Prospect Ansilan 10mg, capsule

Substanța activă: medazepanum
Producator: Lek Pharmaceuticals dd Slovenia
Clasa ATC: [N05BA]: sistemul nervos >> psiholeptice >> anxiolitice >> benzodiazepine si derivati
Categoria: Afectiuni neuropsihiatrice
Tip: Capsule
Medicamentul se poate elibera numai in baza retetei medicale.

Indicații Ansilan 10mg, capsule:

Neliniste psihomotorie, iritabilitate, agitatie, neuroze, tulburarea concentrarii, stari de incordare psihica, senzatie de supraincarcare, nesiguranta, incapacitate, frica, teama, tulburare comportamentala, tulburari cardiovasculare psihosomatice (tahicardie, tulburari de circulatie, dificultati pseudopectanghinoase, tulburari precordiale), tulburari respiratorii psihosomatice (sindrom de hiperventilatie, senzatie de presiune si tulburari toracice), tulburari gastrointestinale psihosomatice (nausea, senzatie de incarcare a stomacului, spasme, colon iritabil).

Contraindicații:

Intrebuintarea medazepamului este contraindicata in cazul boalii miastenia gravis.

Administrare Ansilan 10mg, capsule:

Pentru adulti doza medie este 2-3 capsule a 10 mg. pe zi, iar in cazuri mai grave, la inceput se pot administra pina la 5 capsule a 10 mg pe zi.

Acțiune:

Ansilanul duce la destinderea incordarii psihice, micsorarea fricii si a teamei, astfel ca influenteaza favorabil asupra diferitelor simptome psihovegetative.

S-a dovedit ca fiind foarte eficient la inlaturarea unui sir de reactii psihosomatice.

Compoziție Ansilan 10mg, capsule:

O capsula contine 10 mg medazepam.

Medazepam este nume generic pentru 7 clor-2,3 dihidro-1 metil-5-fenil--1H-1.4 benzodiapezina.

Precauții:

Daca medazepamul se administreaza impreuna cu neuro-leptice, tranchilizante, antidepresive, hipnotice si analgezice pe baza de morfina, se poate produce potentarea actiunii sedative centrale, astfel ca dozele acestor medicamente trebuie acomodate cu dozele medazepamului in mod corespunzator.

In timpul tratamentului cu Ansilan este interzis consumul bauturilor alcoolice.

Nu se recomanda administrarea medazepamului in primele luni ale graviditatii. In caz de administrare de lunga durata a derivatilor benzodiazepinici nu este exclus pericolul obisnuintei.

Atenționări:

Medicamentul poate influenta capacitatile psihofizice indeosebi daca se administreaza cu alcool sau cu depresoarele sistemului nervos central.

Medicul si farmacistul sint obligati sa avertizeze bolnavul sa tina cont ca in timpul conducerii masinii sa nu administreze acest medicament.

Reacții adverse ale Ansilan 10mg, capsule:

Numai in cazuri exceptionale usoara oboseala sau somnolenta usoara indeosebi la bolnavii in virsta si cachexici.
Numai in cazuri exceptionale apare uscatura a gurii, ameteala, diaree sau opstipatie. Aceste reactii secundare se pot evita prin acomodarea dozei.

La fel foarte rar apare majorarea apetitului si semne de excitare.

Condiții de păstrare:

Medicamentul trebuie conservat la temperatura de pana la 25 grade C.
Alte medicamente cu substanța activă medazepanum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ansilan 10mg, capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ansilan 10mg, capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.