereți sfatul medicului copilului dumneavoastră.

Vi se va cere să aduceți suspensia orală Amglidia rămasă de fiecare dată când vă prezentați la consultație la medicul dumneavoastră.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului copilului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală:

- Substanța activă este glibenclamidă. Un ml conține glibenclamidă 0,6 mg.
- Celelalte componente sunt: gumă xantan, hidroxietilceluloză, acid lactic, apă purificată, citrat de sodiu și benzoat de sodiu (E211) (vezi pct. „AMGLIDIA conține sodiu și benzoat”).

Precauții:

Înainte de a i se administra copilului dumneavoastră Amglidia, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Concentrațiile de zahăr din sângele copilului dumneavoastră pot scădea prea mult (hipoglicemie) după administrarea Amglidia. Adresați-vă medicului în cazul în care copilul dumneavoastră este palid, transpiră excesiv, are bătăi neregulate ale inimii sau pare dezorientat, confuz sau fără reacție. Vezi și pct. Concentrații scăzute de zahăr în sânge (hipoglicemie).

Solicitați medicului dumneavoastră să stabilească frecvența măsurătorilor necesare pentru a controla concentrația de zahăr din sângele capilar.

G6PD este o enzimă cu rol în metabolizarea zahărului. În cazul în care copilul dumneavoastră are un nivel prea mic de enzimă G6PD, poate prezenta descompunere nefirească a celulelor roșii din sânge (anemie hemolitică acută) după tratamentul cu Amglidia.
Spuneți medicului dumneavoastră dacă știți că nivelul scăzut al G6PD este prezent la copilul dumneavoastră și adresați-vă medicului dacă observați că este mai palid decât normal.

Adresați-vă medicului în cazul în care copilul dumneavoastră are probleme cu rinichii sau cu ficatul.

Copilul dumneavoastră poate prezenta diaree imediat după creșterea dozei de glibenclamidă sub formă de suspensie, dar aceasta va fi tranzitorie dacă doza este menținută.
Copilul dumneavoastră poate prezenta greață. În cazul în care copilul dumneavoastră poate să ia glibenclamida sub formă de suspensie, nu întrerupeți tratamentul.
Discutați cu medicul dumneavoastră în cazul în care copilul a avut vărsături, iar în caz de vărsături majore medicul poate decide să vă trateze copilul cu insulină, până când vărsăturile se opresc. Medicul poate decide, de asemenea, să vă trateze copilul cu un medicament împotriva vărsăturilor, în caz de vărsături minore. În acest caz, tratamentul cu Amglidia va fi continuat.

Copii și adolescenți
Amglidia este recomandat pentru utilizarea la nou-născuți, sugari și copii.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Glibenclamida poate mări riscul de scădere a concentrațiilor de zahăr din sânge și de aceea poate avea o influență moderată asupra capacității de a conduce vehicule, de a participa la trafic sau de a folosi utilaje.

Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră trebuie să evitați activitățile care necesită echilibru (de exemplu, mersul pe bicicletă sau cu skateboardul) și conducerea vehiculelor sau utilizarea utilajelor dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră vă simțiți amețit, obosit sau nu vă simțiți bine.

AMGLIDIA conține sodiu
Acest medicament conține sodiu 2,80 mg per ml, echivalent cu 0,1 % din aportul zilnic de 2 g de sodiu recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru adulți. De luat în considerare de către pacienții care au fost sfătuiți să urmeze o dietă cu conținut redus de sare (sodiu).

AMGLIDIA conține sare benzoat
Acest medicament conține benzoat 5 mg la un ml de suspensie orală. Benzoatul poate intensifica icterul (îngălbenire a pielii și albului ochilor) la nou-născuți (cu vârsta până la 4 săptămâni).

Reacții adverse ale AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse grave
Concentrații scăzute de zahăr în sânge (hipoglicemie) (foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 persoană din 10)

Dacă luați Amglidia, există riscul de a se produce o scădere prea mare a concentrațiilor de zahăr din sânge (hipoglicemie). Printre semnele scăderii concentrațiilor de zahăr din sânge se numără:
- frisoane, transpirație abundentă, senzație de neliniște sau confuzie, bătăi rapide ale inimii
- senzație intensă de foame, dureri de cap

În cazul în care copilul devine palid, transpiră abundent, are bătăi neregulate ale inimii sau pare dezorientat, confuz sau fără reacție, acestea ar putea fi semne că i-a scăzut concentrația de zahăr din sânge; mai întâi trebuie să procedați așa cum este descris mai jos pentru a rezolva situația în momentul respectiv și apoi să vorbiți cu medicului copilului pentru a adapta doza de Amglidia.

Riscul de scădere a concentrațiilor de zahăr din sânge este mai mare dacă medicamentul nu este administrat împreună cu alimente, este utilizat concomitent cu alcool sau în cazul asocierii cu anumite medicamente (vezi pct. 2 AMGLIDIA împreună cu alte medicamente). Aceste concentrații scăzute ale zahărului din sânge trebuie tratate prin consumul de alimente cu zahăr, urmat de o gustare sau de masă. Dacă scăderea concentrațiilor de zahăr din sânge este atât de mare încât duce la pierderea cunoștinței, se va suna la urgențe și se va administra o injecție intravenoasă cu glucoză. După un episod atât de grav de hipoglicemie, copilul și familia trebuie să se prezinte la medicul copilului pentru a verifica dacă doza de glibenclamidă suspensie este corectă.

Tulburări oculare (frecvente: pot afecta până la 1 persoană din 10):
- Vedere încețoșată în caz de valoare crescută a glicemiei (hiperglicemie)
- Tulburări digestive (foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 persoană din 10) :
- Diaree tranzitorie
- Dureri abdominale (de burtă)
- Vărsături
- Durere de stomac (Dispepsie)

Probleme dentare (frecvente: pot afecta până la 1 persoană din 10):
- Modificări ale culorii dinților.

Afecțiuni ale pielii (foarte frecvente : pot afecta mai mult de 1 persoană din 10)
- Erupții trecătoare pe piele

Rezultate anormale ale analizelor de sânge (foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 persoană din 10)
Analizele de sânge efectuate în laborator pot indica modificări ale celulelor din sânge (scădere a numărului leucocitelor: neutropenie) și efecte asupra funcției ficatului (ușoară creștere a valorilor enzimelor numite transaminaze).

Alte reacții adverse:

Au fost observate și alte reacții adverse la adulții tratați cu alte medicamente care conțin glibenclamidă. Următoarele reacții adverse nu au fost observate cu Amglidia.
- Reacții alergice: care în cazuri izolate pot fi grave, incluzând dificultăți la respirație, tensiune arterială mică și șoc În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome, trebuie să vă prezentați imediat la cel mai apropiat departament de urgențe - Erupții: urticarie, reacție alergică la nivelul pielii, bășici pe piele, inflamație a pielii.
- Sensibilitate crescută a pielii la lumina soarelui
- Tulburări de vedere temporare.
- Alte modificări ale analizelor de sânge de laborator: creștere a numărului de celulele albe din sânge numite eozinofile (hipereozinofilie), scădere de la ușoară la severă a numărului celulelor sângelui numite trombocite (trombocitopenie), care poate cauza sângerări sub piele (purpură).

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observați oricare dintre reacțiile adverse prezentate.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă observați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau ar putea lua orice alte medicamente, deoarece unele medicamente utilizate concomitent cu administrarea de Amglidia, pot determian mai multe reacții adverse sau pot afecta modul în care acționează Amglidia.

Este deosebit de important să informați medicul copilului dumneavoastră sau farmacistul cu privire la următoarele:

Aceste medicamente pot scădea nivelul de zahăr din sânge atunci când sunt luate împreună cu Amglidia:
• Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (cum ar fi captoprilul și enalaprilul), utilizați pentru tratamentul tensiunii arteriale mari
• Steroizi anabolizanți și hormoni sexuali masculini (cum ar fi testosteron enantat), utilizați pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron (deficitul de testosteron)
• Biguanide (cum ar fi metformin) utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat
• Cloramfenicol (administrat pe cale orală), un antibiotic utilizat pentru tratarea infecțiilor
• Claritromicină, un antibiotic utilizat pentru tratamentul anumitor infecții
• Ciclofosfamide, utilizate pentru a trata diferite tipuri de cancer
• Disopiramidă, utilizată pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii
• Fibrați (cum ar fi bezafibrat, fenofibrat, gemfibrozil) utilizați pentru scăderea concentrațiilor de grăsimi
• Fluoxetină utilizată pentru tratamentul depresiei și al tulburărilor de anxietate
• Heparină utilizată pentru a reduce coagularea sângelui
• Ifosfamidă utilizată pentru a trata diferite tipuri de cancer
• Insulină, utilizată pentru scăderea concentrațiilor de zahăr din sânge (nivelul de zahăr din sânge)
• Inhibitori de monoaminooxidază (cum ar fi iproniazida) utilizați pentru tratamentul depresiei
• Miconazol utilizat pentru a trata infecțiile fungice
• Alte medicamente antidiabetice orale (cum ar fi metformin), utilizate pentru scăderea concentrațiilor de zahăr din sânge (nivelul de zahăr din sânge)
• Oxipentifilină, utilizată pentru a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul extremităților (fluxul sanguin periferic)
• Probenecid utilizat pentru tratamentul gutei, artritei gutoase
• Antibiotice din clasa chinolonelor (cum ar fi acid nalidixic și ciprofloxacină) utilizate pentru tratamentul infecțiilor
• Sulfametoxazol asociat cu trimetoprim (cotrimoxazol) utilizat pentru tratamentul infecțiilor
• Salicilați (cum ar fi acid aminosalicilic, acid para-aminosalicilic), utilizați pentru tratamentul tuberculozei
• Antibiotice din clasa tetraciclinelor (cum ar fi doxiciclină și minociclină) utilizate pentru tratamentul infecțiilor

Aceste medicamente pot crește nivelul de zahăr din sânge atunci când sunt luate împreună cu Amglidia:
• Acetazolamidă, utilizată pentru a trata afectarea nervului din ochi (glaucom)
• Adrenalină (epinefrină și alte substanțe cu acțiune simpatomimetică), utilizată pentru a trata reacțiile alergice grave, oprirea bruscă a bătăilor inimii (stop cardiovascular), astmul bronșic
• Barbiturice (cum ar fi fenobarbital) utilizate pentru tratamentul epilepsiei
• Blocante ale canalelor de calciu (cum ar fi nifedipină) utilizată pentru tratamentul tensiunii arteriale mari
• Cimetidină, utilizată pentru ameliorarea simptomelor asociate ulcerelor gastrice și duodenale, pentru tratarea bolii în care acidul gastric pătrunde în esofag (boala de reflux gastroesofagian) și pentru tratarea sindromului Zollinger-Ellison
• Corticosteroizi (cum ar fi prednison, prednisolon) utilizați pentru diverse indicații, cum ar fi inflamația și astmul bronșic
• Diazoxidă utilizată pentru tratamentul concentrațiilor scăzute de zahăr din sânge
• Diuretice (cum ar fi furosemid, hidroclorotiazidă), utilizate pentru a trata tensiunea arterială mare în artere (hipertensiunea arterială)
• Glucagon, utilizat pentru tratamentul concentrațiilor crescute de zahăr din sânge (nivel ridicat al glucozei în sânge)
• Izoniazidă utilizată pentru a trata tuberculoza
• Doze mari de laxative (cum ar fi macrogol)
• Acid nicotinic (în doze mari) utilizat pentru scăderea concentrațiilor mari de colesterol și trigliceride, substanțe din sânge care seamănă cu grăsimile
• Estrogeni (cum ar fi 17-beta-estradiolul), utilizați pentru tratamentul hormonal
• Derivați de fenotiazină (cum ar ficlorpromazină) utilizați pentru tratamentul schizofreniei și al altor psihoze
• Fenitoină utilizată pentru tratamentul epilepsiei
• Progestative (cum ar fi desogestrel, didrogesteron) utilizate pentru tratament hormonal
• Rifampicină utilizată pentru tratamentul infecțiilor, inclusiv tuberculoza
• Hormoni tiroidieni (cum ar fi L-tiroxină) utilizați pentru tratament hormonal

Aceste medicamente pot scădea cantitatea de zahăr din sânge sau pot ascunde nivelurile scăzute de zahăr din sânge atunci când sunt luate împreună cu Amglidia
• Blocante ale receptorilor beta (cum ar fi propranolol), utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari, pentru controlul bătăilor neregulate sau rapide ale inimii sau pentru a ajuta la împiedicarea producerii altui infarct miocardic

Aceste medicamente pot afecta concentrația de zahăr din sânge (determină fie creștere, fie scădere sau ambele) și/sau controlul zahărului din plasmă atunci când sunt administrate împreună cu Amglidia
• Bosentan, utilizat pentru a trata tensiunea arterială mare (hipertensiune arterială) în vasele de sânge dintre inimă și plămâni.
• Clonidină, utilizată pentru a trata tensiunea arterială mare în artere (hipertensiune arterială)
• Derivați de cumarină (cum ar fi dicumarol, acenocumarol) utilizați pentru a reduce coagularea sângelui
• Colesevelam utilizat pentru a reduce concentrațiile de colesterol
• Guanetidină, utilizată pentru tratamentul tensiunii arteriale mari
• Antagoniști ai receptorilor H2 utilizați pentru reducerea acidului gastric (cum ar fi ranitidina) pentru ameliorarea simptomelor ulcerelor gastrice și duodenale, pentru tratarea bolii în care acidul gastric pătrunde în esofag (boala de reflux gastroesofagian) și a sindromului Zollinger-Ellison

Ciclosporină – se utilizează pentru a împiedica respingerea unui organ care a fost transplantat
• Toxicitatea ciclosporinei poate crește atunci când se administrează împreună cu Amglidia

Alcool
• Alcoolul poate afecta concentrația de zahăr din sânge.

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente.

AMGLIDIA împreună cu alcool
Atât consumul acut, cât și cel cronic de alcool poate reduce efectul de scădere a zahărului al glibenclamidei sau îl poate potența periculos prin întârzierea descompunerii sale în organism. După utilizarea concomitentă de alcool și glibenclamidă au apărut, printre altele, greață, vărsături, înroșire a feței, amețeli, dureri de cap, senzație de disconfort la nivelul pieptului și abdomenului și simptome generale similare unei stări de mahmureală. Trebuie evitată utilizarea concomitentă de alcool și glibenclamidă.

Administrarea de AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală în sarcină / alaptare:

Acest medicament poate fi utilizat numai pentru tratamentul diabetului zaharat neonatal la nou-născuți, sugari și copii.
Acest medicament nu este destinat utilizării de către gravide, iar pacientele care intenționează să rămână gravide trebuie să își anunțe medicul. Se recomandă ca aceste paciente să treacă la tratament cu insulină.
Se pare că nu există incompatibilități cu alăptarea, însă ca măsură de precauție se recomandă monitorizarea glicemiei sugarului exclusiv alăptat.

Adresați-vă medicului dumneavoastră despre cea mai bună modalitate de a vă controla glicemia în caz de sarcină.

Prezentare ambalaj:

Amglidia este o suspensie orală de culoare albă, fără miros. Fiecare cutie conține:
- 1 flacon care conține 30 ml de suspensie orală
- o seringă de 1 ml (subțire și mică) pentru administrare orală sau o seringă de 5 ml (groasă și lungă) pentru administrare orală, în funcție de doza prescrisă și de volumul de administrat. Seringa este ambalată într-o punguță transparentă.
- un adaptor pentru seringă.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

A se utiliza în decurs de 30 de zile de la prima deschidere. A se păstra flaconul bine închis.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă glibenclamidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AMGLIDIA 6 mg/ml suspensie orală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.