Prospect ANTEOVIN, compr.

Substanța activă: combinatii
Producator: Richter Gedeon
Clasa ATC: [G03AA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> contraceptive hormonale sistemice >> progesteron si estrogeni combinatii fixe

Indicații ANTEOVIN, compr.:

Acest produs este un contraceptiv oral. Are efect terapeutic in tulburarile functionale de sangerare, in durerile moderate din timpul ciclului si in dismenoree. In conformitate cu principiul recomandarii diferentiate, pe tipuri de pacienti, el este recomandat in primul rand femeilor de tip predominant gestagenic. In timpul tratamentului, se produc modificari la nivelul mucoasei uterine. Se recomanda, de asemenea, adolescentelor si femeilor nulipare.

Contraindicații:

Sarcina, stari post-hepatita, tulburari ale functiei hepatice, icter idiopatic sever de sarcina, colelitiaza si colecistita, colita cronica, prurit sever de sarcina in antecedente, tulburari ale metabolismului lipidic; afectiuni cardiace severe de natura organica, hipertensiune severa, diabet zaharat sever, alte boli endocrine, predispozitie crescuta la tromboze, tulburari cerebro-vasculare in antecedente; tumori maligne, in special ale sanului si ale organelor genitale; in siclemie, anemie hemolitica cronica, tetanie, sindroamele Dubin-Johnson si Rotor; alaptare si intoleranta.

Administrare ANTEOVIN, compr.:

Administrarea se va incepe in cea de-a 5-a zi a ciclului menstrual (prima zi a menstrei este ziua nr.1) si se va continua timp de 21 de zile. Se va administra o tableta pe zi, daca este posibil la aceeasi ora a zilei, de preferinta seara, inainte de culcare. Apoi, administrarea se intrerupe timp de 7 zile, in aceasta perioada instalandu-se sangerarea menstruala. Independent de aparitia si durata ciclului menstrual, urmatorul ciclu de administrare, de 21 de zile, se va incepe dupa pauza de 7 zile. Aceasta schema trebuie urmata pe toata perioada in care se doreste prevenirea sarcinii. In cazul administrarii regulate a produsului, efectul lui contraceptiv se manifesta si in saptamana in care se face pauza de administrare. Compozitia tabletelor este diferita si este marcata de culori diferite. Tabletele albe se vor administra primele, urmate de cele roz. Daca, dintr-un motiv sau altul, se omite administrarea unei tablete, se va lua suplimentar o tableta in timpul cel mai scurt cu putinta. Intervalul dintre doua administrari nu trebuie sa depaseasca 36 ore, altfel inhibarea ovulatiei nu va mai fi continua. Pentru scopuri terapeutice se va urma o alta schema de tratament.

Acțiune:

Acest produs combinat, bifazic, este un contraceptiv oral care actioneaza prin inhibarea ovulatiei. Intreruperea tratamentului nu va influenta o viitoare sarcina dorita.

Compoziție ANTEOVIN, compr.:

Fiecare tableta alba contine 0,05 mg levonorgestrel si 0,05 mg etinilestradiol. Fiecare tableta roz contine 0,125 mg levonorgestrel si 0,05 mg etinilestradiol.

Precauții:

Produsul se va administra cu prudenta in caz de varice, epilepsie, hipertensiune, afectiuni psihiatrice asociate cu depresie, forma usoara de diabet zaharat, miom uterin, mastopatie si dupa varsta de 40 ani. Fumatul poate contribui la cresterea incidentei sau severitatii efectelor secundare. Se recomanda efectuarea examenului citologic anual. In cazul aparitiei diareii sau/si a vomei, efectul contraceptiv poate fi redus sau anulat din cauza unei absorbtii insuficiente. La prescrierea produsului, trebuie avute in vedere bolile intercurente insotite de diaree si/sau voma. In cazul diareei cronice si a vomei, administrarea pilulei trebuie intrerupta si se va folosi o alta metoda contraceptiva non-hormonala. Pentru protectia fatului, tratamentul se va intrerupe cu 3 luni inainte de a avea o sarcina planificata si se va recurge la o metoda de contraceptie non-hormonala. Tratamentul se va intrerupe si in cazul unor afectiuni cronice sau cu 6 saptamani inainte de o interventie chirurgicala majora planificata (care presupune o imobilizare pe perioada mai lunga).

Reacții adverse ale ANTEOVIN, compr.:

La inceputul administrarii, pot aparea tulburari gastrointestinale, greata si tensiune in sani - simptome care se diminueaza sau dispar pe parcursul tratamentului. Poate aparea o crestere sau o scadere in greutate. Se poate modifica toleranta la glucoza. Mai pot aparea cefalee, instabilitate emotionala, oboseala, exanteme, crampe musculare surale si modificarea libidoului. O sangerare usoara nu necesita intreruperea tratamentului. Daca se produce o sangerare severa, este necesara o examinare ginecologica. In functie de rezultatul acestei examinari, se poate reincepe tratamentul, din cea de-a 5-a zi a ciclului menstrual. Incidenta sangerarilor slabe din timpul administrarii tabletelor va descreste sau va fi nula, in cazul unui tratament de durata. Administrarea se va intrerupe: pe perioada sarcinii; daca apar semne de: tromboza, embolism sau tromboflebita; in tulburari cerebrovasculare; in infarctul miocardic; in tromboza retinei; daca apar: tulburari de vedere, exoftalmie si diplopie; in cazul cefaleelor de lunga durata si recurente; in cazul altor boli cronice severe.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ANTEOVIN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ANTEOVIN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.